perjantai 8. toukokuuta 2015

Sairaalapäivä


Meillä oli neidin kanssa jo pitkä, pitkä hyvä pätkä kipujen ja niveltilanteen kanssa. Vaan äkkiä ne tilanteet taas muuttuu... Tytöltä oli poistettu liikkumiskielto ja sai tehdä ihan mitä vaan, hyppiä, juosta ym. Vaan eipä enään... :( Nivelvaivat palas takaisin ja liikuntakielto sen myötä... Mutta tyttö ei antanut keppien lainkaan hidastaa tahtiaan, vaan oli pihassa muiden lasten kanssa pelaamassa futista. :) Keppien kanssa siis pystyy tehdä mitä vaan!! Mutta kivempi niin.


Kun oikeen ahkeraan soittelee reumapolille, niin kyllä sieltä sitten aikaa löytyy... Tilanne meni siihen, että kädet kipeyty keppien kanssa konkkaamisesta ja toinen jalka. Vasemmalla jalalla kun ei pystynyt astumaan ollenkaan. No tämän jälkeenhän ei ollut muuta vaihtoehtoa, kun pyörätuoli... :( Käytiin se hakemassa maanantaina. Viikonloppuna tyttö liikkui ryömien lattialla. Maanantaina oltiin menossa spirometriaan sairaalalle ja ravitsemusterapeutin luokse, niin saatiin sitten samaan päivään ahdettua vielä reumpoli. Ihan kiva kyllä, kun kaikki meni samaan päivään.


Maanantai aamu aloitettiin siis spirometrialla eli neiti puhalsi eri tavoin putkeen, joka mittaa keuhkojen tilavuutta, hapenottokykyä ym. En nyt muista, että mitä kaikkea sillä katsotaan. Mutta meidät lähetettiin spirometriaan siksi, että täytyy katsoa onko astmalääkitys riittävä. No, lääkkeet on tapissaan, joten eipä niitä pysty ihan kauheesti muuttaa. Onpahan nyt neiti puhallellut!! :D Tällä hetkellä menee kortisonikuurikin suun kautta, joten ei tällä hetkellä mitään ongelmaa astman hallitsemisessa. Aiemmin olikin suuria ongelmia, kun joka viikonloppu oli tyttö tukossa. Tämän yhdistin kyllä tuohon pistettävään reumalääkkeeseen. Tuloksia tästä tulee sitten kun ensin on katsonut kliinisen fysiologian polin lääkäri ja hän lähettää reumalääkärille ja sit ehkä meille saakka. Mutta eipä tällä mikään kiire olekaan, koska keuhkot tällä hetkellä hyvässä kunnossa. Ihanaa!!


Puhallusten jälkeen matkamme jatkui reumapolille, jossa ei heti päästy lääkärin luokse, kun näin "ylimääräisinä" mentiin, niin päästiin käymään kahvilassa. Tämä juttu ei kyllä neitiä haitannut ollenkaan. Ei tarvinnut montaa kertaa houkutella jätskille. ;) Niin ihanaa, kun sairaalan kahviossa on ajateltu myös allergisia lapsia ja neiti sai riisituutin ostaa. Äitikin sai herkutella suklaalla.
Jätskinsyönnin jälkeen mentiin odotteleen lääkärin vastaanottoa. Ensin neidin tutki lastenlääkäri ja hänen tutkimusten jälkeen tuli reumalääkärikin siihen. Tällä kertaa ei ollut meidän oma hoitava lääkäri, joka vähän kyseenalaisti koko jutun, että nuo oireet ei viittaa tulehdukseen... Tytöllä koko jalkapohja ihan turvoksissa ja varpaat sellaiset sinertävät. Ei todellakaan ole mikään tyypillinen reumaoire, mutta meidän neidin elimistö reagoi ihan omalla tavallaan näihin tulehduksiin. En ole kenelläkään muulla kuullut tämmöistä olevan. Ja tulehdushan sieltä isovarpaan nivelestä löytyi, ihan niinkun itse arvelinkin olevan. Reumalääkäri sitten laittoi kortisonipiikin tytön varpaaseen. Kyllä oli todella reipas neiti, kun ilman puudutuksia ja kylmäpusseja antaa laittaa piikin!!! <3 Hänen mielestään tämä kestää niin vähän aikaa, että aivan hyvin voi laittaa siitä vaan. Hyvä juttu, kun saatiin se kortisoni laitettua. Sen jälkeen otettiin vähän särkylääkettä, kun kortisonipiikin jälkeen usein tulee kova kipu siihen niveleen.


Hoitajan luona käytiin siinä vähän juttelemassa ja saatiin lupa lähteä reumapolilta. Jatkosuunnitelmat tehtynä.
Neiti rupesi sitten puhumaan, että äiti voisko käydä ostamassa sellaisen isosilmäisen pehmolelun kahvilasta. Tottakai käytiin ostamassa, koska neiti oli niin älyttömän reipas!! <3 Neiti valkkasi tuon lilan värisen isosilmäisen pehmolelun. Oli niin onnellinen siitä ja pehmolelu on päässyt sänkyyn neidin unikaveriksi muutaman muun kanssa. ;) Ostettiin myös tuollainen pulmapeli, niin väliaika meni mukavasti sitä ratkoessa. Oma äitini tuli tuomaan meille eväitä, koska luulimme pääsevämme tässä välissä käymään vanhempieni luona syömässä, mutta koko päivä menikin sitten polilta toiselle juostessa. Oltiin äitini ja neidin kanssa siinä sairaalan puistossa, kun oli tosi kaunis ilma. Neiti pääsi keinuttelemaan, kun kortisonipiikin laittamisen jälkeen täytyy olla vuorokausi levossa, ettei saa astua jalalla ollenkaan. Saatiin olla eväsretkellä puistossa. Oli oikein mukavaa!! :)


Äitini lähti sitten jonkun ajan päästä ja me lähdettiin neidin kanssa sisälle odottelemaan ravitsemusterapeutin käyntiä. Tämän ajan olin ihan itse toivonut, koska neidillä niin kapea ruokavalio ja erityisesti tuo vitamiinien saaminen mietityttää. Ihan hyvältä näytti! :) Kortisonikuuri on vaan hiukan ongelma, koska ruokahalu on ihan valtava. Mutta hänen kanssaan siellä puhuttiin, että täytyy vaan laittaa esille mm. vesimelonia, kurkkutikkuja ym. että niitä saa ihan rauhassa popsia. Ja hiukan katsoa tuota makean syömistä.. Kortisoni kuulemma lisää makeannälkää. Hyvillä mielin lähdettiin molemmat pois hänen luotaan. :) Saatiin matkaan mukaan "lautapeli". Pelin idea on se, että lautaselle pilkotaan tuttuja hedelmiä, marjoja, vihanneksia ja niiden lisäksi sellaisia mitkä ei niin hyvin maistu tai yritetään ottaa joku uusi ruoka maisteltavaksi. Eli totutellaan uusiin makuihin tämän pelin avulla. Sen lisäksi tarvitaan pelimerkki ja noppa. Nopalla heitetään ja minkä luvun nopasta saa, niin pelimerkkiä siirretään yhtä monta lohkoa eteenpäin. Sitten maistetaan siinä lohkossa olevaa ruokaa. Neiti innostui tästä ihan tosi paljon!! :) Vielä emme ole kokeilleet tätä, mutta josko viikonloppuna saataisiin tätä pelattua.
Tällä hetkellä neiti jakselee suht hyvin. Kortisonipiikki laski turvotuksen ja nyt mahtuu jo kenkäkin jalkaan. Jalka oli niin turvoksissa, että ei voinut millään tavalla kuvitellakaan siihen laittavansakaan kenkää.
Nyt päästään sitten viikonlopun viettoon koko porukan voimin!! :) Ihan mukavaa kyllä se!! Ensi viikolla sitten taas uudestaan kohti sairaalaa toiseksi vanhimman kanssa, koska hän ei suostunut viime lääkärikäynnillä, että lääkäri olisi laittanut ranteeseen kortisonin... Matkaamme sitten hänen kanssaan sinne. ;) Samaan päivään on myös neidin neuropoli ja toimintaterapeutin käynnit. Mutta se on onneksi vasta ens viikon juttuja se!! :) Nyt huilataan viikonloppu ja toivon mukaan pääsen vähän askarteleen joulujuttuja. :D

Oikein mukavaa viikonloppua ihan jokaiselle!! :)

4 kommenttia:

 1. Voi tsemppiä sinne!♥ Ja reipas tyttö on ollut.
  Meidän Lumilta poistui nyt viiden kuukauden jälkeen liikuntarajoitteet ja jännityksellä odotan kestääkö nivelet.
  Mukavaa viikonloppua teille.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! <3
   Kyllä meidän neiti niin reipas oli. Isoveli ei suostunut heti piikkiin, mutta neiti antoi samantien laittaa...
   Ihana kuulla, että Lumi saa liikkua!! <3 Kyllä se on vaan sellainen asia, mistä lapset niin kovasti nauttii. Ja ihana seurata sitä liikkumisen iloa ja riemua.
   Kiitos, oikein mukavaa viikonloppua myös teille!! <3

   Poista
 2. Onpahan ollut päivä teillä. On teillä hurjan reipas neiti.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nää on vähän näitä päiviä... Mutta onneksi kaikesta selvittiin hienosti!! :) Neiti on uskomattoman sinnikäs, keksii keinot moniin asioihin, että pääsee suunnilleen samoja juttuja tekemään, kun muutkin. :)
   Kiitos, mukavaa viikonloppua myös sinne!! :)

   Poista