tiistai 30. heinäkuuta 2013

Pieksämäellä oleskelua

Lähdimme puolilta päivin ajelemaan Lappeenrannasta kohti Pieksämäkeä. Saimme asuntomme siivottua siihen mennessä ja rauhassa saimme pakkailla autoa. Mukavaa, kun ei ole kiireen tuntua. Mökki piti siis luovuttaa ennen klo 12 ja me taisimme viedä avaimen 15 vaille. Mutta olihan se silti ennen. :D
Matkalla pysähdyimme Mikkeliin syömään. Usein me otetaan autoon ruoka Mc Donaldsista, mutta nyt halusimme jalotella ihan kunnolla ja vessassa käydä, niin sitten menimme oikein sisään syömään. Teki kyllä tosi hyvää koko porukalle. Mun selkä oli tässä kohtaa sellaisessa kunnossa, että oli ihanaa päästä kävelemään. Kun nukkuu vieraalla patjalla ja istuu pitkiä matkoja autossa, niin jalottelu on tosi tervetullutta. Matkalla löysimme myös aivan ihanan uimarannan!! Tuossa ylimmissä kuvissa näkyy ihanat maisemat. Siellä sai kahlata tosi pitkälle, eikä silti tullut syvää. Tämmöset rannat on lasten kanssa ihan parhaita. Toki kolme isointa osaa jo uida, neitikin sen verran, että jo pärjää. Mutta nuorimmainen ei... Oli niin ihanaa, kun sai hänetkin sinne päästää ihan rauhassa uimaan. Nuorimmainen juoksenteli siellä pitkin vettä ja oli niin onnellisen näköinen. Kerrankin hänkin sai mennä pitkälle rannasta. :D


Pieksämäelle me saavuttiin perille sitten joskus illan suussa. Oli ihanaa nähdä kummeja ja kummityttöä sekä tietty koko muutakin perhettä!! Ensimmäisenä iltana lapset toki halusivat heti uimaan. Kummieni talo kun on järven rannalla, niin siitä on helppo mennäkin uimaan. Tuohon uimiseen eivät kyllä meidän lapset kyllästy. ;) Nauttivat kyllä tosi paljon, niinkun monet muutkin lapset.
Seuraavana päivänä me ajeltiin Pieksämäen keskustaan ja käytiin nukkeodilla. Siitä olikin tosi monta vuotta, kun viimeksi olemme siellä käyneet. Nukkekodilla saa pukeutua roolivaatteisiin. Yläkerrassa on myös muutamia huoneita joissa voi käydä leikkimässä ja kurkkimassa. Oltiin siellä siihen saakka, kunnes se meni kiinni. Pihassa oli kivoja kiipeilytelineitä ja pienempiä mökkejä. Niihin emme ehtineet enään mennä käymään, kun roolivaatteiden parissa meni aikaa niin mukavasti. ;) Pihalla kyllä lapset sitten vielä leikkivät ja kävivät touhuamassa. Jos joku tuolla Pieksämäelle piipahtaa, niin kannattaa käydä kyllä kurkkaamassa tuo nukkekoti. On tosi kiva paikka!!! :)
Kävimme myös kurkkaamassa Pieksämäen kirjastoa, mutta se oli jo mennyt kiinni... Lapset olisivat halunneet sieltäkin lainata kirjoja, mutta päästiin me kuitenkin katsomaan näyttelyä, joka siellä oli.
Piipahdimme myös neidin kummien luona hoitamassa kilpikonnaa. Neiti oli pieni eikä osannut sanoa kilpikonna, niin hän rupesi kutsumaan kilpikonnaa "pipuksi", niin sai heidän kilpikonna uuden nimen. :D Pipuna se kulkee edelleen.

Kummieni luona vietimme kolme yötä. Saimme nähdä myös neidin kummit. Jota meidän neiti oli odottanut ihan kauheasti. Saimme viettää yhden päivän jutustellen englanniksi, kun neidin kummisetä on skotlannista kotoisin. Neidin kummisedän äiti sekä veli tulivat englannista kylään, niin saimme sitten heidän kanssaan viettää yhden päivän. Huomasin ilokseni sellaisen asian, että ymmärrän tosi paljonkin englantia, vaikka sitä niin harvoin missään kuuleekaan. Meidän isot pojat keskustelivat englanniksi tosi reippaina. Tuntuivat olevan tosi iloisia tästä mahdollisuudesta! :) Itse olen tosi arka puhumaan englantia. Olis kyllä tosi tarpeen vaan rohkastua puhumaan. Ehkä mä vielä joku kerta senkin uskallan.
Pieksämäeltä lähdimme taas puolilta päivin ajelemaan kohti kotia. :) Ihanaa oli olla reissussa, mutta niin ihanaa oli myös palata kotiin!! <3 Tulomatkalla pysähdyimme Vaajakoskelle Pandan tehtaanmyymälään, tällä kertaa oli todella paljon lakuvaihtoehtoja myös meidän porukalle. Herkuttelua oli siis tiedossa tulomatkallekin. Siitä pysähdyimme sitten Jyväskylään syömään ja muutenkin vähän kiertelimme Jyväskylän Prismassa. Piti vielä löytää vaatteita koulua varten ja koulutarvikkeita. Mä ostan lähes aina vaatteet alennusmyynneistä ja tosi paljon myös kirpputoreilta. Lapset kun tuntuu kasvavan niin hurjaa kyytiä, että en raaski normihinnoilla ostaa. Ja onhan se tosi iso säästö, kun alennusmyynneistä ne vaatteet ostaa.
Tulomatkalla pysähdyimme vielä yhtien ystäviemme mökillä heitä tervehtimässä. Oli ihanaa heitäkin nähdä pitkästä aikaa. <3 Talvella kun ei niin kovasti ketään ystäviä tule nähtyä, niin kesässä nauttii siitä kun saa heitä tavata. <3 Illasta sitten saavuimme kotiin ja halusin purkaa kaikki matkatavarat samantien, niin ei tarvinnut aamulla herätä kaaokseen. Unta ei tarvinnut kenenkään kauaa odotella, vaan kyllä se uni sieltä tuli ihan helposti.
Ihana reissu saatiin tänäkin vuonna tehdä!! <3 Kyllä tekee niin tosi hyvää päästä vähän arjesta irtautumaan ja nähdä muita maisemia.

6 kommenttia:

 1. Se on vaan kyllä niin totta että omassa sängyssä saa makeimmat unet. Itse usein yönyli reissuihin otan ainakin oman tyynyliinan mukaan tuttuutta tuomaan. Mulle hyvä tyyny on ehdoton hyvän yöunen perusta. <3

  Mulla on aivan sama juttu noitten tavaroitten purkamisen kanssa. Heti täytyy laittaa paikoilleen kun kotiin pääsee. En voi ymmärtää kun mies vaan heittää kassin eteisen lattialle ja röhähtää sohvalle aivan kuin ei missään ois ollutkaan.
  Välillä se heittää jotain kontrollifriikki kommenttia, mutta minusta siinä ei ole mitään pahaa jos haluaa pitää paikat järjestyksessä ja tavarat paikoillaan. :)
  Reissut ovat ihania ja niiden jälkeen perusarki vieläkin ihanampaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on oma sänky se kaikista paras!! <3 Meillä oli tällä reissulla kaikilla omat tyynyt mukana sekä nuorimmalla oli myös oma peitto. Se takaa kuitenkin vähän paremmat yöunet, kun on jotain omaa. :) Kyllä se tyynykin on niin tosi tärkee juttu! Äkkiä sitä saa niskansa kipeeksi, jos nukkuu huonolla tyynyllä.

   Mä oon ehkä vähän liian siivousintoilija, etten kestä niitä lattialla lojuvia kasseja... ;) Nyt kello oli yli puolen yön ennenkun ite pääsin nukkumaan, mutta toisaalta, kyllä se kannatti. Aamulla oli paljon ihanampi herätä, kun ei odota kauheat sotkut heti. Eipä sillä, että ne kassit siitä olis mihinkään hävinneet. ;) Olishan ne kiltisti siinä odottanut omaa tyhjennys vuoroaan.

   Kyllä arkea jaksaa paljon paremmin, kun on vähän käynyt jossain. :) Niin totta kyllä!! <3

   Poista
 2. Reissut tuovat mukavaa vaihtelua ja saa nähdä sukulaisia ja ystäviä. :) Kotiin on kiva palata reissun jälkeen. :)

  Mulla tahtoo jäädä tavaroiden purkaminen laukusta seuraavaan päivään. ;) Tavarat olisi parempi ottaa pois laukusta kotiintulopäivänä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se on mukavaa, kun pääsee jonnekin ja ystäviä ja sukulaisia on ihana nähdä. <3 Niin harvoin heitä kuitenkin näkee. Oma koti on kyllä ihana!! <3

   Kyllähän ne kassit siinä kiltisti odottaa, eipä ne karkaa. ;) Puolensa ja puolensa asioilla. Toisaalta väsyneenä kotiin tullessa sitä tulee tiuskittuakin muille, kun yrittää väsyneenä tavaroita purkaa. Mutta sitten taas aamusta mukavampi herätä. :)

   Poista
  2. Minä kanssa tiuskin miehelle tavaroita purkaessa. Kai se on osittain sitä kun toinen osaa ottaa niin lunkisti ja itse haluais päästä kanssa lepäämään, mutta ne hujanhajan olevat tavarat häiritsis kuitenkin . :)
   Mukavaa se on aloittaa aamu kuitenkin "puhtaalta pöydältä" niin sanotusti. <3

   Poista
  3. Niin samaa mieltä, että "puhtaalta pöydältä" aloitettu päivä on paljon mukavampi, kun edellisen päivän sotkujen siivoaminen. :)

   Poista