sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Imatran ilta

Tuulimyllyiltä lähdimme koko porukalla kohti Imatraa. Imatralla on joka ilta kosken kuohunnan näytös ja siihen tähtäsimme ja hyvinkin ehdimme. Hiukan aikaa ehdimme kiertää myös siinä viereisessä puistossa, nimen kyllä jo unohdin... Metsän siimeksessä oli paljon nähtävää, vaikka me emme ehtineetkään kiertää, kun pienen hetken, kunnes meidät tultiin pyytämään pois. Siellä puistossa kun ei saa kulkea silloin, kun koski kuohuu. Hiidenkirnuja kuitenkin nähtiin ja nähtiin koski täysin kuivana. Ei muuten olisi ikinä arvannut, että noin kovalla kyydillä se vesi sieltä tulee!! Tuossa ylimmässä kuvassa on koski kuvattu kuivana. Tuo lyhtypylväs on tosi kaunis, sekin piti kuvata. Niin kauniit koristuksetkin löytyy siitä.

Tässä pieni kuvakollaasi niistä kosken kuohuista, oli kyllä niin kaunista katseltavaa!! Rauhoitti kyllä mieltäkin, ihanaa oli kuunnella. Taustalla soi myös musiikki. Joka ilta on kuulemma vaihtuva musiikki. Täydensi hienosti niitä kuohuja. Ihana sateenkaarikin tuli siihen veden ylle. Onneksi jonkunlaisen kuvan sain siitäkin napattua. Niin kaunis!! <3

Kaksi meidän porukasta miettivät kovasti kosken ylittämistä köysiradalla. Hinta vaihteli sen mukaan, että onko koski kuohuva vai kuiva. Halvemmalla pääsi, kun koski oli kuiva. Mintun mies kävi laskemassa sen köysiradan pääalaspäin, hui!! Mutta oli kuulemma kokemuksena tosi upea. No ihan varmasti sitä kyllä!! Meidän toiseksi vanhin pohti pitkään asiaa, mutta sitten lopulta uskaltautui myös laskuun. Hän meni istuvassa asennossa. Mutta kuulemma kannatti! Molempien mielestä ehdottomasti oli kokemisen arvoinen juttu. Itse en välttämättä tuollaisesta välitä, mutta kiva, kun toiset pääsivät tästä nauttimaan. :) Toiseksi vanhin sanoi, että tämä oli koko loman kohokohta. Ihan varmasti! Meidän nuorimmainen totesi, että hän olisi kans voinut mennä pääalaspäin. ;) No ehkei nyt kuitenkaan....
Köysiradalla olon jälkeen lähdimme kävelemään vielä siihen Imatran keskustaan, jossa oli tosi kaunis puisto ja aivan ihana hotelli. Kävimme kurkkaamassa hotellin aulaakin ja oli kauniin näköinen. Onneksi meillä oli oppaat mukana, niin pääsimme näkemään ne kaikki kauniit paikat. Keskustassa oli sellainen puisto, jossa oli paljon suihkulähteitä. Niinkun Minttu tuonne omaan blogiinsa kirjoitti, niin kyllä olisi aikuisellakin mieli tehnyt vähän upottaa jalkojaan sinne veteen. ;) Oltiin toki jo jonkunverran siinä ehditty kävellä, niin olis tehnyt hyvää kenen tahansa jaloille. Mutta eihän sitä sellaista kehtaa mennä keskellä kaupunkia tekemään. ;) Haaveillahan aina voi kaikenlaista!! :D Kahden nuorimman teki myös kovasti mieli kokeilla vähän käsillä niitä vesiä. Neiti istui aivan veden äärellä ja hyvä ettei ne sormet sinne veteen uponneet. Kaunista siinä kuitenkin oli!!
Tässä kohtaa kello rupesi olemaan sen verran, että piti ruveta suuntaamaan kohti Lappeenrantaa. Pieni autolenkki vielä kuitenkin tehtiin ja käytiin isojen poikien toivomuksesta kurkkaamassa Suomen ja Venäjän rajaa. Todisteena tuo yksi kuva siitäkin jutusta. Kyllä oli pojat tosi iloisia, kun sinne päästiin kurkkaamaan! :) Kiitos Mintulle ja miehellesi näistäkin opastuksista!! <3 Rajan kohdalla sanoimme hyvästit, koska siitä lähdimme sitten peräkanaa ajamaan kohti Joutsenoa ja me vielä jatkoimme Lappeenrantaan. Kyllähän ne hyvästit aina on haikeita, mutta onneksi meillä on sellaisia keinoja, joilla pitää yhteyttä. <3 Kiitos Mintulle ja miehellesi tästäkin ihanasta päivästä!! <3 Ihanaa oli viettää teidän kanssa muutama päivä ja saada opastettuja kaupunkikierroksia.
Me suuntasimme vielä illasta uimarannalle ja kyllä uni tuli sinäkin iltana hyvin nopsasti. ;) Seuraavana päivänä meillä olikin sitten lähtö kohti Pieksämäkeä, mutta siitä sitten toinen postaus.
Oikein ihanaa ja aurinkoista sunnuntaita ihan jokaiselle!! <3

Loppuun vielä vähän kuvaa Imatran keskustasta

2 kommenttia:

 1. Ei voi muuta sanoa kun että paljon tuli mukavia muistoja. Miten yhteen päivään mahtuukin noin paljon kaikkea kivaa. Etenkin tuo kahden sankarin vaijeriliuku kosken yli oli ihan huippu juttu! :)

  Jalkoja kuumotti tosi paljon tuossa vaiheessa iltaa, että suorastaan polttava halu oli kastaa ne suihkulähteeseen. :)

  Mukavaa oli ja kiva jos meidän opastuksesta oli jotain hyötyäkin ja saitte enemmän irti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!! :) Kyllä sitä toisina päivinä tapahtuu paljon kaikkea kivaa, sitten on niitä päiviä, kun ei tapahdu yhtään mitään... Mutta tosi ihania muistoja jäi kyllä!! <3 Vaijeriliuku oli kyllä todella ikimuistoinen, niin katselijoillekin, kuin myös asianosaisille itselleen. ;)
   Olis kyllä ollut ihanaa liottaa jalkojaan niissä suihkulähteissä!! :D Houkutus oli kyllä tosi suuri... Ne näytti niin ihanilta!!
   Oli kyllä ihanaa, kun viitsitte lähteä meitä sinne opastamaan ja meidän kanssa kivoja hetkiä viettämään!! <3

   Poista