keskiviikko 14. elokuuta 2013

Koulun aloitus


Koulun alku on monelle jännittävää. Varsinkin ekaluokkalaisille ja yläkoulun aloittaville. Meillä on tänä syksynä isoja muutoksia. Yksi yläkoulun aloittanut sekä yksi musiikkiluokan aloittanut. Vanhin aloitti kahdeksannen luokan, toiseksi vanhin seiskaluokan ja neiti kolmosella musiikkiluokan. Jonkun verran on kesän aikana keskusteltu uusista jutuista. 
Toiseksi vanhimmalla oli todella jännittävää koulun aloitus. Hän reagoi omalla tavallaan siihen ja viikko ennen koulun alkua pohti ja huomasi, että suuttui todella helposti. Kun koulu alkoi, niin johan taas helpotti. Onhan se iso muutos. Kun miettii omaa yläkouluun siirtymistä, niin oli se jännittävää aikaa. Toiseksi vanhin tuntui nyt loppujen lopuksi olevan ihan tyytyväinen luokkajakoon, vaikka se keväällä suurta harmistusta saikin aikaan. Kuulemma on ihan kiva luokka. Kotitaloutta oli ollut tänään ekan kerran ja kuulemma se oli ollut ihan hauskaa. Sen mä uskonkin! Toiseksi vanhin tykkää niin paljon maistella kaikkia erilaisia ruokia, että uskon köksän olevan hänelle kiva juttu. Tänään oli vaan ollut ihan helppo juttu, ainoastaan boolin tekemistä. Mutta oli ollut kuulemma hyvän makuista! :) Eilen tekivät kemian tunnilla limskaa, mutta se ei maistunut hirmuisen hyvälle. Kivoja juttuja siis tähän alkuun!


Meidän vanhin lähti kahdeksannelle luokalle ja se mitä hän jännitti, niin oli se, että mitä valinnaisaineita hän mahtoi saada. Seiskalla kun piti ne valinnaisaineet päättää ja vasta nyt kasin alettua saivat tiedon, mitä jokainen oli saanut. Kovin oli tyytyväinen, kun oli saanut ihan kaikki ne ykköstoiveet. Onpahan helpompaa sitten! :) Mutta kuulemma varavalinnatkin olivat sellaiset, mitkä olisivat kelvanneet mitkä vaan. Eli ihan hyvin oli valittu. Draama ja yrittäjyyskurssit olivat ne ykköset kaikista. Oli kyllä tosi paljon valinnanvaraa!! Itse muistan silloin yläkoulussa ollessani, että muutamasta aineesta sai valita. Niin nyt on hirmuinen määrä kaikenlaisia kurssivaihtoehtoja. Ysille saa valita jopa koulun lehden tekemisen. Shakki oli myös valinnaisaineena ja sitä pääsee joku päivä testaamaan, kunhan tästä tervehtyy. Tais olla huomenna se, mutta onneksi ens viikolla sitten pääsee sitä kokeilemaan.


Neidin viime kevät kun oli mitä oli... Tosi takkusta koko kouluun lähtö, niin kyllä tässä on vähän miettinyt, että saa nähdä kuinka tämän syksyn kanssa käy. Onneksi kaikki on lähtenyt todella hyvin käyntiin!! <3 Niin ihanaa!! Neiti oikein odottaa kouluun menoa ja on saanut sieltä uuden kaverinkin. Kävin eilen koululla katsomassa, kun opettaja pyysi, että pulpetti on oikeanlainen ja paikka sopiva, ettei tule liian suurta kuormitusta niskoihin. Opettaja kertoi, että nämä kaksi neitiä ovat viihtyneet hyvin yhdessä. Kuulemma molemmat ovat kovin aurinkoisia luonteeltaan. Meidän neiti on tosi hymyileväinen, niin kiva, kun on löytynyt kiva uusi kaveri. Todella iso juttu meille!! <3 Keväällä kun niitä kavereita ei juurikaan ollut... Kaikin puolin lasten kohdalla koulu lähtenyt hyvin alkuun.
Nuorimmainen aloittaa kerhoilun ensi viikolla. Hän kyllä totesi, että en taida sinne mennä... Hänen kanssaan on ollutkin aika haasteellista tämä kerhossa käynti. Viime kevät meni jo tosi hyvin, mutta sitä ennen oli kyllä todella hankalaa. Nyt tulee uusi ryhmä ja uudet tädit, mutta toinen tädeistä on jo ennestään tuttu, joten ei pitäisi sen suhteen olla ongelmaa. Kerho on lähellä meidän kotia, joten saan hänet sinne kävellen vietyä, mikä on ihanaa. Kaksi vuotta ollaan autolla jouduttu aina mennä. Perjantaina on kerhoon tutustuminen ja ajattelin sen kyllä hyödyntää, niin voi olla ens viikolla sitten helpompi mennä. Tänään hän kyllä mulle totesi, että ootko sä äiti sinne kerhoon menossa... Nähtäväksi jää meidän kerhoilu! ;)
Nyt on sitten itsellä ja miehelläni haastetta aikatauluttaa päivät niin, että saadaan kuljetettua jokainen sinne minne kuuluukin... Neidin kuljettaminen ja isojen poikien kuljettaminen kasin aamuina, koska koulu on kuitenkin pitkän matkan päässä, n. 4 km tulee kotoa kouluille. Iltapäivisin se ei tunnu niin pitkältä, mutta kasin aamuina kyllä. ;) Oikoreittiä ehkä vähän vähempi kilometrejä. Harrastukset vielä tähän päälle, niin hyvä on. Täytyy vaan hyvin organisoida tämä systeemi, niin kaikesta sitä selviää ja ehtii sen pyykinpesukoneenkin pyöräyttää jossain kohtaa. Ettei tartte yötöitä tehdä. Päivä kerrallaan eteenpäin, sitä tässä olen yrittänyt opetella.
Oikein mukavaa loppuviikkoa ihan jokaiselle!! <3

4 kommenttia:

 1. Hyvä, että kouluvuosi on lähtenyt mukavasti käyntiin! :)

  Uudessa luokassa ja koulussa aloittaminen varmasti aina jänskättää jonkin verran.

  Mä muistan oman yläasteelle siirtymiseni (siirtyminen jännittikin), mutta ala-asteella musiikkiluokalle siirtymisestä on jääneet mieleen vaan pääsykokeet. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se aina tuo omaa rauhaa, kun alku sujuu hyvin! :)
   Uuden aloittaminen on aikuisellekin aina tosi jännittävää, niin tottakai se on lapsistakin. Ollaan yritetty kuitenkin jutella, että sieltä saa uusia kavereita ja tulee uusia kivoja juttuja.
   Nuo musiikiluokan pääsykokeet ovat varmasti monelle tosi mieleenpainuva juttu! ;) Onhan se tilanne niin tosi jännittävä. Kun on monta aikuista kuuntelemassa ja arvioimassa sitä.

   Poista
 2. Tuo ylä-asteelle siirtyminen oli itselle tosi vaikea juttu ja eipä se hyvin mennytkään.
  Hyvä että siellä on kaikilla lähtenyt koulu sujumaan ja päivissä joku järki ja järjestys. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se yläkouluun siirtyminen on tosi iso juttu ja kun se vielä sattuu juuri siihen pahimpaan murrosikään. Siinä on tosi paljon haastetta kyllä!
   Pikkuhiljaa tässä rupee muotoutuun tämä arkikin. Kun muutamat jutut saadaan vielä kalenteriin, niin hyvä on! :)

   Poista