lauantai 31. elokuuta 2013

Elokuun viimeinen päivä

Mä en vaan kyllästy näihin kosken kuohu kuviin ;)
 Niin se vaan kesä meni ja syksy on edessä. Koulut, harrastukset ovat alkaneet sekä seurakunnan tilaisuudet alkaa tällä viikolla. Arkea siis eletty tässä jo muutama viikko. Hyvin on kaikki sujunut ja neitikin oppinut taksia odottamaan ihan hyvin. ;) Välillä täytyy kyllä pieni varmistus soitto koulun pihalta äidille soittaa ja kysyä, että koska se taksi tulee minut hakemaan. Pienen odottajan aika kun on niin tosi pitkä....


Pientä pohdintaa meillä taas tässä, kun meillä on kodissa takka, mikä on aivan ihana juttu. <3 Mutta pieni ongelma siinäkin on. Naapurit kun laittavat takan päälle, niin meidän kotiin tulee kauhea savunhaju ja jos yhtä aikaa laitamme takat päälle, niin meille tulee sisälle kauhea savupilvi. Joudumme usein tuulettamaan yläkerrasta meidän makuuhuoneen sekä koko alakerran. Pienen tytön keuhkot eivät välttämättä kauhean hyvin tätä hommaa oikein kestä. Nyt hiipinyt mieliin sellainen asia, että pitäiskö miettiä uutta kotia. Tänään lasten kanssa asiasta juteltiin, mutta niin tyrmäävä oli vastaus, että en tiedä mitä pitäisi tehdä... Kaikki isot olivat sitä mieltä, että tästä ei lähdetä mihinkään. Päätös asiasta ei toki ole lapsilla, se on selkee juttu, koska meidän vanhempien vastuullahan tämä koko juttu on. Mutta kyllähän sitä miettii, ettei toista kertaa tee virhettä. Kun muuttaa huonoon/kurjaan paikkaan, niin lapset eivät oikein edes kotoa lähde mihinkään. Enkä mä sellaistakaan halua! Netistä luin astman ja takan yhteensopivuudesta, niin aika monella huonoja kokemuksia... Suuren ongelman tekee myös nuo homeiset puut... Ja kun homeongelmaa jo taustalla, niin kuinkahan tämä vaikuttaa. Niinpä! Mistäs sitä sitten voikaan tietää. Päivä kerrallaan eteenpäin ja yritetään jonkunlaista päätöstä tähän saada. Jos jollain kokemuksia asiasta, niin mielelläni niitä kuulisin! :)

Nyt meillä suunnataan ajatukset kohti joulua ja nautitaan ja iloitaan siitä!! <3 Tervetuloa seuraamaan meidän perheen jouluun valmistautumista Keltaisentalon joulunodotusta blogiin.

Tänne voi syksyn aikana ilmestyä jotain juttuja, mutta enempi kirjoituksia toiseen blogiini.
Oikein ihanaa syksyä ihan jokaiselle ja lämmin kiitos aivan ihanista kommenteistanne!! <3

10 kommenttia:

 1. Kurja juttu tuo savu ja savunhaju. :( Toivottavasti löydätte toimivan asumisratkaisun. Tsemppiä!

  Mukavaa alkanutta syyskuuta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se tosiaan vähän kurja juttu... :( Vähän rupee kyllästyttämään koko savunhaju!! Mutta eiköhän se jollain tavalla saada selvitettyä. Tai sitten keksittyä joku toinen asumismuoto. Kiitos paljon tsempeistä!!

   Ihanaa alkanutta syyskuuta myös sinulle!! <3 Tervetuloa kurkkimaan myös tuonne joulublogin puolelle. :)

   Poista
 2. Kylläpä teitä asuntoasioissa koetellaan! Enpä ollut tullut ajatelleeksikaan tuota savunhajua. Mutta hankala on neidille varmasti ja eipä voi naapuriakaan kieltää takkaansa käyttämästä.. Onneksi tuo ei ilmeisesti ole ihan koko vuoden ongelma.. Toivottavasti löytyy hyvä ratkaisu tuohonkin.
  Tuo joulublogisi on kyllä kiva, kun saa itsekin siirrettyä jo ajatuksia vähän jouluun sen avulla.
  Ihanaa viikkoa teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari!! <3
   Mä vasta tänä syksynä tähän asiaan heräsin... Eipä ole käynyt mielessäkään, mutta tänä syksynä havahduin ihan yks kaks tähän juttuun. Laitoin hoitavalle lääkärillekin tästä kyselyä ja hän sanoi, että ihan varmasti vaikuttaa... :( Ja kynttilöitä en voi polttaa ollenkaan. Se on mulle aika kova juttu, mutta täytyy yrittää keksiä jotain korvaavaa. Onneksi on olemassa sellaisia led kynttilöitä, missä näyttää niinkun liekki palaisi. Niillä nyt yritän saada tunnelmaa aikaan. Mä ite niin nautin tuosta takastakin, mutta katsotaan kuinka käy. Ja kun pelkät homeiset puut voi tuon oireilun tehdä, mitä netistä lueskelin... Pienin askelin eteenpäin!! Eiköhän se tämäkin saada jollain tavalla ratkaistua.
   Kiitos!! <3 Se joulu on kyllä niin ihanaa aikaa!! <3 Ja etenkin se jouluun valmistautuminen. Kiva, jos pääset myös sen avulla jouluun suuntaamaan omiakin ajatuksia!!
   Ihanaa viikkoa myös teille!! <3

   Poista
 3. Eikös geelikynttilöistä tuu vähemmän savua? Tai siis palavat puhtaasti.
  Homeisista takkapuista mäkin oireita saisin kyllä, onneksi ei oo sellaisia ollu. Haetaan kyl sisälle aina vaan se määrä mikä kerralla poltetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oikein osaa sanoa. Täytyykin se vielä selvittää!! :)
   Ne meidän puut kun on tuossa katoksessa, niin ovat sellaisia vähän kosteita aina... Meillä on otettu sisään kuivumaan aina yksi pieni satsi, mutta sitä ei voi enään tehdä. Jos nyt saadaan sitä takkaa käyttää. Kai tämäkin asia tästä vielä parhain päin järjestyy!! :)

   Poista
 4. Takkatuli on kyllä ihana juttu, mutta tuo savu on ikävää :-( Toivottavasti löydätte teille sopivan ratkaisun!

  Täällä ilmoittautuu salainen neuleystäväsi, joka on innokkaasti seurannut niin tätä normiblogia, kuin tuota ihanaa joulublogia!

  Terveisin SNY 35 :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takkatuli on tosiaan aivan ihana juttu!! <3
   Nyt meille tarjottiin uutta kotia samasta talosta, MUTTA siinä on sitten ongelmana eläinpöly... Meidän lapset eivät ole reagoineet eläimiin, kun ollaan kylässä käyty, niin nyt tässä onkin sitten aika iso pohdinta, että mitä tehtäisiin... Kunpa tietäis!!

   Kiitos paljon viestistäsi!! :) Kiva, kun oot molemmissa mukana!! Kun näitä asioita nyt saadaan tässä jonkunlaiseen järjestykseen, niin siinä kohtaa tulee varmasti enempikin juttuja kirjoiteltua. ;)

   Oikein ihanaa viikkoa sinulle!!

   Poista
 5. Jotenkin tuntuisi, että taloyhtiön ilmanvaihtosysteemeissä on vikaa. Savua ei saa tulla naapuriasunnosta sisälle. Oletko puhunut isännöitsijälle?

  Ihanaa, että siirryt joulublogiin, pitääkin kurkkia sinne! En ole blogikirjoittaja, mutta luen monia jatkuvasti ja koko ajan tekisi jo mieli siirtyä jouluisiin ajatuksiin. Perhe kuitenkin haluaa vielä viettää kesää, kun on lämmintä:). Luen siis joululehtiä yksi kerrallaan iltaisin sängyssä ja koetan hillitä itseni:):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä nyt vasta vastaan tähän... Mutta joo, ollaan oltu yhteyksissä ja nyt vasta asia otettiin vakavasti ja ilmanvaihto on ihan tukossa meidän kodissa... Ei kulje raikas ilma ollenkaan tänne. Ja sitä kautta sitten savut tulee sisään. Asiaa yritetään korjata, mutta me tehtiin oma ratkaisumme. Päädyttiin ottamaan kuitenkin uusi koti samasta talosta ja ollaan ihan innoissamme, VAIKKA meillä onkin tosi, tosi iso urakka.
   Kaikki tapetit on täytynyt repiä pois, enään on yhdessä huoneessa tapettia yhdellä seinällä. Kaikki seinät täytyy maalata, onneksi osa on jo tehtynä. Katot on imuroituna ja nyt mietitään, että laitetaanko ihan kaikkiin seiniin vaan maalit. Sillä saadaan ainakin sidottua ne kaikki epäpuhtaudet pois. Höyrypesuria saatiin lainaan ja sillä pestään kylppäri ja luultavasti lattialistat ym. Alakerta rupee tällä hetkellä olemaan sellaisessa kunnossa, että seuraavaksi pääsee pesemään portaat ja lattiat. Viikko meillä on vielä aikaa tässä hommassamme...
   Lääkärimme kanssa keskusteltiin asiasta ja hän sanoi, että pienempi juttu on se eläinpöly, kun savu. Joten tämä ratkaisu nyt sitten tehtiin ja ens viikon sunnuntaina pitää olla vanha asunto pestynä.
   Olipas kiva kuulla, että olet löytänyt tänne mun blogiini!! <3 Joulun odotus on ihanaa. Mä niin rakastan sitä joulun odotusta. Toki itse joulun aikakin on ihanaa, mutta valmistelutkin on ihanaa aikaa. <3
   Ihanaa joulun odotusta sinulle ja lämpimästi tervetuloa joulublogiini myös!! <3 Kyllä mä sinne taas kohta rupeen päivityksiä tekemään, kunhan saadaan kämppä edes jonkunlaiseen kuntoon. ;)

   Poista