keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Tammikuun pakkaspäivä

Kyllä on niin ihanaa, kun saa nauttia lumesta!!! <3 Lapset on niin innoissaan! Neidillä oli tänään koulussa luistelua ja oli kyllä tosi onnellinen. Hiihtoa olis ens viikolla tiedossa. Sukset on käyty jo moneen kertaan testaamassa. On niin ihanaa, kun tuossa ihan kodin vieressä menee pururata, jossa pääsee hiihteleen ihan kunnolla. Pienen matkan siinä voi neiti itekseenkin hiihdellä. Nuorimmainen ei ole vielä kaivannut yhtään suksia. Saa nähdä tuleeko innostus jossain vaiheessa. Vanhinta ei kyllä kauheesti kiinnosta koko homma. Toiseksi vanhin olis innokas, mutta en oikeen uskalla lääkekuurin aikana antaa kauheesti hikoilla, että menis tauti ohi. Yhteinen hiihtoretki tehdään kyllä jossain vaiheessa koko porukan voimin. Meidän lähellä kun on sellainen hiihtomaja, jonka pihassa voi paistaa makkaraa ja siellä on myös kahvila, josta saa tosi ihania munkkeja. Nuorimmainen otetaan rinkkaan ja sit yhdessä hiihtämään. Se on ollut joka talvinen perinne meillä. Mieheni on tuolta majalta hiihtäny isojen poikien kanssa kotiin, kun oon heidät sinne autolla vienyt. Nyt ovat jo niin isoja, että ehkä jo jaksaisivat hiihtää mennen-tullen.

Ite pääsin tänään hetkeksi aikaa pihaan nuorimman kanssa. Voi että oli ihanaa!!!! <3 Lunta satoi koko ajan ja sataa edelleen. Oloni rupee olemaan parempi, kun lääkekuurin sain. Kyllä siellä joku bakteeri varmaan sitten oli, kun noin hyvin lääke auttanu. Sen lääkkeen alottamisen jälkeen ei mulla ole ollut yhtään kuumetta... Onneksi!! <3

Seurakunnan kevään pyhäkouluun tein Nooan arkin. Joka kerralle on eri eläin ja siitä sitten joku opetus. Mä suunnittelin tuon askartelun, kun siitä niin kovasti tykkään. Osa eläimistä onnistui ihan hyvin, mutta osasta kyllä tuli jotain sinne päin... Jos keksii vielä jotain kangasta ym. osaan eläimistä, niin niistä vois tulla ihan kivat. Mutta nyt on helppo kenen tahansa mennä pitämään pyhäkoulua, eikä tartte miettiä askartelua. On kyllä ihan kivaa, kun pääsee itseään toteuttamaan tuollaisissa jutuissa! :) Äitienpäiväkorttimallikin on jo päässä mietittynä, jossain vaiheessa sen sitten laitan paperille asti. Näiden meidän askarteluiden täytyy olla tosi helppoja, koska joukossa on pieniä lapsia myös. Heille on eläimet valmiiksi leikattuna ja sitten he saavat vaan koristella eläimet. Nooan arkki aiheisia värityskuvia on myös ja niitä saa sitten nopeimmat askartelijat väritellä. Ja jos joku ei halua pyhäkouluun, niin niitä voi sitten myös kokouksen aikana väritellä äidin ja isin kanssa.

Ihania pakkaspäiviä kävijöille!! <3

2 kommenttia:

  1. Todella ihana askarteluidea! :)

    VastaaPoista
  2. Mä en varmaan jaksais hiihtää edestakaista matkaa. Ne kun ovat nuo keuhkot mitä ovat nykyään. Mutta kyllä minä vielä neuloa voin ja kehrätä. Kehräämisestä olenkin ollut huolissani, että mitä nuo keuhkot tykkäävät. Kattia kanssa ja kissanvillat! Ihan hyvin kestävät. Turhaan murehdin. Se on vaan harmi, kun tuota rukkia ei voi sisälle ottaa, kun se vie liikaa tilaa ja on tiellä joka paikassa muualla paitsi tuolla lasitetulla terassilla, niin että mun kehruu - ja kertauspaikka on nyt sitten siellä. Hyvä siellä on kehrätä.

    VastaaPoista