maanantai 22. heinäkuuta 2013

Hiekkalinna päivä

Ensimmäinen päivä vietettiin ihastellen hiekkalinnaa, jossa aiheena oli Kalevala. Kyllä siinä oli kaikille katseltavaa ja ihasteltavaa!! :) Me ollaan koko perheen voimin käyty viimeksi katsomassa hiekkalinnaa nuorimman ollessa vajaa 1-vuotta, joten useampi vuosi sitten. Oli kyllä ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka!! 3 tuntia hurahti tosi nopsasti siellä touhutessa ja katsellessa. Mukaamme saatiin ystäviä, joihin olemme vasta tutustuneet. Oli ihanaa tavata teitä!! <3 Kun itsellä on mukavaa seuraa, niin kyllähän se päivä mukavasti meneekin.
Kaksi nuorinta pääsivät laitteisiin, joita alueella oli myös muutama. Nuorimman mielestä ihan ehdottomasti paras oli juna, laite on hyvin samantapainen, kun Särkänniemen possujuna, mutta on vaan junan malli. Tämänhän nyt kyllä sitten itse tiesikin, että menestys siitä laitteesta tulee. ;) En osaa kyllä sanoa, että kuinka monta kertaa hän siinä kävi, mutta monta. Omien lukujensa mukaan 22, voi kyllä hyvinkin pitää paikkansa. Neiti tykästyi keinuihin, jotka eivät ihan kauheen korkealle menneet. Olivat kuulemma tosi kivat!! Neiti konkkaili keppien kanssa muutaman päivän, niin oli ihan mukavaa, kun oli välillä sellainen paikka missä sai käsiänsä huilata. Meillä on ollut tosi iso tappelu niiden keppien käytöstä ja hiekkalinnan alueella sattui samaan aikaan sellainen lapsi, joka oli pyörätuolissa sekä joku muukin käveli keppien kanssa. Neiti huomasi ne kyllä heti ja totesi sitten, että äiti enhän mä olekaan ainoa. No etpä niin olekaan!! <3 En tietenkään kenellekään toivo pyörätuolia tai keppejä, mutta mun mielestä oli ihanaa, kun neiti huomas sen, että muutkin niillä voi kulkea. Tuo pyörätuolikaan kun ei meille ole ihan vieras juttu....
Isot pojat eivät niinkään välittäneet noista laitteista, koska ne oli hiukan pienemmille tarkoitettu, mutta innostuivat pikkuveljen kanssa vähän säbää pelaamaan. :) Meidän nuorimmaisen päivä oli pelastettu, kun alueelta löytyi säbämailat ja maalit. Oikein kunnon kaukalo, missä pelata! Meillä toki kulki koko aika autossa säbämaila mukana, joten oma maila oli kuulemma paras. ;) Isot pojat kyllä tykkäsivät tosi paljon noista hiekkalinnan rakennelmista.
Alueelta löytyi myös aivan ihania pikkumökkejä. Jokaisessa niissä oli oma aiheensa. Yhdessä mökissä oli Kultakutri ja kolme karhua, yhdessä Lumikki ja 7 kääpiötä, Punahilkka, Hannu ja Kerttu ym... En edes muista kaikkia. Mun oma suosikki oli ihan ehdottomasti Lumikki ja 7 kääpiötä, neidin ja ystäväni mielestä Hannun ja Kertun mökki. Siellä oli niin ihanat pikkusängyt ja se keittiö oli tehty aivan ihanaksi. Värimaailma oli sellainen, mistä tykkään, puna-valko ruudullinen. Tuossa yhdessä kuvakollaasissa siitä onkin kuvaa. Näitä taloja me ihailimme naisten kesken, neiti oli mukana sekä ystäväni ja minä. Tuollaisen pikkumökin voisi kyllä hyvinkin ottaa itselleenkin!! :)
Miehet istuskelivat ja katselivat, kun pojat pelasivat säbää. Siitä ei meidän neiti kyllä kovasti välitäkään, eikä nyt pystynyt siihen osallistumaan. Toki ei häntä ihan kauheesti se haitannutkaan. ;) Me kävimme myös neidin kanssa yhdessä kojussa ihailemassa kaikenlaisia sävitöitä. Sieltä sai ostaa itselleen savityön ja maalata sen. Neiti valitsi itselleen hienon kukkopillin ja sai maalata myös ystävälleni kauniin perhosen. Näistä jäi kyllä tosi ihana muisto molemmille!! <3 Idea oli kyllä muutenkin tosi kiva. Nuorimmainen halusi maalata ritarin miekan ja kilven. Kilpi ja miekka maksoivat yhteensä 4€ eli ei todellakaan ollut suuri sijoitus. Ja mikä riemu niistä sitten syntyikään! :)
Päivä oli siis todella muistorikas ja kuvia tuli otettua ihan kiva määrä. On sitten mitä katsella talven aikana ja muistella ihanaa päivää. Ystävämme pääsivät tutustumaan meidän porukkaan oikein kunnolla ja me heihin. Oli ihanaa ihan rauhassa jutella!! <3 Huomaan kyllä, että vaikka mä otan kuvia tosi paljon, niin silti niitä ei koskaan ole ollut liikaa. ;) Tästä päivästä kuvia taisi olla lähemmäs 200... Mutta tulipahan ikuistettua ihan jokainen mökkikin!! :D Kiitos ystävät tästä päivästä!! <3
Seikkailu jatkuu vielä toisissakin postauksissa....
Ihanaa alkanutta viikkoa ihan jokaiselle!! <3


4 kommenttia:

 1. Mukavat muistot kyllä jäi meillekkin ja oikeasti yritän nyt noita omia valokuvia teettää ja koota kansioon. On sitten kiva talven pimeinä iltoina selata albumia ja muistella lämpimiä kesäpäiviä. :)
  Teidän muksujen myötä sai niin paljon enemmän irti tuosta hiekkalinna-alueesta kuin koskaan kahdestaan.

  Heh, teidän nuorimmainen on varmaan ekana lastannut autoon säbämailan ettei se vaan unohdu kotiin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä kuvia on paljon mukavampi katsella, kun ne on kansiossa. Täytyy itekin yrittää jos saisi niin paljon aikaiseksi!! :) Kyllä pimeällä niitä kesäkuvia onkin ihana katsella.
   Kyllähän se totta on, että lasten kanssa näkee asioita niin eri tavalla. Huomaa itekin niin usein sellaisen asian. Oli kyllä ihanaa, kun lähditte mukaan!! <3
   Kyllä nuorimmainen moneen kertaan tarkisti, että onhan se mun säbämaila varmasti mukana!! :D Sitä ilman ei voida lähteä yhtään mihinkään.... ;D Pallot oli kaikki hukassa, siitä tuli kauhea itku, mutta kun luvattiin reissusta sellainen ostaa, niin helpotti oloa. ;)

   Poista
 2. Kivoja kuvia! :)
  Kuvien kautta on kiva sukeltaa muistelemaan kesäistä reissua sittenkin, kun on jo pimeää ja syksyistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! :)
   Kyllä siellä syksyn pimeydessä on ihanaa, kun saa kesää muistella. Kesässä niin parasta on valo! Mä en niinkään mikään helle ihminen ole, mutta valoa kaipaan kyllä paljon. Ja nyt kun ikää tullut vähän enempi, niin ei se hellekään enään tunnu niin kauheelta. Oon oppinut nauttimaan jokaisesta vuodenajasta paljon! :) Omalla tavallaan myös niistä syksyn pimeistäkin.

   Poista