tiistai 12. helmikuuta 2013

Yhtä kokemusta rikkaampi

Oikein ihanaa laskiaistiistaita ihan jokaiselle!!! <3
Meillä on ollut muutama hiukan erilainen viikko takana. Neidin kanssa on käyty kotikoulua. Täytyy sanoa, että ihan oma juttuni ei välttämättä olisi opettajan työ. Toki oon myös miettinyt, että ehkä omien lasten opettaminen on hiukan toisenlaista, kun vieraiden. ;) Neidillä ollut niin paljon poissaoloja, että on ollut pakko kotona tehdä juttuja ja meillä on ollut koulupäiviä, joiden aikana on tehty sellaisia juttuja, mitä muutkin ovat tehneet. Toki aina olotilan mukaan, mutta joka päivä kuitenkin jotain.
Toisaalta kokemus on ollut tosi mielenkiintoinen! Se on tuonut arkeen oman pienen lisähaasteen, mutta toisaalta se on ollut hiukan vapaampaakin. Ei ole tarvinnut niin minuuttiaikataulua pitää. Pääasia, että kaikki hommat on tullut tehtyä. Ollaan pidetty musiikintunteja ja lauleskeltu. Kertotauluja on harjoiteltu palapelin avulla. Tänään on koe koululla, joten siksi aikaa neiti on sinne menossa.
Huilaten vielä tässä on mennyt neidillä. Eilen oltiin hetken aikaa pulkkamäessä ja kyllä olotila sen jälkeen oli tosi väsynyt. Mutta raitis ulkoilma kuitenkin tekee ihan hyvää välillä. Pieninä annoksina, niin sitten jaksaa sisälläkin paremmin. Eilen olikin touhun täyteinen päivä.
Onneksi päivään mahtui neidille kanteletunti, niin se toi hyvän mielen!! :) Kanteleen soitto on neidille kyllä ihan ehdottomasti sellainen, mistä hän tulee hyvälle mielelle. Hurjasti on oppinut tässä 1,5 vuodessa soittamaan. Aloitettiin 11-kielisellä kanteleella, mutta sillä soitettiin ehkä 2 kuukautta, kun sillä soittaminen tuli liian helpoksi. Nyt on ollut käytössä 36 kielinen kantele, jolla on soitellut vähän yli vuoden, mutta nyt seuraavaksi olisi toiveena saada jostain 38 kielinen konserttikantele. Sillä pystyisi sitten soittaa ihan kaikkia lauluja. Mutta aika näyttää koska se konserttikantele saadaan hankittua, niiden hinnat kun ei mitään ihan pieniä ole. ;) Pääasia tässä jutussa on se, että neiti itse tykkää ja lähes joka päivä jotain lauluja soittelee!! On siinä kanteleessa tosi kaunis ääni!! <3 Kaksi viimeistä soittoläksyä ovat olleet Sound Of Music elokuvasta. Edelweis ja Favourite things. Ovat todella kauniit!! <3 Leffa on mun suosikki, joten ehkä senkin takia nää laulut on minusta ihania.
Nyt me suunnataan nokka kohti koulua ja käydään tekemässä matikankoe!! :)
Päästään samalla vähän laskemaan mäkeä.
Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!!! <3

6 kommenttia:

 1. Minäkin olisin aikoinaan halunnut oppia soittamaan joko haitaria tai kannelta, mutta lopulta soittimeksi valikoitui poikkihuilu ja kävin huilutunneilla joitakin vuosia. Kanteleessa on kaunis ääni. :)

  Olen aina pitänyt Sound of Music-elokuvasta ja sen musiikista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritin meidän neidille ehdottaa pianoa (sellainen kun olisi jo löytynyt kotoa), viulua ym. Mutta neiti piti päänsä ja halusi ihan ehdottomasti kanteleen. Tosi kaunis on kyllä ääni siinä, joten ei huono vaihtoehto ollenkaan! :)
   Mä itse olen käynyt piano tunneilla, että opin nuotit ja sen jälkeen sain opetella klarinettia soittamaan. Nyt harmittaa aikuisena, etten ole opetellut pianoa kunnolla. Oon hiukan sitä nyt opetellut soitteleen ja joitain lauluja osaan jo jopa kaksikätisesti!! ;)
   Mä oon kans aina tykännyt tuosta elokuvasta!! Ne musiikit on niin kauniit. Joten kiva on nyt kuunnella kanteleella niitä lauluja.

   Poista
 2. Harrastukset on tärkeitä. Kunhan lapsi itse tykkää. Ei se kun vanhemmat raahaa muksuja puoliväkisin urheiluharrastusten pariin.
  Itse ala-asteella kävin askartelukerhossa ja kuorossa.

  Äiti onkin joutunut kovan haasteen eteen opettajana. Hieman erilaista elämää teillä nyt tosiaan. Tuo vaihtelua arkeen. :)

  Mukavaa laskiaistiistaita ja iloista mieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä, että kun lapsi itse mielellään menee harrastuksiin, niin silloin se on tosi hyvä juttu!! :) Ei ole tosiaan kauhean kivaa, kun pitkien päivien jälkeen vielä harrastetaan joka ilta. Mä väsyisin jo itekin siinä kohtaa. ;)
   Mä oon itse pelannut koripalloa 19 vuotta ja aina olin itse innoissani sinne menossa! Ei haitannut, vaikka oli kuinka monet reenit viikossa. Intoa riitti kyllä! Ja kaverit oli kaikki sieltä harrastuksista, toki luokallakin joitain oli, mutta kyllä enempi harrastuksen kautta.
   Kyllä tää on ollut kokemus itsellekin! :D Toiset päivät menee hyvin, mutta toisina päivinä on ollut hiukan hmmmm... haastetta. Kaikki on kuitenkin saatu tehtyä, mitä on pitänytkin, joten eiköhän se ole pääasia. Ja pikkuhiljaa tässä kuntoutuu, niin pääsee sinne kouluun joka päivä. Onneksi nyt on parempaan suuntaan olotila! :)
   Iloista laskiaistiistaita myös sinulle Minttu!! <3

   Poista
  2. Mul on jäänyt ajatus näköjään vähän kesken tuossa. Urheiluharrastushan on hyvä juttu. Tarkotin niitä vanhempia jotka haluavat luovia muksusta tulevaa ammattiurheilijaa, vaikka lapsi itse haluaisi jotain ihan muuta.

   Poista
 3. Voimia sen neidin sairastelun kanssa! Ensin ajattelin, että onko koti - tai kouluympäristössä jotain, mikä aiheuttaisi sen, mutta sitten tuli mieleeni yksi tyttö, joka on pienestä lähtien joutunut syömään antibiootteja johonkin virtsatievaivaan, ja vasta nyt päässyt irti antibiooteista. Rankkaa on hänenkin elämänsä ollut, eikä hän ole vielä edes yläkoulussa, kuten kai nykyään sanotaan.

  VastaaPoista