perjantai 27. tammikuuta 2012

Runebergin torttuja

Tulppaaneja ostin yhtenä päivänä piristämään meitäNeidin luokka leipoo koulussa Runebergin torttuja ens viikolla ja tällä viikolla tuli reissarissa, mitä ne sisältää. Jokainen sai sitten siihen kommentoida, että mikä aine ei käy. Oli kyllä tosi fiksusti ajateltu asia! Onneksi meille kävi kaikki!! :) Neiti oli niiiin innoissaan. Pitihän niitä ite jo kokeilla ja tuli kyllä ihan Runebergin torttujen makusia. Hävisivät kyllä tosi nopsasti parempiin suihin! ;D Hain lisää aineita, niin voidaan viikonloppunakin niitä tehdä. Oon yrittäny sellasta sopivaa respeptiä metsästää, mutta en ole mistään löytänyt. Tuossa oli sopivassa suhteessa kaikkia aineita. Kyllä pienestä on iloa itsellekin!! <3

Laitan tähän sen reseptin, jos joku muukin innostuu tekemään! :)

Runebergin tortut
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl korppujauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle vadelmahilloa ja tomusokeri-vesiseosta
Mä vatkasin margariinin ja sokerin vaahdoksi ja yhdistin kuivat aineet keskenään ja lisäsin margariini-sokeri-seokseen. Eli tosi helppo ja nopea tehdä! :) Uuni oli 200 astetta, aikaa en katsonu kellosta, vaan otin pois, kun näyttivät sopivan ruskeilta.Pieniä piristyksiä yritetty arkeen keksiä, että saa itekin muuta ajateltavaa!! :) Yöt kun ite valvoo, niin tarttee vähän piristystä päiviin. Nuorimmainen niin tukossa, vuoteen ei olla käyty spiiralla, mutta nyt sit toissa iltana käytiin. Muistui mieleen, että mitä sekin homma on... ;) Neidille tehdään poskionteloihin pallolaajennus, jos vaikka saataisiin tyttö kuntoon. Olis kyllä niin ihanaa!! :) Toiseksi vanhin potee jotain epämääräistä flunssan tapasta. Ihan aavistuksen oli eilen lämmön puolella, niin en viitsinyt tänään kouluun laittaa. On ollut sitten pikkuveljen seurana. Hyvin heillä on aika kulunut, kun nuorimmainen sanelee, mitä tehdään! :D On isovelikin saanut vähän välillä päättää, mitä tehdään. Jaksanut kuitenkin touhuilla, että ei kauhean kipeä olo ole, kiva niin! Vähän kirjaakin on toiseksi vanhin saanut ihan rauhassa lukea. On innostunut lukemaan Taru sormusten herrasta. Vanhin luki sen ja kehui, että on hyvä, niin sitten toiseksi vanhinkin innostui. Tosi kiva kyllä, kun tykkäävät lueskella.

Tänään mieheni käy hakemassa mun varaamaan hyllykön (ostetaan käytettynä) kahden nuorimman huoneeseen, niin saadaan vähän laittaa uuteen järjestykseen sitä huonetta. Se on kyllä ihan kivaa puuhaa! :) Jos vaikka lattialla roikkuvat kamat löytäis oman paikkansa sieltä hyllystä... Niitä kun tuntuu usein löytyvän sellaisista epämääräisistä paikoista ja sit ihmetellään, kun tavarat vaan häviää.. Ja syyhän on aina äidin... ;)

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille!! <3

2 kommenttia:

  1. Olisivat hyviä, mutta kun on kiellettyä eli egg, niin en voi syödä. Egg on ehdottomasti kielletty minulta.

    VastaaPoista