maanantai 18. maaliskuuta 2013

Pääsiäisaskarteluja


Pitäähän sitä jo suunnata ajatukset kohti Pääisäistä!! Kovinkaan montaa päivää ei enään siihen ole. Seurakunnassamme on tulevana torstaina Pääsiäisaskartelu ilta. Sinne voivat tulla lapset askartelemaan ihan rauhassa. Pyhäkoulun yhteydessä kun se askarteluaika jää aina niin lyhyeksi ja osa porukasta kuitenkin tykkäisi askarrella. Kaikkiahan askartelu ei kiinnostakaan, eikä tietenkään tarvitse! :) Mutta nyt järjestetään mahdollisuus heille, jotka tykkäisivät enempi puuhailla.
Tuossa yläkuvassa on meidän toiseksi vanhimman tekemä askartelu koulussa. Golgatan kumpu ja ristit. Ajattelin ideaa lainata ja myös me teemme torstaina samantapaisia piirustuksia. Alemmassa kuvassa on sitten tämän päivän ideoita, mitä meinaamme toteuttaa. En halua ihan kaikista jutuista tehdä malleja, koska lapset keksii itse aina niin hienoja juttuja, kun saavat vapaat kädet. Tuo pupu on sellainen, mitä ei ihan kauheesti voi erilaiseksi tehdä... Tai toki voishan sille pupulle tehdä vaikka rusetin, josta tulis vähän siihen väriä. Tai tuon kaulalla olevan "lumihiutaleen" vois vaikka tehdä värillisestä paperista tai itse sitä värittää. Kun jotain väriä se olisi kyllä kaivannut! :) Ehkä mä vielä jotain keksin. Nenän piti tulla eriväriseksi, mutta se toinen nenä ei pysynyt paikoillaan. :D Takana pupulla on pumpulista tehty häntä, sitä ei noissa kuvissa näy. Pupun sisään voi sitten laittaa vaikka karkkia ja pitää joko itsellään tai sitten antaa sen jollekin.
Tuo muna on styroxia (uskoisin myös massamunista tulevan ihan hyviä, styrox on vaan paljon kevyempi) ja siihen päälle vaan paksu kerros liimaa ja hilettä päälle. Vartena on varrastikku (jonka työnsin syvälle) ja silkkinauha rusetti. Munan voi myös maalata tai laittaa siihen jotain tarroja, piirtää ym. Mahdollisuuksia on monia! Mutta itse niin ihastuin tuohon hile versioon. Kun laitoin tuon nauhan, niin sormillani tökkäsin tietty heti valkoisen kohdan hileeseen... Eli kannattaa antaa kuivua hyvin ennenkun sen nauhan siihen laittaa! ;)
Purkki, jossa on ruohosipulin ym. kuvia on Neocate-maidon purkki (ovat muuten tosi käteviä moniin askarteluihin, jos jollain sellaisia on. Mun mielestä joku muukin apteekin maidonkorvike on hyvissä purkeissa askartelua silmällä pitäen. Myös ihan säilykepurkeista, viilipurkeista ym. tulee kivoja. Säilykepurkkien reunat vaan on tosi teräviä, joten niiden kanssa täytyy olla varovainen.). Laitoin Neocate purkin päälle valkoisen piirustuspaperin ja siihen päälle otin servetistä päällimmäisen kerroksen ja liimasin sen puikkoliimalla. Puikkoliima siis levitetään tietty siihen purkkiin. Servetteinä voi käyttää ihan mitä vaan. Myös tässä on mahdollista, että laittais vaikka höyheniä, tarroja, piirtäis ym. Meinaan antaa lastenkin tehdä juuri sellaisen purkin, kun jokainen haluaa. Tänne purkkiin laitetaan sitten rairuoho. Varmaankin ohransiemeniä ja rairuohon siemeniä sekaisin, kun mä tykkään, että siitä seoksesta tulee kaikista kivoimman näköinen, makuasioitahan nää on. ;D Purkin kannen voi laittaa siihen päälle ja muutaman ilmareiän tehdä, niin ruoho rupee kasvamaan nopeammin. Tuon munan voi tökätä vaikka ruohon sekaan koristeeksi.
Kortteja tehdään näiden lisäksi ja värityskuvia on tarjolla. Kortteihin en tee mitään malleja, vaan laitan kasan erilaisia tarvikkeita ja jokainen voi tehdä juuri sellaisen, kun haluaa.
Nyt meinaan jatkaa kutomishommiani. ;) Aurinkoista päivää ihan jokaiselle!!! <3

10 kommenttia:

 1. Golgatan kumpu risteineen on hyvin puhutteleva. Ja taivaan värit ovat hienot. Melkoinen taiteilija Sinulla siellä kotona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä! Niin yksinkertainen juttu, mutta niin kaunis. Mä ihastuin tähän teokseen heti, kun hän toi sen kotiin! :) Siitä asti se on ollut meidän seinällä. Väritkin ehkä hiukan haalistuneet vuosien aikana. Mutta tykkään siitä kyllä! :)

   Poista
 2. Hienoja ovat koristeet :) Itse juuri löysin pääsiäiskoristeiden seasta noin 25 vuotta sitten tekemäni koristeet <3

  Mukavaa alkavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! :)
   Kyllä ne on niin ihania löytöjä, kun löytää omia pienenä tekemiä juttuja!! :) Niissä on niin paljon tunnearvoa.
   Mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle!! <3

   Poista
 3. Ihania askartelu ideoita sulla. <3
  Itse taidan tehdä näillä opeilla ainakin noita koristemunia. :)

  Hienot värit taideteoksessa!

  Aurinkoista viikon jatkoa sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu!! <3
   Mä meinaan noita koristemunia tehdä enempikin! :) Niitä oli tosi kiva tehdä!! Pieni homma, mutta niin iso ilo. Ostin kultasia hileitä ja tuota violettia. Niin oon tykästynyt tuohon violettiin väriin. Vanhimman lemppariväri. Punainen hilepurkki olikin kotona. Vähän mietin, että pitäskö vielä joku vaaleanpunaisen sävyinen! ;)
   Aurinkoista viikon jatkoa myös sinulle!! <3

   Poista
 4. kivoja pääsiäisaskarteluja. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon!! :)
  Niin paljon ideoita ja niin vähän aikaa... ;) Onneksi välillä pääsee suunnittelemaan kaikenlaista ja itsekin siinä samalla niitä toteuttaa!!

  VastaaPoista
 6. Hieno maalaus ja taitavia askartelutöitä! :)

  VastaaPoista