torstai 30. tammikuuta 2014

Pyykinpesukoneesta

Oli ihan pakko laittaa tuollainen kuva. ;) En tiiä kuinka siitä selvää saa... Mutta tekeekö muiden pesukone tuollaista jälkeä (siis noita mustia täpliä)??? Maahantuoja on sitä mieltä, että vika on koneen huoltajassa, eikä heidän koneessaan... Valitusta ollaan laittamassa kyllä joo!! Ei riitä, että takutaan sairauksien kanssa, vaan täytyy tapella myös maahantuojan ja typerän koneen kanssa. :D Meidän pesukone siis tekee tuollaista jälkeä välillä ja eihän se tummissa näy, mutta oma mielipiteeni on, että ei MINKÄÄN pesukoneen pesun jäljiltä voi tuollaista vaan tulla. Meidän pesukone on 2,5 vuotta vanha. Eli ei siis vanhakaan. Korjattu se on vasta neljä kertaa... Huoh... Eikä tässä vielä kaikki. Kun pesukoneesta hajoo yksi osa (mikä sekin vaihdettu jo ties kuinka monta kertaa, korjaajakin sanoi, että ei ole normaalia), niin meiltä hajoo vaatteita. Ilmeisesti pesukoneen kuuluu näin toimiakin. :D Reiällisiä vaatteita alkoi tulla koneesta siinä kohtaa, kun se oli ollut meillä jonkun puoli vuotta. Joo, kyllä meillä pesukone pyörii joka päivä, mutta kukaan muu ei ole koskaan sanonut, että heidän koneensa tekisi tuollaista, vaikka usein pyykkiä pyörittääkin. Kaupassa suositeltiin EHDOTTOMASTI tätä konetta. Mikään muu kone ei pelitä yhtä hyvin. Ainoa hyvä asia koko koneessa on se, että sinne mahtuu paljon vaatteita kerrallaan, kun on 8kg:n rumpu. Mutta siihen tämän pesukoneen hyvät ominaisuudet sitten jäikin. Ja pesukone ei ollut sieltä halvimmasta päästä. Mielestäni, jos maksaa 700€, niin eikös sillä hinnalla luulisi saavan sellaisen koneen, mikä toimii? Näin mä kuvittelin, en kuvittele enään. Aina yhtä jännittävää, että minkälaista pesujälkeä tällä kertaa saadaan. ;D Meinaa kyllä totaalisesti hermot palaa tuollaiseen koneeseen. Enkä ikimaailmassa voi suositella kenellekään tuollaista konetta!! Vaikka myyjät kuinka vakuuttelis hyväksi merkiksi, niin en tule ostamaan tämän merkin konetta enään koskaan. Aikaisempi oli AEG, eikä mitään moittimista!! Olis vaan pitänyt se vanha kone korjauttaa, vaikka se oliskin maksanut useamman satasen, mutta eipähän olis tarvinnut törmätä tämmöiseen ongelmaan. Eipä sitä oikein tiedä, että minkä ihmeen koneen sitä uskaltaisi ostaakaan. Siemens on kuulemma hyvä merkki. Ja monilla se on kestänytkin. Myös tuo AEG on kestänyt. Onko jollain suositella jotain muita hyviä merkkiä? Sellaista mikä oikeesti pelittää. :D Jos saisi rahan jostain, niin mä kyllä ostaisin uuden koneen, mutta siihen saakka me mennään noin hyvällä koneella. Ehkä joku kaunis päivä meillä toimii tämäkin juttu!! :)
Sori tämmöinen purkaus, mutta harmittaa vaan tuollainen turha vaatteiden hajoaminen ja suttaantuminen, kun niitä vaatteita hajoo muutenkin ihan kiitettävää tahtia. ;) Ja kun oma mielipiteeni niin vahvasti on se, että pesukoneen pitää toimia kunnolla!! Kun perheessä on useampi ihminen, niin sitä pyykkiä riittää ihan reilusti. Eikä ole kiva tunne laittaa kone päälle ja pelätä, että mitä seuraavaksi pihalle tulee.

Onneksi ulkona kuitenkin paistaa aurinko!!! <3 Niin ihanaa!!! Pian se kevätkin sieltä tulee... Ei ole enään kovinkaan montaa kuukautta siihen. Ja me saadaan nauttia meidän ihanasta pihasta. Tää uus piha on niin tosi ihana!! Pääsee omaan pihaan keinuttelemaan. Sitä odotellessa!! :)

Aurinkoista torstaita ihan jokaiselle!! <3

8 kommenttia:

 1. Ihan kauhea pesukone! Mä en uskaltas pestä päivääkään tuollaisella! Ei ole normaalia. Koskaan en ole tuollaiseen törmännyt. Ostakaa vaikka uusi käytetty väliaikaiseksi koneeksi, mutta tuo vaatteidenhajottaja tule kalliiksi. Meillä Whirpool tai oikeastaan sattuneesta syystä kaksi ja toimivat hyvin. Toinen kolme ja puol vuotta vanha. Toinen taas reilu vuoden vanha.

  Aurinko paistaa täälläkin ja kohta on jo ihana helmikuu. :) Nautitaan näistä elämän pienistä iloista kevättä odotellessa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä oon vähän samoilla linjoilla, että eipä tuon pesukoneen kuuluisi tuollaista tehdä.... Mä oon yrittänyt kytätä, josko löytyisi joku käytetty kone, mutta vielä ei ole tärpännyt. Tuo maahantuojan kommentti vaan oli niin käsittämätön!!! Vaikka kukapa sitä myöntämään, että heidän koneessaan jotain vikaa olisi... Kyllä tää tosiaan kalliiksi tulee!! Kun ei noilla isoilla pojilla ole edes kun muutamat tietyt vaatteet, mitä tykkäävät käyttää.

   On ihanaa, kun kohta kevät saapuu!! <3 Tuo valo antaa kuitenkin ihan toisella tavalla virtaa ja pienet vastoin käymiset ei saa liian suuria mittasuhteita.

   Ehdottomasti nautimme näistä elämän pienistä iloista!! <3

   Poista
 2. Tosi erikoista kyllä. Mikähän siellä rikkoo vaatteita ja mitähän se musta on? Meillä Boschin kone kuten edellinenki eikä oo kyl valittamista vaikka 6-7 koneellista viikos pesen. Eikä tainnu noin kalliskaan olla.
  Toivottavasti asia pian paranee, ei kuulosta kivalta kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.... :( Siinä koneen luukun vieressä on sellainen kuminen juttu ja kun se kestää hetken ja sit rupee hajottaan vaatteita. Vaatteet eivät saisi koskea siihen luukkuun... Mutta sehän on ihan täysin mahdotonta, koska sivusta täytettävä kone. Joo, ei tää oo kivaa!! Mutta niin monta kertaa jo korjattu, että ei tämä tästä mihinkään parane... Pakko jossain kohtaa ostaa uusi kone!! :(

   Poista
 3. Mun kone on arviolta 90-luvulta (ostin sen käytettynä melkein 10 vuotta sitten) eikä kone tee pyykkeihin mitään jälkiä.

  Tsemppiä! Kurjaa tuommoinen pesukoneen temppuilu. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :)
   Kyllähän nuo pesukoneet on ennen kestänyt paljon enempi, kun nykyään!! Niin surkeita koneita tuntuu olevan. Me ollaan miehen kanssa oltu naimisissa 18 vuotta ja tää on jo kolmas kone... Joten ei ihan kauheen kestäviä ole.
   Tää vähän vaan tätä arkea hankaloittaa... Ja kun ei koskaan voi tietää, että mitä saa koneesta ulos. Jos laittaa vajaan koneellisen, niin sitten ei hajota, mutta tuohon likaan se ei vaikuta. Kun olis tarpeen saada pestä isoja määriä kerrallaan, ettei kertyis niin kauheita kasoja. Mutta eipä tällä onnistu. Josko se uusi tosiaan saataisiin!! :)

   Poista
 4. Voi kurjuus! Ei tarvitsisi arki tuollaista vastustusta. Kotihommat, kun muutenkaan eivät usein ole mitenkään mieltä ylentäviä, pitäis kyllä saada tehdä ilman turhaa jännitysmomenttia. Ois mahtavaa, jos koneet oisivat luotettavia ja kestäviä, mutta harmittavan monesti nykyisin niistä tulee liian nopeasti roinaa, jota ei voi tai kannata edes korjata.
  Ihanaa tosiaan tämä kasvanut valonmäärä, joka jo niin herättelee odottamaan kevättä. Ensimmäiset siemenluettelotkin on jo tulleet, vaikka en ole kyllä mitään vielä tilannut, vasta suunnitellut. Aurinkoisia päiviä teille ja toivotuksia, että koneongelma korjaantuu vähällä vaivalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!! Arjessa on haasteita kuitenkin, ilman tämmöistä... Saa nähdä kuinka meillä tässä hommassa käy. Mutta se on selvää, että uusi kone me tarvitaan!! Meillä on ollut kuivausrumpu jo 6-7 vuotta, eikä siinä ole ollut kertaakaan yhtään mitään, mutta merkki on AEG. En ymmärrä minäkään, että miksi nykyään ei voida tehdä kunnollisia koneita, jotka kestäisi ihan oikeeta käyttöä. Eipä näistä koneista ole mitään hyötyä, jos koristeena seisovat. Totta tuo, että eipä näitä koneita tosiaan juurikaan korjata kannata!! Mikä on sekin tosi huono juttu. Niin paljon sellaisia puoli toimivia koneita ihan varmasti kärrätään tuonne kaatiksellekin.
   Kyllä tää valonmäärä on tosiaan ihana!! <3 Oma mieli on ihan toisenlainen!! :) Me ollaan tässä myös mietitty, että pitäisköhän sitä jotain kasvattaa tuossa pienessä pihanpläntissä. Vois testata, että kasvaako siinä jotain.
   Mukavaa viikonloppua teille!! <3

   Poista