tiistai 22. tammikuuta 2013

Joululoman aikaansaannoksia

Muutamat villasukat sain loman aikana tehtyä valmiiksi asti (prässäämistä vielä odottavat). Nuo vaaleanpunaiset villasukat tein ihan itselleni (ovat vielä päättelemättäkin...)! :) Kerrankin näin... Tuon tuommemman langan riittämisestä en ollut ihan täysin varma, niin toiseen villasukkaan tuli eriväriset raidat, mutta itseäni se ei haittaa lainkaan. Ihan hauskat niistä tuli. Kun jäi pieni jämä tuota vaaleanpunaista lankaa, niin siitä sitten aloitin pieniä sukkia tekemään. Kun noita langanjämiä tuolla kyllä riittää. Jämiä on käytetty noihin muutamiin sukkiin tuossa. Hyvin yksinkertaisia tuubihuiveja oon tässä loman aikana myös tehnyt, niitä taitaa olla 5 kpl jo kasassa. Kun ei mitään muuta ole jaksanut tehdä, niin kutoa jaksaa. Toki on ollut päiviä, kun ei ole jaksanut edes kudinta kaivaa esille. Ne päivät ovat menneet nukkuessa.

Tänään meillä on tiedossa yläkoulun vanhempainilta, jossa käydään läpi valinnaisaine valikoima ensi vuodelle. Kyllä on meinaan tosi paljon niitä vaihtoehtoja! Itse muistan, kun yläkoulussa olin, että vaihtoehtoja tais olla joku kymmenen ja sitten sai valita kuviksen tai musiikin. Nyt tuolla koulussa vaihtoehtoina on mm. draama-kurssi, tähtitiede, shakki, liikuntaa monta eri vaihtoehtoa, kieliä useampi. Tässä ihan muutama niistä vaihtoehdoista. Oli tosi mielenkiintoisia ja oli vanhimmalla kyllä valinnan vaikeus. Mutta toivottavasti tänä iltana saadaan muutamiin kysymyksiin vastauksia. Muutama valinta on valmiina, mutta sitten pitää vielä valita niille kaikille vara-aineet. 8 tuntia valinnaisia valitaan ja osa niistä on kahden viikkotunnin kursseja ja osa yhden tunnin. Eiköhän me tämän päivän jälkeen olla hiukan viisaampia asian suhteen! ;)

Mukavaa tiistai päivää kaikille!!! <3

P.s. Lähdin mukaan Salainen neuleystävä kevät 2013 rinkiin mukaan! :) Hauskaa puuhaa siis kevääksi tiedossa. Taitoa ei mulla vielä juurikaan ole, mutta intoa senkin edestä. Katotaan, mitä tää kevät tulee tuomaan tullessaan! :) Täältä lisää tietoa asiasta http://snykevat2013.blogspot.fi6 kommenttia:

 1. Oi oi, sinä olet todella ahkeroinut. :)
  Tykkäätkö vaaleanpunaisesta väristä?

  Meillä isäntä on vähän näreissään, kun joulupukki ei tuonut villasukkia. Ei ole lähipiirissä tekijää. Tuo on hyvä taito osata neuloa itse kaikkea hyödyllistä. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Minttu!! :) Vaaleanpunainen kuuluu kyllä lempiväreihini.... ;D Kenties huomaa noista mun lankavalinnoista... :D Mä huomaan niin usein kaupassakin tarttuvani vaaleanpunaisiin ja violetin sävyihin (violettia vaan tosi harvoin niissä langoissa, mitä ostelen), joskus täytyy valkata muitakin värejä, että voi muillekin tehdä. ;) Mun taidot ei vielä riitä mihinkään vaikeisiin juttuihin, mutta sukat mä osaan tehdä ja yksinkertaisen tuubihuivin. Sukat mä opettelin kaksi vuotta sitten syksyllä tekemään sukkalangassa olevasta ohjeesta. Siitä tää mun innostukseni lähti. Tumppuja haaveilen vielä joku päivä tekeväni. Ehkä mä senkin taidon vielä opettelen!

  Mä oon tässä kovasti miettinyt, että josko tekis toisen blogin ja laittaisin sinne noita sukkiani myyntiin, kun niitä tulee tässä koko aika tehtyä ja hiukan yli omien tarpeiden... Ja jotain askartelujuttujakin joskus saattaa tulla enempi. Vielä se asia on vaan jäänyt hautumaan tuonne mieleen, enkä ole saanut aikaiseksi. Nyt se nosti vaan uudestaan päätään, kun sä teit sen sun toisen blogin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä jos aikaa ja innostusta riittää. :) Mä ainakin voisin heti ostaa miehelle villasukat.
   Itse mietin, että pitäiskö suoraan joku hinta laittaa aina kun esittelee tuotoksia vai antaa olla noin vaan.

   Oli mukavaa luoda täysin uusi blogi, mutta siinä on nyt vaan taas se juttu että miten saada muut löytämään se täältä blogimerestä.

   Poista
 3. Kiitos rohkaisusta!! :) Kyllä mä sun miehelle voin villasukat tehdä!! Onko väri toiveita? Mikä koko? Kun näitä villasukkia tässä nyt koko aika tulee tehtyä. Tein nelikymppislahjapakettiin myös tuossa vähän aika sitten miehelle villasukatkin. Kun lahjan saaja tykkää chilistä ihan hirmuisesti, niin oli chiliä ja villasukat, niin oli lämmikettä sisältä päin ja ulkoa päin. ;) Ja muutamia herkkuja, mistä päivänsankari tykkää.
  Mä mietin kans tuota, että pitäsköhän siihen laittaa hinnat suoraan? Kun kuitenkin niitä kysellään... Toisaalta taas sitten ei. En kans oikein tiedä. Totta tuo, että millä sitten ihmiset sen löytää. Ainakin niin, että linkittää omaan blogiinsa sen. Sitä kautta kai tässä tarttee yrittää mainostaa toista blogiaankin. Mulla aina tyssää tuohon nimen keksimiseen... ;) Se on se kaikista vaikein osuus! Mutta eiköhän sekin asia ratkea, kun rupee ihan tosissaan miettimään sitä.

  VastaaPoista
 4. Mulla on helppo nimisääntö : Lyhyt ja mielenkiintoa herättävä. Enemmän aikaa vei tuo värien valinta ja asettelu. Lopputulos miellyttää kyllä silmää. Kai ne hinnatkin vois olla, mutta onko se jo kauheata mainostusta vai helpompi ihmisille kun sit heti näkevät et ai nää voi ostaakkin.

  Se oisi kyllä mahtavaa, jos haluat ja ehdit ne sukat tehdä! Miehen mielestä värillä ei ole väliä. Harmaita ja tummansinisiä sillä edelliset on. Koko tais olla 42 vai 43. Ei ole isojalkanen. :D

  VastaaPoista
 5. Joo, lyhyt nimi on paljon kivempi, kun sen muistaakin paljon paremmin! ;) Uuden blogin tekeminen on kyllä hauskaa puuhaa, siitä kun voi tehdä niin erilaisen, kun näistä vanhoista. Tuota samaa mä oon pohtinut, että tietääkö ihmiset tosiaan, että niitä voi ostaa... Mutta mietintään jää tää juttu vielä! :)

  Mä laitan sulle sähköpostia noista sukista tarkemmin! :) Yritän tän päivän aikana muistaa, mutta viimeistään huomenna.

  VastaaPoista