tiistai 31. toukokuuta 2016

Neidin luokkaretkellä mukanaNeidin luokka teki retken Tampereelle ja päädyin sitten lähtemään valvojaksi, koska neidille tulikin yllättäen silmälääkäri sille aamulle ja tiesin, että laajentavat tipat siellä laitetaan ja sen jälkeen näkeminen on haasteellista ja kaikki valo sattuu silmiin. Enhän mä voinut opettajan matkaan sokeaa lasta laittaa, kun niitä vahdittavia oli hiukan muitakin. Onneksi neidillä on aivan ihana opettaja ja hän ilomielin otti minut valvojaksi. :)

Pääsimme ensin kuuntelemaan Tampereen filharmonian konserttia. Kyllä he soittavat todella upeasti!! Ihan mielelläni lähdin mukaan, kun tiesin, että tännekin pääsen. Ihanaa oli istua ja nauttia heidän soitosta. Täytyy joku kerta ostaa liput ja mennä kuuntelemaan heitä.
Konsertin jälkeen lähdettiin syömään ja vähän eri paikkoihin lapset halusivat mennä. Me päädyttiin neidin kanssa Zipatta nimiseen ravintolaan ja voin todella suositella paikkaa!! Oli todella hyvän makuinen annos. Meidän neidillekin löytyi tosi maittava lounas, allergiat siis osattiin todella hyvin huomioida. Neidillä kun on niin suppea ruokavalio, että tällä hetkellä sopivia ruokia on n. 30-35, vähän lista tässä elää. Tämä mainos ei ollut mikään maksettu, vaan todellakin tyytyväisten asiakkaiden itsensä pohdintaa!! :)
Masut täynnä hyvää ruokaa käveltiin Tullintorille, jossa lähes koko muu luokka lähti kiipeilemään Irti maasta kiipeilypaikkaan. Oli kyllä tosi kivannäköinen paikka!! Neiti oli ennen retkelle lähtöä sitä  mieltä, että ei haittaa vaikka muut sinne meneekin kiipeilemään. Mutta itkuhan siinä tuli, kun sinne päästiin eikä neiti päässyt mukaan. Alunperinkään ei olisi pystynyt kiivetä, kun kädet on ollut niin huonossa kunnossa, mutta sitten vielä tuo ettei näe kunnolla, niin ei ollut mitään mahdollisuutta. Onneksi olin mukana ja opettaja meille sitten sanoi, että voitte lähteä vähän shoppailemaan yhdessä. Siinä kaupungilla kävelyn lomassa paha mielikin hävis ja löydettiin neidille ihanat kesähousut. Tämähän tottakai sai hymynkin irtoamaan. :)
Viimeiseksi sitten lähdettiin Vapriikkiin katsomaan mammutteja ja kiertelemään muitakin näyttelyitä. On se vaan kyllä tosi kiva paikka!! Itse viihdyn Vapriikissa kyllä kovasti.
Saimme siis viettää tosi kivan päivän. :) Olen niin iloinen, kun pääsin sinne itsekin matkaan mukaan. Syksyllä onkin tiedossa leirikoulua ja mieheni pääsee sinne valvojaksi. Hän jo ilmoittautui ja kun on ollut mukana myös isojen poikien matkassa, niin neiti itse toivoi isiä mukaan. Hän sanoi, että kukaan muu ei osaa hoitaa, kun me vanhemmat jos jotain tulee. Tottahan tietty sekin. Onneksi on kivaa tiedossa myös syksyn ankeimpaan aikaan. :)
Nyt rupeaa kesälomakin kovaa vauhtia häämöttämään ja kyllä sitä on taas lapset niin loman tarpeessa! Viimeinen kuukausi on ollut aika haastavaa aikaa kaikilla. Eivät meinaa millään jaksaa keskittyä mihinkään ja varsinkin nuorimman kanssa on läksyjen tekeminen ollut niin hankalaa. Hän ei meinais millään malttaa niitä enään tehdä. Onneksi nyt ei enään tarvitsekaan! ;) Neidin kanssa on hommat jo muutama viikko sitten saatu tehtyä, päästiin kirjat loppuun asti. Hyvä näin! Ensi syksystä on opettaja esittänyt toiveen, että neiti jatkaisi lyhennetyllä kouluviikolla ja niin me meinataankin tehdä. Odottelemme tähän vielä lääkärinlausuntoa.
Tänään pääsi vanhin jo kesälomalle ja lauantaina pääsee loput lapsista. Sitten alkaakin lapsilla loma, meille vanhemmille tuleekin sitten kaikenlaista pientä puuhaa lasten menojen mukaan. ;) Lauantaina on toiseksi vanhimman peruskoulun päätösjuhla ja kahden nuorimman kevätjuhlat ja kolmet yo-juhlat. Sitten sunnuntaina lähtee vanhin kahdeksi viikoksi riparille isoseksi ja toiseksi vanhin lähtee maanantaina 1,5 viikoksi. Meillä on sitten kahden nuorimman kanssa kotoilua ja vähän jotain mukavaa puuhaa tiedossa. :)
Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille!! <3

4 kommenttia:

 1. Teillekin on tulossa juhlia täynnä oleva viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli juhlahumua koko viikonloppu!! :) Mutta niin ihania juhlia ja hienoja kohtaamisia. Onhan ne yo-juhlat niin mukavia.

   Poista
 2. Kiva päivä teillä. Aurinkoisia kesäpäiviä sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, samoin sinne aurinkoisia kesäpäiviä! Kyllä nuo erilaiset koulupäivät tuntuvat niin mukavilta lapsillekin.

   Poista