maanantai 28. elokuuta 2017

Meidän kulunutta vuotta


Pitkän pitkä blogitauko ollut, kun en ole saanut konetta toimimaan, niinkun olisin toivonut. Nyt on kaikki asennettu uudelleen ja taas homma pelittää. :)
Kahdeksassa kuukaudessa ehtii tapahtumaan vaikka mitä... Ihan kaikkea mahdollista on tässä ollut ja mennyt. Onneksi kaikesta on selvitty loppujen lopuksi oikein hyvin.
Nämä kuvat kertovat puolestaan paljonkin siitä mitä on tehty. Mutta nuorimman säbäharrastus on jatkunut ja toki jatkuu edelleen. Se on hänelle niin tärkeä juttu. Käytiin talvella paljon luistelemassa, jopa minä laitoin luistimet jalkaan monen vuoden tauon jälkeen. Ja oli kyllä tosi kivaa!! :D En mä lujaa päässyt, mutta pääasia, että pystyssä selvisin. Nuorin oli kyllä hiukan huolissaan asiasta. ;)
Raxista tuli sellainen paikka mistä saadaan pizzat koko porukalle. Aivan mahtavaa!! On sitten joku muukin paikka missä käydä, kun vaan Mc Donalds. ;)
Jääkiekko peleissäkin pääsi vanhin ja nuorin käymään, neitikin innostui yhteen matsiin mukaan.


Leivottu ollaan paljon. Neiti on todella kova leipomaan ja ruokaa laittamaan. Hän on itse kehitellyt itselleen omat kananuggetitkin, kun kaupasta ei ole sopivia löytynyt. Ja olivat kyllä äärettömän hyviä!!! Pääsin minäkin muutaman kerran niitä maistamaan. Niihin neiti tekee pikamajoneesin. Kun itse tehdään, niin tiedetään mitä mikäkin sisältää. ;)
Nuorimman kanssa käytiin vähän tankkaamassa sairaalassa lisänestettä, kun meinas vatsatauti pistää heikkoon kuntoon. Onneksi se oli vaan yhden yön reissu ja taas mentiin.
Runebergin tortut ovat sellaisia myös mitä ei saada kaupasta valmiina meille sopivia, niin niitä on kyllä kans itse tehty ja herkuteltu. Tykkään itse kovasti tästä meidän omasta reseptistä.
Meidän akaattikotilot ovat kasvaneet hurjasti ja neiti kasvatti vielä kolmannen yhdestä munasta itselleen. Eipä tuonne meidän terraarioon niitä enempää mahtuisikaan. Nyt heillä on hyvin tilaa liikkua.



Villasukkia olen kutonut aika paljon. Tänä vuonna niitä menee todella monen joulupakettiin. :D Oon kyllä kuullut toiveitakin useammalta ystävältä, että voinko tehdä heille sukkia. Olen sitten sanonut, että jouluksi voin niitä kutoa. Oon mä niitä useammat antanut synttärilahjoiksi ym. Haastoin hiihtolomalla itseni ja opettelin elämäni ensimmäistä kertaa kirjoneulesukkia. Ja jäin kyllä heti koukkuun. ;) Eikä ollut yhtään vaikeeta, niinkun sitä ennen luulin. Niitä oon nyt opetellut, onneksi niissä on mahdollisuuksia vaikka kuinka paljon. Ei meinaan käy kyllä tylsäksi se homma.
Käytiin ihan koko perheen voimin myös Vapriikissa, kun siellä on pelimuseo. En kyllä tiedä, että mahtaako olla vieläkin. Mutta sinne halusi lähteä myös isot pojat. Itsekin kyllä innostuin siellä testailemaan muutamia pelejä. Vanha Nintendo NES oli ihan yhtä hyvä, kun lapsena sekä tuo flipperi oli kiva juttu. Lelumuseossakin poikettiin, kurkittiin Legoja sekä tietenkin jääkiekkomuseossa. Jääkiekkomuseossa meillä viihtyy puolet perheestä. Mä tykkään ja vanhin ja nuorin. Muut eivät ihan yhtä innokkaita ole. Lämäritutkassa nuorin viihtyisi vaikka kuinka kauan, toki siellä tykkää kyllä isot pojatkin käydä.
Juhlistettiin keväällä meidän vanhimman 18-vuotissynttäreitä. <3 Niin ne vuodet vierii ja aika kuluu hurjaa tahtia. Kotoa poismuuttaminenkin on tässä useampaan kertaan ollut puheissa ja siihen on ruvettu vähän valmistautumaan ja kerätty hänelle astioita ym. Lähes kaikki keittiöjutut onkin jo valmiina.
Toiseksi vanhin on innostunut kovasti valokuvaamisesta. Ja on siinä todella taitava!! Pepsi kuva ja koripallo kuva ovat hänen ottamiaan. Tykkään molemmista tosi paljon.


Päästiin keväällä aivan ihaniin häihin. <3 Vaikka ainahan häät ovat ihana juhla. Neiti pääsi sinne soittamaan kanteleella ja tosi hienosti sujuikin. Kanteleen soittaminen edelleen jatkuu ja se on tytön voimavara joka hetkessä. Täytyy kyllä kehua, että ruoka-aineallergiat oli todella hienosti huomioitu. Meille oli noin hienot leivokset teetetty ja olivat tosi hyvänmakuisia. Vaikka koskakos se suklaa olis pahalta maistunut. ;) Leivokset olivat maidottomia ja gluteenittomia.
Ystäväni kanssa käytiin päiväseltään pyörähtämässä Helsingissä ja saatiin nauttia aivan ihanasta auringonpaisteesta. Kiva oli kerrankin ihan rauhassa olla vaan ja jutella. Ihana päivä saatiin viettää!! <3


Kesään kuului myös toiset häät. Ne olikin todella tunteita täynnä olevat. <3 Sielläkin neiti pääsi soittamaan kanteleella. Neidin soittotaito on kehittynyt ihan huikeesti ja nykyään hän soittaa mitä itse haluaa. Aiemmin piti vähän valikoida mitä pystyi. Hän käy hakemassa kirjastosta ison kasan nuottikirjoja ja sieltä sitten harjoittelee. Tällä hetkellä suurimmat suosikit ovat erilaisten elokuvien musiikit. My heart will go on oli sellainen minkä soitti häissä. On kyllä todella kaunis kanteleella soitettuna.
Kummitytön rippijuhlia saatiin viettää myös. Sattui sekä häät että rippijuhlat samaan viikonloppuun. Onneksi olivat eri päivinä, niin pääsimme osallistumaan molempiin. Olivat niin tärkeät juhlat molemmat. <3
Nuorin kävi koko kesän aina, kun pystyi ja pääsi, niin urheiluseuran järjestämällä kesäleirillä. Siellä hän pääsi kokeilemaan montaa eri urheilulajia ja mikäs sen hienompaa jatkuvasti liikkuvalle pojalle. :D Firsbeegolfia, futista (tämä nyt ei ollut uusi laji), koripalloa, beachvolleyta, yleisurheilua, golfia, ultimatea, pesistä (pesis oli kuulemma tosi tylsää, kun siinä piti odottaa omaa vuoroaan kauan paikoillaan ;D) jne. Joka päivä ihan innoissaan meni. Leiri oli päivisin 4 tuntia ja neljä päivää viikossa. Nuorimmalla on ollut haastetta toisen lonkan kanssa ja useampaan kertaan on mennyt pyörätuolilla ja kepeillä. Tutkittu ja tutkittu on kovasti, mutta vielä ei ole syytä löytynyt. Toivottavasti syy vielä selviäisi.


Kesällä käytiin neidin kanssa ennen juhannusta vähän askartelemassa ja tekemässä juhannusviirejä. Neiti leikkas oman viirinsä vanhoista Aku Ankoista.
Testattiin uutta ja äärettömän helppoa kauraleipää. Leipä oli tokikin gluteeniton ja maistui todella hyvältä. On kiva, kun voi vaan kaikki ainekset sekoittaa keskenään ja laittaa uuniin.
Kesä meni meillä vähän siihen, että sairastettiin jatkuvasti. Onneksi sentään jotain kivaakin päästiin tekemään, vaikka oman perheen kesken päästiin vaan yksi yhteinen reissu tekemään.
Tampereella on Irti maasta kiipeilypaikka ja se on kahden nuorimman ihan suosikki paikka. Siellä on nyt muutamaan kertaan käyty heidän kanssaan. Yhtä hauskaa on aina ollut. :)


Kesällä ostettiin ekaa kertaa mansikka-amppeli ja ostetaan kyllä toistekin. :) Neiti sitä hoiti todella hyvin koko kesän ja marjoja siitä saatiin tosi paljon. Vieläkin on amppelissa muutama vaaleanpunainen marja, nähtäväksi jää, että mahtavatko vielä kypsyä.
Akaattikotilotkin pääsivät muutaman kerran ulkoilemaan, kun oli ulkona riittävän lämmintä. Hauska oli nähdä kuinka nekin on niin erilaisia. Yksi lähtee heti katsomaan mitä ympäristössä on ja toiset vähän hakevat toistensa seuraa ja jähmettyvät paikoilleen.
Mä ostin kahden nuorimman opettajille magneetit missä luki:
"Opettaminen saa
aikaan paljon
mutta
kannustaminen
saa aikaan kaiken
kiitos, ope."
Heillä oli niin ihanat ja kannustavat opettajat, että tuo teksti sopi heille molemmille oikein hyvin. <3 Neiti siirtyikin nyt syksystä yläkouluun ja nuorin pääsi musiikkiluokalle. Nuorimmalla jatkaa sama ope, joka neidin kanssa lopetti. On kyllä itselle niin äärettömän helppo ja kiva juttu.


Päivän Tallinnan reissu päästiin tekemään koko porukan voimin, tosin vanhin makasi lähes koko matkan kuumeisena hytissä. Jaksoi ja halusi kuitenkin matkaan mukaan. Kaksi nuorinta taas matkustivat pyörätuoleilla. Onneksi hyvin päästiin siellä kulkemaan ja saatiin ystäväperheen kanssa viettää tosi kiva päivä. <3 Tämän kesän ainoa yhteinen lomareissu.
Itse hain keväällä opiskelemaan ja pääsinkin!! Oon kyllä niin onnellinen!! Meidän arki onkin nyt ihan erilaista, kun niin pitkään olen ollut tässä kotona. Vanhin tässä jo sanoi, että mitähän meidän vuodesta mahtaa tulla, sit totes, että kaaos taitaa tulla. ;D Kouluni ei kestä, kun ainoastaan yhden vuoden. Joten pitkästä ajasta ei ole kyse. Pääsin opiskelemaan koulunkäynninohjaajaksi, mikä on useamman vuoden haave ollut itselläni. Nyt sitten sain haaveeni toteutettua. Muutama viikko on nyt koulua käyty ja tuntuu kyllä niin omalta jutulta. Näin alkuunhan oon päässyt helpolla, mutta tällä viikolla alkaakin sitten ihan oikeanlainen koulunkäynti.


Päästiin käymään kahden ystävän synttäreilläkin kesän aikana, joissa molemmissa oli aivan ihana tunnelma. Tuntui kyllä siltä, että kaikki vieraat viihtyivät siellä oikein hyvin.
Eräänä perjantai-iltana meillä kävi vähän tylsä juttu, kun kuivauskaapin alin hylly tipahti kaapista alas. Kukaan ei edes koskenut koko hyllyyn. Meidän kaikki käyttölautaset tuli alas ja ehjiksi jäi ainoastaan 7 lautasta. Onneksi ei mitään sattunut, kun neiti seisoi aika lähellä kaappia.
Kahden nuorimman synttärit juhlittiin kummien ja isovanhempien kanssa ja testasin uutta Marianne leivosta. Taidetaan tehdä sitä toistekin. ;) Upposi niin hyvin kaikille.
Serkkuni ja kahden nuorimman kanssa tehtiin retki laavulle ja päästiin vähän grillailemaan. Kyllä ulkona vaan eväät maistuu kaikista parhaimmalta.


Käytiin mieheni ja nuorimman kanssa ihailemassa hiekkalinnaa Lappeenrannassa. Oli kyllä todella näkemisen arvoinen juttu. Samalla reissulla juhlittiin ystävän synttäreitä.
Kahden nuorimman kanssa mä kävin tekemässä yhden reissun Pieksämäelle ja tokihan menomatkalla piti poiketa Pandalla. Tää on meidän joka kesän perinteinen reissu. Nuorimmaisen haaveena oli kesällä saada paistaa nuotiomakkaraa. Eipä siis suuren suuri haave ja tuolla reissulla se päästiin toteuttamaan. <3

Tässä nyt pitkästikin meidän perheen kuulumisia. Paljon muutakin on tapahtunut, mutta tässä nyt paljon kaikkia kivoja juttuja. <3 Niitä ei niin kivoja juttuja ei kannata kovastikaan muistella, näillä iloisilla ja kivoilla asioilla pääsee pitkälle. :)

Oikein ihanaa syksyä kaikille!! <3

4 kommenttia:

  1. Paljon on tosiaan teilläkin tapahtunut tässä tauon aikana. Ihanaa kun olette päässeet häihin ja vähän Suomen ulkopuolellekin.
    Onnea sinulle opintoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä vaan tuntuu kovasti kaikkea koko aika tapahtuvan, hyvä kun perässä pysyy. ;)
      Häät ovat aina niin ihania juhlia. <3 Se tunnelma oli molemmissa niin tosi ihana.
      Kiitos paljon Outi!! <3

      Poista
  2. Tervetuloa takaisin blogimaailmaan =). Mäkin mietin tuota pelimuseota, mutta eipä tullut mentyä. Mukavaa syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :D Kyllä se aika vaan kuluu niin kovaa kyytiä, ettei tajuakaan ja yhtäkkiä onkin mennyt monta kuukautta. Josko nyt vähän ehtis täälläkin piipahdella. Nyt ainakin kone toimii moitteettomasti.
      Kiitos, samoin sinulle mukavaa syksyä!! :)

      Poista