tiistai 26. toukokuuta 2015

Viimeistä kouluviikkoa


Niin se on taas vuosi vierähtänyt ja kevätjuhlia lauantaina juhlitaan (eskarissa juhlitaan jo tänään). :) Lauantaina juhlistetaan myös kahta lasten pikkuserkkua.
Ajatuksia herättää tänä keväänä se, että meidän pienestä tulee koululainen. Tämän vuoden jälkeen on kerhoilut ja eskarit meidän perheestä kokonaan ohi. Alkaa siis ihan uudenlainen aika. Kaikki lapset ovat koululaisia. Yksi aloittaa koulun ja yksi lopettaa peruskoulun.
Kuinka monenlaista ja monenlaisia kevätjuhlia, kevätkirkkoja ym. ollaan saatu näiden vuosien aikana nähdä. Toiset lapsemme ovat menneet tosi reippaina esiintymään, toiset ovat seuranneet oman ryhmän esiintymistä penkistä (katotaan kuinka tänään käy ;)). Muistan vanhimman ensimmäisen kerhon joulujuhlan. Vanhin oli Joosefina ja toisessa esityksessä esitti pientä poikaa, jota enkelit talutti. Ihan tosi liikuttava hetki!! <3 Nyt sama poika menee itsekseen kevätjuhlaan ja hakemaan oman päättötodistuksensa. Kuinka omatoimiseksi isompana tulevatkaan. Näinhän sen toki kuuluu mennäkin!! :) Mutta välillä sitä pohtii, että kuinka nopeesti se aika menee. Muutama vuosi ja kutsuu armeija. Selvästi rupeaa ottamaan eroa meihin vanhempiin ja itsenäistymään. Juuri pari viikkoa sitten olivat ripariporukalla Helsingin päässä. Ainoastaan juna-asemalle ja takaisin kotiin tarvittiin kyytiä ja meitä vanhempia. Itsestä on kiva huomata, että on monia asioita, mitä hän itse jo osaa ja pystyy hoitaa. Toki välillä tää homma ei huvittaisi, mutta sehän kuuluu tähän myös. ;)
Kesällä poika on menossa yhdelle riparille isoseksi ja lastenleirille myös isoseksi. Myös paljon muita riparikavereiden kanssa olevia juttuja on tiedossa. Hyvä, kun saatiin perheen yhteinen kesäloma kalenteriin. ;)
Mukavaa on seurata nuorten kasvamista!! :) Hyviä keskusteluita heidän kanssaan saadaan aikaan. Seuraavaksi jännitetään sitten opiskelupaikkaa. Toisella sijalla olevaan kouluun pääsee varmasti, mutta ykkösvaihtoehdon koulu olisi tietty se mieleisin. Hän itse sanoi, että jos ei ensimmäiseen kouluun pääse, niin toinen vaihtoehto on tosi hyvä juttu! :) Jossain kohtaa kesäkuuta sitten tämä asia selviää.
Toivottelen kaikille oikein mukavaa toukokuun viimeistä viikkoa!! <3

2 kommenttia:

 1. Meillä jännätään myös opiskelupaikkaa, viime vuonna tytär pääsi yhteen oppilaitokseen, mutta ala ei ollutkaan kiva, joten meni nostelemaan numeroita kymppi luokalle. Nyt jännätään pääseekö haluamaansa lukioon.
  Mukavaa viikkoa ja toivotaan, että meidän nuoret pääseen sinne opiskelemaan minne halusivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä eletään jännittäviä hetkiä!! :)
   Toivotaan, että meidän nuoret tosiaan pääsee mieleisiin opiskelupaikkoihin. Kun eipä siinä opiskelussa kauhean suurta motivaatiota ole, jos ei ole mieleistä opiskeltavaa. Poika nosti tosi hienosti numeroita ja nyt vaan jännitetään, että paljonko vaaditaan keskiarvoa siihen oppilaitokseen, mihin ensisijaisesti haluaa. Sinne oppilaitokseen kun on joka vuosi eri keskiarvo millä sisään pääsee, niin siksi ei yhtään tiedetä, että pääseekö sisään. Mutta onneksi yksi varma paikka on kuitenkin tiedossa!! :)
   Mukavaa alkavaa viikkoa sinne!! <3

   Poista