lauantai 25. huhtikuuta 2015

Apuvälineitä


Päätinpä kuvailla meillä käytössä olevia apuvälineitä. Onneksi nykyään on tosi paljon kaikenlaisia, mitkä helpottaa oloa ja arjen toimintaa. Meillä ei ole mitään keittiövälineitä apuna, koska äiti ja isi ajaa sen asian. ;) Jos ei juomapulloa saa auki tai leipää voideltua, niin aina on joku, joka saa autettua. Vuoronperään autetaan lapsia ja ne auttaa, jotka pystyy sillä hetkellä käsillään toimimaan.
Nuo lääkedosetit on itselle älyttömän iso apu!!! Ei tartte miettiä ja muistella, että kuka on saanut ja mitä. Vanhimmalla ja neidillä on nuo isot ja toiseksi vanhimmalla pieni. Jako on näin siksi, että toiseksi vanhimman tabletit ovat niin pienet, että mahtuvat tuohon. Joka sunnuntai lataan Dosetit valmiiksi, niin arjessa helppo käyttää. Noiden lääkkeiden lisäksi on tytöllä Enbrel merkkinen lääke, joka pistetään kerran viikossa. Sen onneksi pistää kouluterkka, kun tyttö kielsi meitä vanhempia pistämästä. Saa nähdä, että missä kohtaa sitten muuttuu niin, että me vanhemmat pistetään tai tyttö rupeaa itse pistämään. Poika pisti yhden kokeiltavan lääkkeen ihan itse ja sujui tosi hyvin itse pistos. Lääke muuten ei käynyt...


Me oltiin siellä kuntoutuksessa, josta saimme vinkiksi ostaa tuollainen "säkkituoli". Siihen saa siis laitettua kirjan, eikä kirjaa tarvitse kädessään puristaa, vaan voi siihen laittaa ja siinä lukea. Myöskin pään asennon saa tämän kanssa paremmaksi ja niskat. 
Niskatuki saatiin viime reumapoli käynnillä, käytiin taas tapaamassa ihanaa toimintaterapeuttia. Meillä on tosi ihana hoitohenkilökunta. Reumapolikäynnillä tapaamme aina lääkärin ja hoitajan, yleensä myös fysioterapeutin. Toimintaterapeutin luona käymme tarvittaessa. Häneltä saadaan aina nämä tuet.


Tässä kirjatuki sivusta, kun siinä on kirja. Ajattelin tätä kyllä hyödyntää myös itse... Näyttää sen verran näppärältä ja pystyisi yhtä aikaa lukea ja kutoa. ;)


Tää on ihan uusi juttu!! :) Meillä ei ole ongelmia tablettien nielemisen kanssa, vaikka tämä onkin sellaiseen tarkoitettu. Meille lääkäri vinkkas tästä, että voisi kokeilla toiseksi vanhimman tabletin päälle. Kun tällä hetkellä lääke on pojalla sellainen, mikä muistuttaa Trexan nimisestä lääkkeestä, josta tuli ihan tosi huono olo. Usein poika oksensi lääkkeestä ja huono olo jatkui maanantaihin saakka. Nyt tämä uusi lääke muistuttaa tästä lääkkeestä ja oksennus meinasi tulla jo siinä kohtaa, kun ekan kerran laitoin lääkkeen pojan nenän eteen. Näin voi käydä kuulemma useinkin Trexanin kanssa.. Nyt laitoin tuon kalvon tabletin päälle, eikä kuulemma tullut sellaista pahaa oloa. :) Jospa tämä konsti nyt auttaisi tähän. Koska jos tätäkään lääkettä ei saada sopimaan, niin tiedossa on biologinen lääke, joka on pistettävässä muodossa... Poika ei ihan kauhean innostunut ole siitä, mutta nyt yritetään vielä tämä ja toivotaan, että lääke sopii ja auttaa tulehduksiin.


Tässä kalvon pussin takapuolelta kuvaa. On tosi helppo ja näppärä käyttää! :) Tosin ensimmäisen itse tuhosin, kun en lukenut riittävän huolella ohjeita.... Mutta kun oppii, niin on tosi hyvä!!


Tässä kalvot pussista pois otettuna. Nämä olis muuten pelastanut omat vanhempani silloin kauan sitten, kun itselleni oli tablettien nieleminen toooosi hankalaa (suurin keksintö oli jogurtti, jonka lusikalliseen tabletti piilotettiin, niin meni pieninä murusina alas ;))... Nykyään jo vähän paremmin saan alas. Omat lapseni saavat tabletit tosi hyvin nieltyä!! Nuorimmalla on kyllä hiukan verran haasteita...


Rannetuet on tosi hyvä apuväline!! Meillä on isoilla pojilla tämmöiset rannetuet ja sanovat, että kirjoittaminen on käsien kipuillessa niin paljon helpompaa ja mukavampaa, että näiden käytöstä ei ole tarvinnut koskaan tapella. Joskus toiseksi vanhin laittaa käteensä aamusta ja huomaan vasta illasta, että on ollut kädessä. Niin huomaamaton kaveri tämä on.


Toiseksi vanhimmalla on tämmöinen käytössä aina öisin. Välillä kyllä saa olla vahtimassa, että tämä on illasta kädessä... Kun ranteessa on tulehdus, niin tämä auttaa, että ranne ei taivu pahaan asentoon yöllä, kun eipä sitä tiedä, että minkälaisessa asennossa sitä milloinkin nukkuu. Nyt olisi tarpeen joka yö tätä käyttää, koska yllätys yllätys ranteesta löytyikin tulehdus viime keskiviikkona... Mitään oireilua ei ole ranteessa ollut, vaan silti salakavalasti sinne tulehdus tullut. Näin voi käydä useinkin, että ne tulehdukset eivät näy päälle päin lainkaan, eivätkä välttämättä ole kipeitäkään. Silti ultra paljastaa, että tulehdus siellä onkin.


Tämmöiset ovat neidin rannetuet. Saa vähän paremmin kiristettyä tuosta sivusta.


Toiseksi vanhimmalla on myös tämmöinen tuki, jonka saa peukalon juureen laitettua. Tämä on tosi hyvä silloin, kun ihan rannetukea ei tarvita, mutta joku pieni tuki kuitenkin olisi hyvä.


Näitä meillä käytetään tarpeen mukaan... Nyt on neidillä vaihteeksi käytössä... Omasta terveyskeskuksesta ovat lainassa, eikä tietoa koska palautellaan. On neidin kokoa ja nuorimman.


Kuntoutuksesta meille vinkattiin myös muotoillusta tyynystä. Tyttö pääsi siellä testaamaan tätä joka yö ja ihastui tähän. Kävimme sitten sellaisen tilaamassa ja ostamassa tytölle. Neidin niskat ja leukanivelet  kipuilee kovasti välillä ja päätä särkee, niin tästä on ollut se apu, että öisin ei pääse niskat vääntymään ihan niin pahaan asentoon, kun vanhoilla tyynyillä. ;) Silloin nukkui millon missäkin asennossa.


Kahdella keskimmäisellä on teetetty molemmille myös tukipohjalliset, koska nilkkojen ja isovarpaan nivelten kanssa on ollut ongelmia. Nämä tukipohjalliset ovat todella hyvät, kunhan ne saadaan kunnollisiksi. ;) Meillä ei ole koskaan aiemmin näitä tarvinnut näin moneen kertaan korjata, mutta nyt nämä uudet on tehty kertaalleen jo uusiksi ja sen jälkeen käyty kerran jo korjauttamassa, eikä vieläkään toisen jalan pohjallinen ole kunnossa... Eli jossain kohtaa taas käymme korjauttamassa näitä ja nähtäväksi jää, että tarviiko taas tehdä täysin uusi pohjallinen.


Nämä olen tainnut jo aiemminkin esitellä, mutta ostettiin kuntoutuksesta tuollainen muna, jolla saa vahvistettua käsiä. Tämä malli on naisille ja vähän isommille lapsille tarkoitettu. Oon itsekin tätä käsissäni puristellut. Miehille oli erivärinen ja juuri tuossa mieheni kanssa puhuttiin, että ensi kerralla kuntoutuksesta ostetaan se miesten malli, että saa isot pojatkin tätä kokeilla.
Tuo pinkin värinen pieni "rulla" kohentaa pintaverenkiertoa. Sitäkin aina välillä kieritellään käsissä ja kyllä lasten jalkojakin voi käsitellä. Lapset tykkää tästä tosi paljon. :)


Mä olin jemmannut meidän kahden nuorimman unirättejä ja pulautusliinoja ja nyt keksi niille käyttöä (muutenkin, kun imetyksen yhteydessä :D). :) Nämä on niin tosi kivan värisiä, että aina kun kylmää tarvitaan, niin kylmäpussi kietaistaan tämmöisen sisään. Kun eipä sitä kylmää voi suoraan iholle laittaakaan... Näin kylmäpussi hetkestäkin saadaan jollain tavalla kiva. :)


Tässä meidän erilaisia kylmäpusseja. :) Pieni Muumipeikko kylmäpussi on jossain teillä tietämättömillä... Se on neidille kaikista rakkain ja leukanivelille juurikin hyvä! Kun näitäkin on kivoja ja hienon näköisiä, niin niiden hakeminen ei tunnu yhtään niin pahalta. ;) Ja on eri kokoisia, koska joskus tarvitaan suurempaa ja joskus pienempää. Tuo pingviinin mallinen saatiin joskus veljeltäni ja on ollut meinaan todella suosittu. :)


Tämmöinen muovinen juttu on tarkoitettu kirjan alle, että se ei liikkuisi. :) Tuo punainen on se, mikä laitetaan pöydän päälle ja kirja siihen.
Meillä on vielä kahta vai kolmea erilaista kynänpaksunnosta, mutta ne on neidillä koulussa.
Kuntoutuksesta saatiin myös lausunto, että neiti tarvitsisi kouluun sellaisen satulatuolin. Lausunto on nyt viety rehtorille ja nähtäväksi jää, että kuinka sen kanssa käy... Hankinta kun ei mikään halpa juttu ole, mutta katsotaan minkälaisen vastaanoton saa koulussa.
Pyörätuolikin on ollut meillä moneen kertaan lainassa, mutta onneksi tällä hetkellä sitä ei tarvita!! Mutta niihin kaikista hankalimpiin tilanteisiin on kyllä tietty hyvä.

Aika paljon siis kaikenlaisia apuvälineitä ja tarvikkeita meillä on kotona. :) Mutta onneksi on, että kipua saadaan vähän pienemmäksi näillä konsteilla ja lapset pystyy itsekin jotain tehdä.

Oikein mukavaa viikonloppua ihan jokaiselle!! <3

6 kommenttia:

 1. Blogissani on sinulle haaste, mikäli aika antaa myöden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!!! <3 Taidanpa tarttua samantien... Nyt kun on hyvä hetki sille.
   Mukavaa viikonloppua sinulle!! <3

   Poista
 2. Huh, no onpa tosiaan paljon laitteita ja tukia, mutta hyvähän se on, että niistä on apua.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän näitä tänne on jonkun verran kertynyt... Mutta ollaan kyllä iloisia, että jokaiselle löytyy sopivaa vaivoihin. Kun kipuilu ei ole niin kiva juttu...
   Mukavaa sunnuntai-iltaa sinne!! <3

   Poista
 3. Tutun näköiset pohjalliset, niskatuki ja lääkepurkkeja. Kylmäpusseina meillä on vanhan fyssarimme tekemiä kaurapusseja. Uudet tukipohjalliset pitäis käydä taas teettään, kun jaloissa nyt niin selvä pituusero.
  Meillä oli alussa käytössä myös takalasta jalassa, mutta aikoihin ei ole tarvittu.
  Noita tabletin suojakalvoja kokoeiltiin yhdessä vaiheessa kun opeteltiin lääkkeen nielemistä, mutta ei sitten onnistunut. Johtui kyllä varmasti tytön nuoresta iästä. Nykyään menee Trexan alas niin että laitetaan piltin sosetta teelusikkaan, siihen tabletti ja päälle lisää sosetta ja äkkiä suuhun. Tämä onneksi toiminut ja oksennuksilta on nyt vältytty. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pohjalliset on kyllä tosi hyvät, kun niistä saadaan ne oikeanlaiset!! :) Nyt vaan jostain syystä ollut huonoa tuuria, että ei olekaan sopineet. Nämä ovat kuitenkin jo neljännet pohjalliset, eikä koskaan aiemmin ole näin käynyt. No, jospa nyt kolmas kerta toden sanoo. Meillä ei olekaan tuollaista lastaa ollut käytössä koskaan, kiva kuulla, että teillä ei ole sellaista enään tarvittu.
   Meillä on kans noita kaurapusseja tuolla, mutta niitä on enempi lämmitelty, mutta hyvin voisi niitäkin pakastimeen heittää. Meillä tuo lämpöpussi on sellainen, joka otetaan kainaloon, jos uni ei meinaa tulla. Ajattelin, että voisi ommella sellaisen jonkun mallisen kauratyynyn, niin olis mukavampi unikaveri. Ovat kyllä käteviä.
   Mä oon ite ollut ihan todella huono tablettien nielemisessä, mutta kans tuo upottaminen jogurtin sekaan oli paras keksintö. ;) Meillä neiti yhdessä kohtaa kans laittoi piltti soseen sekaan kalkkitabletit, että menivät paremmin alas. Ovat aika isoja kyllä... Tuo on kyllä totta, että kun vähän lapsi kasvaa, niin tablettien nieleminen helpottuu, ainakin useimmiten. Monet noista reumalääkkeistä on suht pieni, onneksi. Toki riippuu siitä, että minkälainen se annoskoko on. Oxiklorin oli 300mg tablettina iso, mutta liukas nieltävä.
   Onpa kiva kuulla, että teillä on Trexan sopinut!! Se on niin hieno juttu, kun löytyy lääke, joka auttaa!! <3 Meillä Enbrelistä ei vieläkään ihan täydellistä hyötyä, mutta jospa se kuitenkin auttaisi.
   Mukavaa alkavaa viikkoa teille!! <3

   Poista