tiistai 24. heinäkuuta 2012

Kesälomareissu osa 5


Keskiviikkona me suunnattiin kohti Pietarsaarta ja Nanoq museota. Oli todella mielenkiintoinen paikka. Siellä oli kaikkia varusteita, mitä tarvitaan etelänapamantereella. Ja paljon oli kuvia retkikunnista ja tarinoita heistä. Vanhin otti kuvia sieltä tosi paljon! :) Myös iglu oli styroxista sinne tehty ja ahkio oli pakattu juuri samalla tavalla, kun miten reissullakin. Muutamia täytettyjä eläimiäkin sieltä löytyi. Jääkarhu oli nuorimman mielestä aika pelottava. Mutta eipä se mikään ihme ollut, kun se oli tosi iso. Siinä päärakennuksessa oli kahdessa kerroksessa kaikkia tavaroita. Yläkerrassa oli kertomuksia eskimoista. Yhdessä paikassa siellä oli juttu, missä kerrottiin eskimon tarkoittavan "ihmistä, joka syö raakaa lihaa". Ihan nyt en täysin varmaksi sano, että oliko tuo, että raakaa lihaa vai lihaa. Varmaankin raakaa, koska eskimot eivät pidä siitä, että heitä sillä nimellä kutsutaan. Joku kurja juttu se kuitenkin oli. Siellä olis pystynyt myös telkkarista katseleen kaikkia dokumentteja ym. myös kirjoja oli siellä tosi suuri määrä. Pihaan oli tehty pienoiskylä. Joka talossa roikkui mitä kummallisempia tavaroita ja pyyntivälineitä. Oli kyllä hieno paikka!! Kannattaa kyllä poiketa, jos siellä päin liikkuu. Nanoq sijaitsee hiukan syrjemmässä, mutta hyvin sinne paikan päälle kuitenkin löydettiin.

Toinen keskiviikon käyntikohde oli Runebergin tupa, joka myös sijaitsee Pietarsaaressa. Tosi kauniilla paikalla se oli! :) Mutta tupa oli tosi pieni ja tosi vaatimaton. Yksi iso huone ja toinen pienempi. Ison huoneen nurkassa oli keittomahdollisuus. Pihalla oli sellainen pieni rakennus, jossa oli ihan pieni huone ja sitten keittiö. Mielenkiintoista oli siellä kuitenkin käydä! :) Kaksi alinta kuvaa on sieltä Runebergin tuvalta.

Tässä kohtaa viikkoa meidän reissu rupesi jo lähenemään kohti loppua. Me saatiin viettää aivan mahtava lomaviikko!! <3 Miehelläni ei tänä kesänä ollut, kun yksi ainoa viikko lomaa, mutta ihan varmasti saatiin molemmat ladattua akkuja, jotta taas syksyllä sitten jaksaa. Eipä sitä sitten syksyn pimeillä keleillä tee mieli minnekään lähteä... Käpertyä takkatulen ääreen ja kutoa villasukkaa. ;)

Torstaina me käytiin sitten Kokkolassa shoppailemassa neidin kanssa ja mieheni vei pojat kaikki uudelleen Vesiveijariin. Kaikille siis kivaa tekemistä! :D Miehetkin joutuivat hetkeksi shoppailemaan, kun piti vanhimmalle takkia hiukan katsoa ja kokeilla. Onneksi sellainen löytyikin sitten ja aika kivuttomasti. Hän itse olis kyllä mieluummin ostanut lippiksen ja muuta yhtä tähdellistä... Mutta onneksi se takki sieltä löytyi! :) Myös lenkkarit kouluun oli hankintalistalla ja nekin löydettiin.

Perjantaina olikin sitten aika pakata kamat autoon ja lähteä ajamaan kohti kotia. Kivaa oli olla lomalla, mutta ihan yhtä kivaa oli palata kotiinkin!! :) Tulomatkalla me pysähdyttiin tervehtimään yhtä ystävää, joka asuu Ylihärmässä. Oli niin ihana pitkästä aikaa häntä nähdä! Tulomatkalla pysähdyksiä oli useampia, kun kotimatka kuitenkin aika monta tuntia kesti...

Kalajoelle kuulemma porukan mieli tekis ens kesänä lähteä uudelleen. Mua kiinnostais tosi paljon nähdä Kokkolan vanhaa kaupunkia. Mutta myös Oulun tietomaa on sellainen paikka, mikä kiinnostaisi. Nähtävää jäi siis vielä toisellekin reissulle. Ja kiva niin! :) Katotaan sitten, että mitä ens kesä tuo tullessaan, sinne on niin pitkä aika vielä. Nyt me nautitaan näistä lopuista lomapäivistä, mitä meillä vielä on. Vähän yli kaksi viikkoa ja sitten alkaakin arkinen aherrus koulussa.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!!! <3

Ja tervetuloa uudelle lukijalleni!!!! :)

3 kommenttia:

  1. Se oli kyllä tosi upee paikka!! :) Me tykättiin siitä kaikki. Siellä meni kyllä monta tuntia, kun ihailtiin ja kateltiin.

    VastaaPoista
  2. No mä katoinki, että 'onks toi jääkarhu?' Oikein mä sit näin. On teillä ollu reissu! Toi eskimokylä onkin mulle uus tuttavuus. Jännältä kuulosti! Tietomaa on muuten mahtava! Siellä on - tai ainakin oli silloin, kun minä siellä viimeksi kävin, mistä on jo monta vuotta aikaa - lasihissi! Aivan siis mahtava! Ja kaikkia muitakin hienoja juttuja.

    VastaaPoista