perjantai 12. helmikuuta 2016

Meidän lemmikitMeidän perheessä kun ei voi mitä tahansa lemmikkiä ottaa ja neiti on pyytänyt jo kauan aikaa, että eikö meille voitaisi ottaa uudestaan akaattikotiloita. Pitkään tätä asiaa on mietitty ja tultiin sitten siihen lopputulokseen mieheni kanssa, että kun kaikenlaista kurjaa on ollut, niin onhan nuo sellaisia mitä on kiva katella ja kesällä meinataan muutaman kerran viedä pihaankin.
Joululahjaksi sitten ostettiin kaksi akaattikotiloa, jotka saivat nimekseen Amanda ja Adele niinkun jo kirjoittelinkin. Kovin suttuisia ovat ja nirsoja ruuan suhteen, mutta kyllä niistä on tullut tosi rakkaita varsinkin neidille. Aamulla ensimmäisenä hän käy katsomassa, että terraariossa on kaikki hyvin ja sytyttää lämpölampun päälle. Meillä kotilot saavat ruuan iltaisin ja vesi vaihdetaan samalla sekä suihkutellaan suihkupullolla. Terraariossa kun pitää olla riittävän kosteaa. Ruokinnan, vedenvaihdon ja suihkuttelun neiti huolehtii ihan itse ja aina ilman eri mainintaa. Terraarion pesu onkin sitten meidän vanhempien homma, noin parin-kolmen viikon välein.
Tuosta alimmasta kuvasta näkee hyvinkin kuinka kurkusta maistuu ainostaan keskusta. ;D Mutta totesin neidille, että ne sopii tähän perheeseen oikein hyvin!! Kun nirsoilua tapahtuu myös lemmikkien suunnassa.
Nämä ovat sellaiset lemmikit, jotka jakavat porukan kahteen. Toiset tykkää, toiset eivät tykkää ollenkaan, koska ovat niin limaisia. Mutta meillä nämä ovat ihailun kohteena joka päivä. <3 Tulleet siis osaksi meidän perhettä. Hauska niitä on kyllä seurailla, kun illasta laitetaan ruoka, niin pienen hetken päästä käy ruokakipolla kova kuhina, kun heti pitää päästä maistelemaan mitä sinne on laitettu. Suurinta herkkua on salaatinlehdet, kurkun keskusta ja tomaatti. Vähän ovat syöneet viinirypäleitäkin, mutta porkkana ei mene juurikaan kaupaksi. Kesällä meinataan sitten poimia voikukan lehtiä, ne olivat ainakin meidän aikaisemman kotilon suurta herkkua, niitä ei ollut aamulla koskaan yhtään murua jäljellä.

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!! <3

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! :) Aika eläväisiä ovat kyllä, kiva lasten seurata näitä. Ja varsinkin ruoka aikaan. :D

   Poista
 2. Minusta nuo on kivannäköisiä otuksia. Kuinka suuriksi kasvavat? =)
  Meilä oli akvaariossa joskus omppukotiloita. Nekin ovat ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu!! <3
   Meillä tykätään kans kovasti näistä. Meidän vanha kotilo kasvoi niin isoksi, että kun venytti itsensä koko pituuteen, niin oli varmaan 20 cm eli aika iso. Musta on jotenkin tosi jännää, että vaikka noilla on painava kuori mukana, niin silti pääsevät kiipeämään seinää pitkin ylös. Elämän ihmeellisiä asioita. :)

   Poista
 3. Minusta hyvä lemmikki on sellainen, josta sen hoitaja tykkää. Teillä tykätään näistä kotiloista, siksi ne on ihan parhaita teille. Onhan nuo aika hauskoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ihanista sanoistasi!! <3
   Meillä tosiaan näistä tykätään kovasti ja joskus neiti kysyy, että miksi joku ei tykkää. No eipä siihen oikein osaa vastata mitään. Lapset niin herkästi ääneen arvostelevat toistensa juttuja. Toiset tykkää toisista jutuista ja toiset toisista. :)

   Poista
 4. Hauskoja lemmikkejä! Varmasti neidille rakkaita :) hyvää ystävänpäivää !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora!! <3 Kyllä näistä on tullut jo perheenjäseniä, kun kovasti niistä puhutaan ja niiden touhuja seuraillaan.
   Hyvää ystävänpäivää myös teille!! <3

   Poista