torstai 23. helmikuuta 2012

Torstain tunnelmia

kuva sxc.hu

kuva sxc.hu
Tämä aamu alkaakin neidin verikokeilla... Niitä ei ihan vähän määrättykään... 19 eri juttua katsotaan verestä. Lääkäri halusi katsoa keliakian, kilpirauhasarvot (väsymyksen takia), kalsiumin, fosfaatin, jonkun maksa-arvon, pitkäaikaisen tulehdusarvon, pienen verenkuvan koivun IgE arvon ja ison määrän jotain vasta-aineita. Kyllä tässä kohtaa ajattelee, että on se hyvä, kun on vakuutus!!!! Siitä tietysti olen iloinen, että nämä kaikki nyt tutkitaan, kun niin kauan ollut neiti kipeenä. Tuon väsymyksen lääkäri sanoi kyllä todennäköisesti johtuvan tästä kokoaikaisesta sairastelusta, pitkäaikaisesta poskiontelontulehduksesta ja siitä, kun keuhkot niin paljon olleet tukossa. Mutta hyvähän se on, että kaikki katotaan. Neiti itse pelkää kaikista eniten verikokeiden ottamista... En ymmärrä sitä, koska kuitenkin niin paljon on kaikenlaista tehty, että luulisi jonkun ihan muun asian pelottavan... Tänään turvaa toi Emla puudutusrasva niihin käsiin. Yleensä en niitä ostele, mutta tänään otetaan niin monta, että jos se rauhottaa oloa, niin hyvä juttu. Hyvää lääkäri käynnissä oli se, että pef-arvo oli tosi hyvä!! :) Ainoastaan kerran aiemmin on puhallellu näin hyvin!! Oli neiti itsekin selvästi iloisen oloinen siitä, varmisti vielä lääkäriltä, että oliko tämä hyvä! ;)

Eilinen ilta vierähti mulla itsellä taas enkun kurssilla. Oli kyllä tosi kivaa!! :) Se opettaja on kyllä tosi innostava ja mukava. Eikä siellä haittaa, vaikka vähän väärinkin vastais. Puhumaan oon uskaltautunut siellä jonkin verrankin jo. Kielioppi jutut onkin sitten ihan oma juttunsa, mutta niitä käydään koko aika läpi, niin eiköhän nekin mieleen jää. Opiskelutahti on juuri sopiva, ei mennä liian nopeeta vauhtia. Läksyjä tulee aina keskiviikkoisin, on ihan hyvä, että joutuu niitä miettimään viikolla, ettei unohda asioita.

Vanhin oli eilen illalla uimareeneissä ja tykkää siitä tosi paljon!! :) Hän on ihan pienestä asti tykännyt olla vedessä. Muistan hänen ollessa ihan pieni, niin kylvystä pois tuleminen oli jotain ihan kauheeta. Me saatiin hänet houkuteltua sieltä pois, kun luvattiin, että sai katsella Pixarin lyhytelokuvan Tin Toy, meillä se kulki vauvaohjelman nimellä! ;) Sillain me saatiin ilman hirmuista huutoa hänet pois. Joka kerta sieltä uimareeneistä pois tullessa sanoo, että oli kivaa!! Siellä uivat pitkiä matkoja, mutta vanhin sanoo aina, että ei se tunnu niin paljolta. Kiva juttu, kun löytää sen itelle mieluisan jutun! :)

Tänään illasta meillä on lastenillan pitäminen. Omat lapset odottaa sitä tosi paljon!! Kerran aiemmin jo ollut ja silloin kolme vanhinta tykkäsivät siellä kovasti olla (me muut sairastettiin silloin). Se toteutetaan yhdessä toisen seurakunnan kanssa. Lapsille on siellä opetusta ja toimintapisteitä. Itse olen yhden toimintapisteen suunnitellut. Niitä toimintapisteitä on useampia ja jokainen lapsi saa sitten oman kiinnostuksensa mukaan valita, mitä tykkää tehdä. Lapset saa askarrella, ajella kauko-ohjattavilla autoilla, välipalapisteeltä hakea vähän välipalaa ym. Pisteitä oli tällä kerralla useampiakin, mutta kaikkia en muista. Kiva ilta meillä siis tiedossa! :)

Nyt me meinataan nuorimman kanssa vaan laiskotella ja olla kotosalla. Koko viikko ollut aamusta-yöhön touhua, joten tänään me vaan ollaan! :) Pyykkiä täytyy viikata ja ruokaa laittaa, mutta siinä se ohjelma. Viikkosiivous jää tänään väliin ja tehdään se sitten viikonlopun aikana. Päästään vielä herkuttelemaan eilisillä laskiaispullilla. Kun en aiemmin ole ehtinyt tehdä, niin eilen sitten niillä herkuteltiin! :)

Mukavaa torstaita kaikille!! <3

3 kommenttia:

  1. On se kiva kun lapsi löytää itse oman juttunsa. :) Uiminen on ihanaa... ♥

    Leppoista viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Niin on!! <3 Huomaa, että lapset ovat paljon paremmalla tuulellakin, kun pystyvät käydä mieleisessä harrastuksessaan. :) Ja kun hänen kohdallaan on vähän haettu sitä omaa juttua ja käyty kokeilemassa kaikenlaisia liikunta muotoja, niin on mukavaa, kun omansa sieltä löytää.

    Mukavaa viikonloppua teillekin!! :)

    VastaaPoista