lauantai 3. tammikuuta 2015

Vuosi 2014

TAMMIKUU
Pieni katsaus menneeseen vuoteen tai vähän pidempikin... ;) On asioita, joita muistellaan paljon ja on asioita, joita ei haluaisi enään muistella... Tammikuussa päästiin veljeni tytön ristiäisiin sekä veljeni ja hänen vaimonsa häihin samalla. <3 Vähän saatiin nauttia lumesta. Uusi villasukkamalli tuli opeteltua. :) Meidän vuosi vaihtui kipujen kanssa. Toiseksi vanhimmalla todettiin lastenreuma ja hän kulki pyörätuolilla ja ensimmäinen punktio oli tammikuun 9. päivä. Lääkitys aloitettiin, jonka kanssa sitten oksennettiin ja oltiin usein maanantait pois koulusta.

HELMIKUU
Helmikuussa nautittiin Runebergin tortuista ja neiti leipoi kaverinsa kanssa muffinsseja. Tämän leipomisurakan muistan, koska kaakaojauhetta tuli ihan reilusti laitettua. ;) Turussa käytiin lääkärireissulla ja tuliaiseksi saatiin Dosetit kahdelle keskimmäiselle.

MAALISKUU

Maaliskuussa kävin kehyskukkaro kurssilla. Oli kyllä tosi kivaa!! :) Uusi leivonnaisohje löytyi kans, turkinpippuri-suklaaleivos. Kävin veljeni vaimon ja heidän vanhimman lapsen kanssa Sirkus näyttelyssä. Oli kiva, kun lapset pääsi osallistumaan kaikenlaisiin juttuihin.

HUHTIKUU
Huhtikuussa olin Uusi ura valmennus kurssilla. Oli itselleni todella hyödyllinen!! Pääsiäistä vietettiin kans ja mikä oli ihanaa, niin löydettiin maidoton suklaamuna. Se oli tosi kiva juttu!! :)

TOUKOKUU

Toukokuussa vietettiin äitienpäivää ja itse sain todella runsaan aamiaisen sänkyyn. ;) Ihan kaikkea en kuitenkaan jaksanut syödä... Toukokuussa nautittiin lämpimistä keleistä ja sen kunniaksi tehtiin vaihteeksi varaston siivous.... Toiseksi vanhimman teatteri esitystä käytiin kans katsomassa. Se oli tosi kiva!! Itse kävin kahteen kertaan. Toukokuussa tehtiin myös päätös neidin lyhennetystä kouluviikosta syksylle.

KESÄKUU
Kesäkuussa olin itse työkokeilussa postilla. Juhlittiin vanhimman rippijuhlia. <3 Se päivä oli todella tunteikas monella tavalla. Niin kaunis päivä!! Turun reissu tehtynä kesäkuussa lääkärin luona ja samalla päästiin käymään keskiaikamarkkinoilla. Oli kyllä hieno kokemus sekin!!

HEINÄKUU
Heinäkuussa lomailtiin koko porukan voimin. Tehtiin reissu Pohjanmaalle, siellä oltiin mieheni vanhempien mökillä ja kierrettiin useammassa kaupungissa ja nähtiin ystäviä. <3 Nuorimman synttäreitä juhlittiin kavereiden kanssa. Porvoon reissu tehtiin koko perheen voimin. Kyllä oli todella kaunis kaupunki!! Sinne toivon mukaan pääsemme ensi kesänä uudelleen. Kahden nuorimman kanssa kävin katsomassa Risto Räppääjä ja Liukas Lennart.

ELOKUU


Elokuussa oltiin kummityttöni häissä ja kummieni luona yötä. Saatiin nauttia kauniista syksyisistä illoista. Koulu alkoi ja samalla nuorimman eskari. Leivottiin useammankin kerran... ;) Pidettiin palaveri koululla, jossa oli oma opettaja, kouluterkka, erityisopettaja, me vanhemmat ja sairaalan toimintaterapeutti. Tehtiin suunnitelma lyhennetystä kouluviikosta.

SYYSKUU


Syyskuussa käytiin Sea Lifessa, siellä neiti pyörätuolin kanssa meni. Lähes koko kesän kärsi kovista jalkakivuista... Joulun Lapsi paketteja ruvettiin kasailemaan. Huulirasvoja tuli tehtyä itse. Neidin lyhennetty kouluviikko laitettiin käyntiin ja itse opetan hänelle 8 tuntia viikossa. Aineet ovat käsityö, liikunta, ymppä ja uskonto.

LOKAKUU


Lokakuussa leivottiin... ;D Poikettiin TV2:sen studiolla, siellä oli nuo jouluiset lavasteet. Neiti rakensi kaverinsa kanssa sairaalan ja useampana päivänä leikkivät sillä. Molemmilla kun on sairaalakäyntejä, niin tuttu paikka. Sieltä löytyi fysioterapia, reumapoli, labra, magneettikuvat, röntgen laitteet, osasto, päiväsairaala ym... Kävästiin kirjamessuilla, ensi kerralla emme mene lauantaipäivänä. ;) Neiti kärsi rannekivuista ja leukanivelen kivuista. Tein vammaistukihakemuksen ties kuinka monennen kerran... Laskin, että pelkästään neidin kanssa sairaalareissuja/labrakäyntejä oli maaliskuusta syyskuuhun 41... Liiteitä tällä kertaa laitoin n. 20. Neidille aloitettiin Enbrel pistoslääkitys.

MARRASKUU

Marraskuussa opeteltiin neidin kanssa kutomaan. Neiti sai noin hienon hiiren aikaiseksi!! <3 Luntakin saatiin jossain kohtaa vähän. Pellavasydämiä tuli tehtyä iso kasa ja annoin niitä joululahjaksi ystäville. Kokeilin tehdä kasan tetran mallisia hernepusseja. Kynttilöitä tein myyntiin ja sitten annoin joululahjaksi. Lumiukkosoppa on joka vuotinen lahja. Tästä on tosi moni saaja tykännyt, joten niitä tehdään ensi joulunakin. ;)

JOULUKUUJoulukuun alussa pääsi meidän toiseksi vanhin nauttimaan Puerto Ricon maisemista. Hän haki ja tuli valituksi reumaliiton nuorten aurinkopainotteiselle sopeutumisvalmennuskurssille. Hakijoita oli n. 60 ja matkalle mukaan otettiin 14. Reissu oli todella huippu ja onnistunut!! Joululahjoja tietty paketoin, joulutorilla olin myymässä, neidin kantele esiintymisiä useampia. Kokeilin tehdä yhdille ystäville suklaalusikoita lahjaksi. Oli kivaa tehdä!! :) Neiti sai piristystä sairastamisen keskelle kahdelta ystävältään. Toinen antoi reen, jossa karkkia ja toinen toi neidin uusia herkkuja, maidottomia vadelmakonvehteja. <3 Neiti sairastanut 6 vko:a nyt tässä kohtaa... Jouluaatosta saatiin nauttia koko perheen ja läheisten kanssa. Meidän joululoma meni lähes kokonaan nukkuen... Mutta on nyt huilattu!! :)

Tässä pitkästi meidän viime vuotta. :) Paljon muutakin on tapahtunut ja lääkäri, poli ym. käyntejä kertyi ihan tosi paljon... Nyt tämä vuosi saatiin aloittaa ilman mitään keppejä, pyörätuoleja ym. Niin kiitollinen mieli siitä!! <3 Tästä on hyvä aloittaa uusi vuosi ja pian jatkaa täällä kirjoittelua.

Oikein mukavaa alkanutta vuotta ihan jokaiselle!! <3

4 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta <3 Elän hengessä mukana teen reumassa, sillä muistan kuinka nivelreumaa sairastava äitini oli joskus niin kipeä, että hänelle piti pukea vaatteet päälle ja hampaaton pestä :( Nyt hän on pistänyt jo useamman vuoden Humiraa ja ollut hyvissä voinneissa :) Kummatkin kädet ja jalat on leikattu...kaikki aina ihmettelenkin, miten hän jaksaa olla niin iloinen - mut positiivisella asenteella pötkii pitkälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinne!! <3 Kiitos ihanasta kommentistasi!! <3
   Kuulostaa niin tosi tutulta tuo, että pitää auttaa vaatteita päälle tai hampaat pestä.... Meillä on kans noita samoja auttamisia tehty. Kiva kuulla, että nyt äitisi jaksaa paremmin!! Kyllä tuo sairaus ei ole mikään kauheen kiva... Ja kun tilanne voi yhdessä yössäkin muuttua ihan hurjasti.
   Ehkä sitä oppii olemaan kiitollinen ja iloinen kaikista pienistä jutuista, niin jaksaa pitää positiivisen asenteen. :) Mutta ihana kuulla, että jaksaa kaikesta huolimatta olla positiivinen!! Se on ihan totta, että paremmin silloin jaksaa!! :)

   Poista
 2. Toivottavasti nyt saisitte tämän vuoden mennä vähemmillä lääkärikäynneillä. Kaikkea kivaakin on onneksi kertynyt teidän edelliseen vuoteen. Toivotaan parempaa tätä vuotta meille kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan tosiaan parempaa tätä vuotta kaikille!! <3
   Kyllä sitä on välillä hyvä palauttaa mulle itselle mieleen sitä, että kuinka paljon hyvää meillä tässä on ollut. Ilman lastenreuma diagnoosia ei toiseksi vanhin olisi päässyt tuonne reissulle. Niinkuin hän sanoi, että joskus jotain hyötyäkin tästä sairaudesta. ;) Päivä ja hetki kerrallaan eteenpäin, että eiköhän se tästä taas rupee sujumaan. Kunhan arki olisi suht tasaista, niin sitten on hyvä. :)

   Poista