perjantai 3. toukokuuta 2013

Pohdiskelua ja viikonlopun viettoa

Vähän laiva fiilistelyä jo... ;)
Tänä aamuna, kun kävin kauppareissun tekemässä ja luin lööpien otsikoita. Harvemmin niihin mitään sen suurempia ajatuksia uhraakaan. Mutta nyt kyllä jäi mietityttämään asia. Kun isoin kirjaimin luki, että iso määrä lapsia ja aikuisia joutuu työpäivän/koulupäivän (luultavasti myös päiväkoteja) aikana altistumaan homeelle tai tosi huonolle sisäilmalle. Ja kun näille altistutaan, niin siitähän voi seurata vaikka mitä. Toiset reagoi ja toiset ei. Herkimmät saavat tosi suuria oireita, joka aiheuttaa isoja ongelmia.
Katsoin tuossa joku aika sitten ohjelman, missä kerrottiin noista homeoireista. Oli kyllä aika hurjaa kuunneltavaa... Toisella oli koti homeessa ja toinen oli työskennellyt homeisessa rakennuksessa. Oireet oli ihan tosi suuria. Mutta se, mikä näissä oli niin tyypillistä, niin sellainen ääretön väsymys, johon ei auta mikään. Lisäksi muistin huononeminen, kokoaikaiset poskiontelontulehdukset, keuhkokuume, nenäverenvuoto, lämpöily, tukkosuus, astman paheneminen, nivel/reumaoireet ym. Siis tosi laajasti kaikenlaisia vaivoja. Ja kuinka tämmöinen oireilu vaikuttaa myöhempään ikään, jopa aikuisuuteen.
Ehkä senkin takia tämä niin jäi mietityttämään, kun liian läheltä tämmöistä on joutunut itse seuraamaan. Se huoli ja väsymys lisänä, niin kyllä on rankka juttu. Ja kun näihin ei ole olemassa mitään diagnoosillista nimeä. Usein vaan vika on potilaan korvien välissä. On hyvä, että tuollainen asia otetaan ihan julkisesti puheeksi!! Hirmuinen on tuo määrä, minkä verran ihmisiä altistuu homeelle.
Mutta nyt vähän muita aiheita!! :) Meillä on tulossa tosi kiva viikonloppu, jota mä oon odottanut tosi paljon!!!! Lauantaina on naistenpäivä, jonne pääsen myymään taas noita tekemiäni juttuja. Pääsen myös osallistumaan naistenpäivään. Ihan tosi kiva juttu!! Puhujakin oli sellainen, jota tosi mielellään menee kuuntelemaan. Päivästä tulee ihan varmasti hyvä!! :) Mieheni ottaa kaikki lapset ja ajelee vanhempiensa luokse. Heillekin tosi kiva päivä siis tiedossa.
Sunnuntaina me ollaan menossa laivalle (tehdään päivän risteily Turku-Ahvenanmaa)!!!! Mä en ole itse päässyt koko keväänä oikein mihinkään, niin kyllä oon odottanut tuota sunnuntain reissua. Matkaan lähtee mukaan vanhempani ja toinen veljeni kihlattunsa ja hänen tytön kanssa. Siis vähän isommalla porukalla ollaan menossa! Seisova pöytä varattuna ja tulomatkalle hytti, niin pääsee ainakin vanhemmat päikkäreille. ;) Luultavasti nuorimmainenkin nukahtaa, kun aamulla täytyy niin tosi aikaisin lähteä. Viking Linella onnistuu kaikki erikois ruokavaliotkin tosi hyvin, niin voi ihan turvallisella mielellä itsekin olla. Saatiin tilattua jokaiselle oma annos. Joka kerta on niin hienosti kyllä pelannut ja palvelu on ollut tosi ystävällistä.
Oikein ihanaa ja aurinkoista viikonloppua ihan jokaiselle!!! <3

12 kommenttia:

 1. Hei,

  sinulla on todella kivaa tiedossa, nauti siitä. Ja tuo homeongelma on totista totta, minunkin lähipiirissä sitä löytyy ja ei ole kyllä mikään mukava homma, ja osa ihmisistä laittaa tosiaan sen korvien välien viaksi.
  Josko viikonloppuna tarkenisi istua ulkona neulomassa/lukemassa, ainakin jos löytää suojaisan paikan sitä voisi kokeilla. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! <3
   Kyllä homeongelma on tosi iso, mitä tässä on nyt kuunnellut ihmisten puheita. Ja kun siihen ei ole olemassa mitään nimeä, niin sitten ajatellaan sen olevan korvien välissä. Mutta niin kurjaa sitä on seurata kuinka toisilla on tosi tukala olo sen takia.

   Toivotaan, että viikonloppuna olisi niin kaunista ja lämmintä, että voisi neuloa ulkona. Mä oon jo muutamaan kertaan niin tehnytkin. :) On ollut kyllä niin ihanaa!! Meillä on tuossa takaterassilla niin lämmin ja tuuleton kohta, että kun aurinko paistaa, niin siinä on ihana istuskella.

   Oikein mukavaa viikonloppua myös sinulle!! :)

   Poista
 2. Mukavaa ristelyä :) Me oltiin juuri Viking Linella äsken ja musta oli tosi ystävällinen henkilökunta! Mun on pakko naurattaa sua mun kommelluksillani - ostin kaveriltani iPadin ja oon tänään koko päivän tapellut, että kunnei toimi :( Sitten vasta kuuden tunnin jälkeen sain neroleimauksen ja menin Soneran sivuille, jossa luki, että uusissa korteissa on ollut aktivoinnissa ongelmia...mut kato,kun insinööri ratkaisee itse ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! :)
   Mä luinkin sun postausta, näytti kyllä tosi kivalta laivalta!! :) Mä en muista, että mikä laiva meillä oli... Me vaihdetaan Maarianhaminassa laivaa, joten kaksi eri laivaa meille on tulossa sille päivälle. Odotan kyllä sitä tosi paljon!!! :)

   Heh!!! :D Kyllä sitä itekin mieluummin ratkaisee asiat!!! ;D Mä toimin niin samalla tavalla aina. Kun kyllähän se pitää näin saada ratkeemaan. ;) Mutta onhan se kiva, että on ollut jotain puuhaa!! ;)

   Mukavaa viikonloppua!!! <3

   Poista
 3. Tuollaiset matkat on ihania irtiottoja arjesta. :)
  Ei sen tarvitse kummosta olla kunhan välillä pääsee vähän kotiympyröistä pois.
  Eli ihanaa viikonloppua teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli niin ihana irtiotto arjesta!!! :)
   Sehän se onkin, että ei sen tartte mitään kauhean ihmeellistä olla, kunhan pääsee kotoa jonnekin. Ja mun mielestä niin ihanaa on koko perheen voimin puuhailla jotain! :)

   Poista
 4. Mukavaa laivareissua ja viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 5. Oikein oikein ihanaa viikonloppua teillekin :)
  Tuo home on tosiaan iso ongelma! Juuri taas yksi ystävä kertoi et heillä kosteusvaurio kotona ja yksi perheenjäsen oireillutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! <3
   Kyllä on home jutut niin isoja asioita, että ei niitä varmaan ymmärretäkään, että mitä kaikkea ne voikaan tehdä... Ja miten ne vaikuttaa sitten myöhemmin.
   Kurja kuulla tuosta ystäväsi jutusta!! :( Ne oireetkin kun voi aluksi olla ihan tavallisen flunssan oireita, niin eipä sitä edes heti osaa tuota epäillä.

   Poista