lauantai 18. toukokuuta 2013

Ensimmäisiä ompelutöitä

Tänään päätin pitää sisäpäivän ja ommella!! :) Oli kyllä pitkästä aikaa tosi kivaa!! Mä en ole löytänyt koskaan mitään hyviä kaavoja ja kävin naapurilta asiaa kyselemässä, niin hän sanoi, että ota hyvät housut ja hyvä paita matkaasi, niin näytän sinulle kuinka saat kaavat hyvän mallisista vaatteista. Tässä sitten niitä tuloksia! :D
Kyllä todellakin huomaa, että en ole koskaan aikaisemmin trikookankaasta mitään ommellut..... ;D Mutta tuo mekko on sellainen, joka on tarkoitettu ihan tuohon piha tarkoitukseen, niin sopi hyvin ekaksi kokeiluksi (ei kannata siis kauhean tarkasti noita tarkastella :D). ;) Harjoittelemista vielä tässä hommassa on, mutta oli kiva saada jotain aikaiseksikin.
Mä kävin yhdessä kangaskaupassa tällä viikolla ja nuorimmainen niin ihastui tuohon junakankaaseen, niin se lähti sitten matkaan mukaan. Eikä ollut mitenkään kauhean vaikeaa tuota paita ommella. Housuja meinaan myös jossain vaiheessa kokeilla ommella. Kun löytää edullisia kankaita, niin iso säästöhän on tämäkin, kun pystyy tuollaisia ihan perusvaatteita ite tehdä.
Nyt meillä ruvetaan iltapuuhiin ja nukkumaan. Nuorimmainen on taas asunut tuolla ulkona tämän päivän, niin uni rupee hiipiin väkisinkin tähän aikaan päivästä jo. Trampalla on ahkerasti hyppinyt ja juossut pitkin pihaa. Kiva, kun on ollut kavereitakin tuossa pihassa! :)
Oikein mukavaa lauantai-iltaa ihan jokaiselle ja mukavaa sunnuntaita!! <3

6 kommenttia:

  1. Tosi hienoja vaatteita. Ihania kankaita oot löytänyt, etenkin tuos juna-kankaas niin hienot väritkin.
    Multa saat kansiollisen lasten kaavalehtiä jos huolit. Kunhan tarkistan etten oo niitä hävittänyt.
    Ovat viime vuosituhannelta mut eihän nuo perusvaate-kaavat niin muutu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari!! <3
      Nuorimmainen ihan itse valkkas tuon junakankaan. ;) Meinas ruveta kyyneleet valumaan pitkin poskea, kun vähän jäin miettimään, että tartteeko hän ollenkaan tällä hetkellä vaatteita. ;) Mutta ostin sitten pienen palan sitä.
      Mielelläni otan vastaan noita kaavoja! :) Meinaan kokeilla collegehousujakin, kunhan saan leikattua ne oikein... Huoh... Mä en vaan tiedä, että mitä ihmettä ajattelin, kun leikkasin kaikki palat samoin päin.
      Suosittelen tuota kangaskauppaa, jos sulla on tarvetta! Löysin collegekankaan palan ja maksoin siitä 2€.

      Poista
  2. Tekemällä oppii niinkuin minä tämän runovihkon kanssa. Huoh, vieläkin jäi korjattavaa ensi kertaa ajatellen.
    Mut se siintä. :)
    Kivan näköisiä kankaita ja etenkin tuo juna on todella pirteän värinen. :)
    Leppoisaa sunnuntaita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se menee!!! ;) Mä juuri tänään miehelleni sanoin, että mä oon vähän sellainen, että pitäis heti ekasta kerrasta oppia asiat. Ehkä liian vaativa itseäni kohtaan. Mutta kyllä nyt täytyy ruveta enempikin ompeleen, että tämän taidon oppii kunnolla. Mielenkiinnolla muuten odotan sitä sun runovihkoa!! <3 Ihanaa, kun saan ihan oman kappaleen!!
      Nuorimmaisen lempiväri ja lempiaihe... ;) Hänelle ei olis oikeesti tarvinnut ommella yhtään mitään, mutta kun hän näki tuon kankaan, niin ihastui siihen heti. Eikä tuohon nyt edes paljoo kangasta mennyt. Ei ollut siis suuri investointi! :D
      Oikein ihanaa sunnuntaita myös teille!! <3

      Poista
  3. Hienoja ovat :) Oon aina ihaillut ihmisiä, jotka pystyvät tekemään käsitöitä - meillä loppui housujen lyhennyksiä lukuunottamatta ompelutyöt, sillä myin perjantaina äidin saumurin käsityöhullulle kaverilleni....sukkia kyllä teen, mut ompelukone ei ole mun juttu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! :)
      Mä haluan nyt opetella tuolla ompelukoneella jotain tekemään. Mulla on mun äidin ompelukone ja saumuri. Ompelukone on ihan sellainen tosi perus, mutta en kaipaakaan mitään hienouksia siihen. Ja sitten kun ei ole liian tekninen, niin se kestääkin paljon paremmin. Kaikki tarvittavat tikit siitä löytyy. Katotaan kuinka tässä tätä hommaa oppii!! ;)

      Poista