Runebergin tortut
(maidoton ja gluteeniton versio)
200 g margariinia (itse käytän ihan extran margariinia, on maidoton)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl polenta maissiryynejä (tavallisessa versiossa korppujauhoja)
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
Vadelmahilloa (meillä myös mustikkahilloa käytettiin)
Tomusokeri-vesiseosta
Vaahdota pehmennyt margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen kananmunat yksitellen. Sekoita maissiryynit, gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos seokseen. Nostele muffinssivuokiin taikinaseos ja paista 200 asteessa n. 10-15 min. Riippuu niin paljon uunista ja muffinssivuokien koosta, että kuinka kauan uunissa paistetaan. Meillä tais isommat olla jonkun 15 minuuttia uunissa. Itse laitoin tomusokeri-vesiseoksen liian aikaisin päälle, niin se melkein suli sinne sisään, olivat tortut siis liian kuumia.
Mukavia herkuttelu hetkiä!! <3
Mukavia herkuttelu hetkiä!! <3
Kiitos ohjeesta. Täytyy kirjoittaa muistiin. :) Montakohan herkkua tästä yhdestä setistä tulee?
VastaaPoistaLahjoitin omia torttuja eteenpäin eilen, kun mies ilmoitti kyllästyneensä niihin. Hänen kaveri otti ilolla vastaan yhden paketin kotiin viemiseksi. :)
Ihana kun noin pienellä asialla saa toiselle ja itselle hyvän mielen. <3
Olepa hyvä!! :)
PoistaMitähän mä sanoisin... Tais yhdestä annoksesta tulla niillä Amerikan muffinssi vuoilla joku 12 kpl. Näin muistelisin.
Kyllä sitä tulee itsellekin hyvä mieli, kun saa ilahduttaa muita!! <3 Täysin samaa mieltä sun kanssa siitä!!