perjantai 4. tammikuuta 2013

Katsaus meneeseen vuoteen

 Pieni katsaus menneeseen vuoteen... Vuosi oli todella tapahtumarikas! Kaikenlaista ollaan yhdessä tehty ja koettu sekä myös erikseen.
Tammikuu on aina rauhallinen. Mieheni synttäreitä juhlittiin loppukuusta ja samalla kertaa juhlistetaan vanhimman nimppareita.
Helmikuussa ystävänpäivänä neidille tehtiin poskionteloiden pallolaajennus, joka toi ison avun tukkoisuuteen. Nenä ei ollut tukkoinen ollenkaan! :) Ystävänpäiväkortteja postiteltiin muutama. Koulussa on aina perinteisesti ystävänpäivän tapahtuma, joka on ollut joka vuosi tosi kiva.
Maaliskuussa vanhin täytti 13-vuotta ja niitä juhlistettiin kavereiden kanssa sekä kummien ja isovanhempien kanssa. Leirielämääkin saatiin viettää yhden viikonlopun verran ja siinä samalla hyvästeltiin yksi ystävä, joka lähti Amerikkaan asumaan. Onneksi on skype!!! <3 Mieheni teki työreissun Baton Rougeen ja meillä podettiin tauteja sen aikaa. Kaikki meni kuitenkin lopulta tosi hyvin! :)
Huhtikuussa on mun synttäreiden vuoro, joskus keitellään kahvit sen kunniaksi ja joinain vuosina taas ei. Pääsiäismunia saatiin availla huhtikuussa myös. Suklaamunien sisukset menee lapsille ja kuorista tehdään perinteisesti mutakakku! :D Huhtikuussa oli myös meidän kummitytön hautajaiset. Niin kauniit, mutta niin tosi surulliset. <3
Toukokuussa paisteltiin vapun kunniaksi munkkeja! Niistä tuli lasten suosikkeja, mummon munkkiresepti on todistettavasti paras. Kokeilin myös ekan kerran gluteenittomia munkkeja, niistä tuli ihan ok makuisia. Kantelekonserttiin päästiin kuuntelemaan neidin kaunista soittoa ja toki monen muunkin. Seurakunnan kanssa päästiin luontoretkelle. Maisemat oli todella kauniit ja lopuksi porukalla paistettiin makkaraa ja paahdettiin vaahtokarkkeja. Isäni täytti 60-vuotta ja niitä oltiin järjestämässä ja juhlistamassa isommalla porukalla. Myös Särkänniemen reissu tehtiin toukokuun lopulla. Nuorimmainen oli aivan innoissaan rekkarallista!! :D


 Kesäkuussa oli koulun kevätjuhla. Pieni haikeus ilmassa, kun vanhin kukitettiin ja koulun vaihto oli edessä! Yhdessä ystäväni kanssa vierekkäin silmäkulmia vuorotellen pyyhittiin. Neiti sai luokan "Kiva kaveri" stipendin. Kahdet rippijuhlat vietettiin kesäkuussa! :) Kummipojan ja ystäväperheen vanhimman. Myös neidin lonkkien punkteeraus osui kesäkuulle. Se tuntui jo sujuvan neidiltä ihan rutiinin omaisesti ja hauskaa on, kun aina nukutusten jälkeen saa jonkun pienen jutun. ;) Myös kanteleleirille neiti pääsi osallistumaan. Ja sieltä sai yhden uuden kaverinkin! Kesäkuussa vanhin oli Vivamossa leirillä kolmen kaverinsa kanssa. Ja kesälomareissu ajoittui kesä-heinäkuun vaihteeseen.
Heinäkuussa nuorimmainen täytti 4 vuotta!! Iso poika jo!! <3 Kaverisynttärit vietettiin oikeana päivänä. Nuorin kummityttömme täytti vuoden! Ja tokihan olimme juhlistamassa hänen synttäreitään. Heinäkuussa meidän akaattikotilo kuoli, joka oli varsinkin neidille tosi kova paikka. Siitä kuitenkin selvittiin oikein hyvin!
Elokuun alussa päästiin neidin kummien häihin Pieksämäelle! Kyllä häihin on aina tosi kiva mennä. Hääpaikka oli aivan ihana! Yövyttiin yksi yö siellä hääpaikan pihapiirissä. Kaunis vanhanaikainen ympäristö. Neiti halusi kummeilleen yllätykseksi soittaa kanteleella Prinsessa Ruusu linnassa-laulun. Neidin kaverisynttärit juhlittiin elokuussa, neidin täyttäessä 8 vuotta ja kahden nuorimman yhteissynttärit kummeille ja isovanhemmille. Elokuussa alkoi koulut ja vanhin aloitti yläkoulun, joka onkin sujunut tosi hyvin! Nuorimmaisen kerhot alkoi myös elokuussa. Pääsin opettelemaan ontelokuidusta korien virkkaamista! Se koukutti kyllä ihan mukavasti. ;)
Syyskuussa tunnelmoitiin Party Lite kutsujen parissa! Niissä on kyllä ihana tunnelma aina. Myös voitin hunaja kilpailussa palkinnoksi ison kasan hunajaa. Syyskuussa kaivettiin muutama Joulu-kirja jo esiin ja ruvettiin hakemaan ideoita. Testasin myös gluteenittoman rahka-voi-taikinan ja maistelin joulutorttuja ja  joulutorttuja. Ensimmäiset joulupaperitkin on jo syyskuussa hankittu. Ensimmäinen tori reissu oli Tampere-päivänä.
Lokakuussa kaivettiin jo enempikin kynttilöitä esiin ja nautittiin niiden tunnelmasta. Joulun lapsi paketteihin ruvettiin keräämään kaikkia juttuja. Yhtenä sunnuntaina oltiin käsityömarkkinoilla myymässä. Päästiin maistelemaan vanhimman tekemiä sämpylöitä, mikä oli ensimmäinen köksän läksy! :) Joulutoreille valmistelua oli aika paljonkin lokakuussa. Salainen Jouluystävä pyörähti käyntiin. Ensimmäistä kertaa olin siinä mukana ja kyllä meinaan toistekin osallistua, jos sellainen järjestetään! Joulureessä siitä asiasta enempi tietoa ja mun joulublogissa Keltaisen talon joulunodotusta. Sinellin askartelu pajaan osallistuttiin neidin kanssa ihan kahdestaan. Tehtiin tulitikkutaloja. Joulukalenterit ostettiin perinteisesti jo hyvissä ajoin! :) Kirjamessuilla poikettiin ja neidin kummien luona Helsingin suunalla käytiin kyläilemässä. Nuorimmainen pääsi kerhon järjestämiin Linnan juhliin! Hänen piti alun perin olla prinssi, mutta kuulemma hahmo oli muuttunut Darth Vaderiksi kesken kaiken. ;)
Marraskuussa juhlittiin isejä! Oltiin isommalla porukalla koossa appivanhempieni luona. Ensimmäisiä pipareita jo leivottiin ja maisteltiin. Marraskuulle olikin ohjelmaa ihan reilusti. Ensimmäisenä viikonloppuna leireiltiin, kädentaidot messuilla poikettiin äitini kanssa, Turun lääkäriä käytiin tervehtimässä ja vietiin joulukortti hänelle. Poikettiin serkkuni luona kyläilemässä ja nähtiin suloinen tyttövauva siellä. Kovasti askarreltiin ja kudottiin joulumarkkinoita varten. Joulukoristeita kaivettiin esille ja ahkerasti takassa pidettiin tulta. Toiseksi vanhimman synttärit juhlittiin isovanhempien ja kummien kanssa.
Joulukuussa sitten touhuiltiinkin kovasti joulujuttuja, tietysti! :) Oli koulun joulujuhlia, kantele esiintymisiä, seurakunnan joulujuhla, paketteja kuljeteltiin saajilleen, kahtena viikonloppuna joulutorimyyntiä, nautittiin ihanista lumikeleistä, leivontapäiviä pidettiin, toiseksi vanhimman kaverisynttäreitä juhlittiin. Toiseksi vanhin täytti jo 12-vuotta! <3 Ja toki saatiin nauttia ihanasta joulusta läheisten ihmisten kanssa!! <3

Tässä meidän vuotta lyhyesti ja pitkästi! :) Nyt seuraavaksi katse tähän vuoteen, joka tuntuu olevan suuria juttuja täynnä. Niistä sitten jonain toisena päivänä!

Ihanaa alkanutta vuotta kaikille blogini lukijoille!!! <3
2 kommenttia:

  1. Mukava tällain vuosikatsaus. :) Täytys yrittää itekkin tehdä.
    Tuli mieleen tekstiä lukiessa, että teillä kun on paljon lapsia niin on myös paljon erilaisia juhlia.

    t.uus-vanha lukija ;)

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa Minttu tännekin!! :) Se on itellekin ihan mukavaa miettiä, että mitä vuoden aikana on oikein tapahtunut!! Kyllähän sitä vuoden aikana kaikenlaista meillä aina tapahtuu. ;)

    VastaaPoista