tiistai 29. heinäkuuta 2014

Konsta kirjat

Meidän omat Konsta-kirjat
Konsta kirjat ovat olleet sellaisia, joita on luettu jo meidän isojen poikien ollessa eskarissa/ekalla eli muutama vuosi sitten. ;) Piti nyt tehdä siksi ihan oma postaus, koska nämä kirjat ovat sellaisia, joita jaksaa lukea vuodesta toiseen, harva kirja on sellainen (muutamia tässä 14 vuoden aikana on tullut lapsille luettua ;)). Mielipiteet ovat taas täysin omiani, eikä tämä ole mikään yhteistyö postaus, vaan ajattelin ihan omaksi ilokseni kirjoittaa näistä hauskoista kirjoista. :)
Nyt kaksi nuorinta haluavat näitä joka ilta iltasaduksi, nuorinkin jaksaa hyvin kuunnella, vaikka kuvia näissä kirjoissa ei ole juurikaan. Aloitettiin ihan ensimmäisestä kirjasta eli Kotikujan Konsta, nyt ollaan Konsta, tokaluokkalainen kirjassa (noita kirjoja meillä ei tietty ole, joissa on useampi kirja yhdessä, yksi kirja saattaa puuttua joukosta, ihan varmaksi ei kukaan asiaa muistanutkaan).
Kirjat kertoo Konstan koulun käymisestä. Näissä kirjoissa käsitellään tosi paljon kaikkia koulussa olevia vaikeuksia, kaverisuhteita, kouluretkiä, lukemaan opettelua ja sen vaikeutta, erilaisuudesta ym. Konstalla on ystävänään tyttö, joka ei osaa puhua kunnolla Suomea ja se sitten tietty hankaloittaa asioita ja lukemaan oppimista. Ihan siis sellaisia tavallisia arkisia juttuja, mutta sillä tyylillä, että lapset jaksavat kiinnostua näistä uudestaan ja uudestaan. En viitsi ihan kauhean tarkasti mitään juonipaljastuksia tänne laittaa, jos joku näitä on juuri lukemassa/aikomassa lukea. Kirjoista löytyy myös cd versiot, meillä on tuo Konsta, eka A kirja myös cd kirjana. Sitä on monilla autoreissuilla kuuneltu. Taitavat lapset jo kohta osata sen kirjan ulkoa. ;)
Konsta leirikoulussa kirjan mä vasta huuto.netistä huusin meille, joten siitä kirjasta meillä ei ole vielä mitään tietoa. Se kun ei ole vielä ollut järjestyksessä tässä meidän listalla. Senkin aika tulee kyllä vielä. Me kun mieheni kanssa luetaan vuorotellen iltaisin ja joskus isot pojatkin innostuu lukemaan pienille, niin tuo kirja on sellainen, että jos en itse joka lukua saa lukea, niin täytyy kuitenkin lukea tuokin kirja, niin tiedetään mistä puhutaan. ;)
Lämpimästi siis voin suositella näitä kirjoja kenelle tahansa. Myös sellaisille, jotka ovat itse oppineet lukemaan. Ja aikuinenkin jaksaa näistä innostua, tai ainakin minä. ;)

Tuolta linkistä pääsee Otavan sivuille, missä tietoa enempi kirjailijasta ja kirjoittamistaan kirjoista. Reuhurinteen ala-aste kirjat löytyvät myös meidän kirjahyllystä. Nekin ovat tosi hauskoja!! Ihan tarkkaan en muista, että minkä ikäisiä isot pojat olivat, kun niitä lukivat, mutta ehkä joskus kolmosluokkalaisina.
Oikein iloista päivää jokaiselle!! <3

Otavan sivuille linkki, Tuula Kallioniemestä tietoa ja kirjat, mitä kirjoittanut

Konsta-sarja
Kotikujan Konsta, 1999
Konstan kotiaapinen, 2001
Konsta, eka A, 2004
Koulu on kivaa, Konsta, 2005
Konsta kesälaitumilla, 2006
Konsta, tokaluokkalainen, 2006
Konsta ja näkymätön Niklas, 2007
Salapoliisi Konsta, 2008
Konstan etsivätoimisto - Kepposia ja kiperiä kysymyksiä, 2009
Konsta, kovanaama, 2009
Konsta sydämen asialla, 2010
Konstan kootut 1, yhteisnide kirjoista Konsta, eka A ja Koulu on kivaa, Konsta, 2011
Konsta, talenttitähti, 2011
Konsta leirikoulussa, 2012
Konstan kootut 2, yhteisnide kirjoista Konsta kesälaitumilla ja Konsta, tokaluokkalainen, 2012
Konsta-sarjan on kuvittanut Leena Lumme.

4 kommenttia:

 1. Jännä juttu, en ole koskaa kuullutkaan Konsta kirjoista. Olen lukenut läpi kaikki Heinähatut ja Vilttitossut, Uppo Nallet, Risto Räppääjät ym. Pitääkin käydä kirjastossa kääntymässä ja etsiä yksi Konsta mukaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen näihin tutustumaan!! :) Ovat tosi kivoja kirjoja!! Meillä näistä on tykännyt kaikki lapset ja uppoo niin tytöille kuin pojillekin. Kannattaa lukea ilmestymis järjestyksessä, kun juoni kulkee eteenpäin. Näistä kirjoista mä tykkään tosiaan itsekin!! :D

   Poista
 2. Nämä ovat minulle ihan tuikituntemattomia kirjoja. No ei olekkaan lapsia niin en yhtään ihmettele. :)
  Kuinka paksuja nuo ovat eli montako sivua niissä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä kirjoissa on jotain 130-150 sivua. Ovat kyllä niin hauskoja, että itsekin jaksaa lukea useamman kerran. :) Niin harvassa kun tuntuu sellaiset kirjat olevan.
   Kirjat ovat uudempaa tuotantoa, ei mullekaan ollut lapsuudesta tuttuja. Vastahan näistä ensimmäinen on ilmestynyt vuonna 99. Hauska tuttavuus joka tapauksessa. :)

   Poista