tiistai 20. tammikuuta 2015


Nyt on saatu nauttia lumesta!! <3 Välillä oli kyllä niin märkää ja loskaista, mutta on päästy pulkkamäkeen ja kaksi nuorinta ovat välillä päässeet hiihtämäänkin. Hiihtämisestä tuntuvat tykkäävän kovasti. Mieheni kanssa juuri tässä juteltiin, että viime vuonna ei kyllä päästy kertaakaan hiihtämään, eikä taidettu laskettelemassakaan käydä. Tänä vuonna laskettelu onnistuisi ainoastaan toiseksi vanhimman kanssa... Katotaan josko hän pääsisi jossain kohtaa mäkeen, ainakin koulun liikuntapäivänä. :)

Sunnuntaina me käytiin hakemassa vanhin isoskoulutuksesta ja toiseksi vanhimmalla oli ensimmäinen virallinen kirkkokäynti rippileiriä varten. Näin meillä on sitten käynnistynyt tämäkin homma. Kovasti on suunnitelmia jo juhlia varten, paikka on varattu, joka on sama kun vanhimmalla. Hyväksi todettu kiva paikka, niin miksi sitä vaihtamaan. Tarjottavat kirjoitin viime vuonna itselleni ylös ja kuinka paljon oli porukkaa juhlissa mukana. Nyt on tosi helppo sen pohjalta miettiä kaikki, tarjoilu hyvin samankaltainen. Joku pieni yllätys numerokin täytyy tehdä, kun vanhimmallakin sellainen oli. Onneksi aikaa on vielä tosi paljon ja ehdimme varmasti. Rippileirille toiseksi vanhin lähtee heti, kun koulu loppuu. Maanantaina alkaa leiri, kun lauantaina loppuu koulu. Kovasti on leiristä keskusteltu jo nyt ja vanhin on vähän veljelleen kertonut juttuja. Mutta pelkkää hyvää vaan. :) Ja kyllähän vanhimmalla ei ole oikein pahaa sanottavaa, koska edelleen kokoontuvat ripariporukalla. Heillä oli niin mahtava leiri! :) Toivottavasti toiseksi vanhinkin saa yhtä kivan leirin.

Viime viikkoon mahtui myös neidin koulupalaveri, jossa juteltiin oman opettajan ja kouluterkan kanssa neidin koulunkäynnistä. Jatketaan tätä kevättäkin nyt lyhennetyllä viikolla, itse opettaen mennään siis ymppä, uskonto, käsityöt ja liikunta. Eilen saatiin tarvikkeet puutyön tehtävään. Yhdessä tuumin sovittiin, että ei laiteta neitiä puutöihin, kun sitä puupölyä on niin kovasti. Nyt meillä on sitten hakusessa paikka, jossa voisi laittaa puupalat kiinni penkkiin ja pystyy talttaamaan. Eiköhän sellainen jostain löydy vielä. :) Eikä tällä asialla vielä kauhea kiire ole, kun muilla on varattu työn tekemiseen useampi viikko. Meillä kun vaan yksi opetettava, niin ehtii tehdä muutamassa päivässä tämän. Neiti itse on ihan innoissaan aloittamassa puutöitä. Tämä alue on kyllä meillä isin hommaa. ;) Mä en välttämättä osaisi noita puutöitä opettaakaan, mutta kiva näin, että saavat sitten isin kanssa yhdessä viettää aikaa. Meillä on neidin kanssa aloitettu kaulaliinan kutominen, se ei ole mikään kouluhomma, vaan kun kutomisen neiti oppi, niin haluaa tehdä myös jotain muuta, kun pelkän hiiren. Puikoilla siis tulossa kaulaliina kimallelangasta, alku näyttää tosi hienolta! :)

Tämä viikko alkoi sairastelun merkeissä.... Nuorin on niin tukossa, että ei pysty eskariin laittaa häntä lainkaan, katotaan josko huomenna jo laitettaisiin. Tällä viikolla vaan on eskarissa joka päivä hiihtoa, niin se ei noille tukkoisille keuhkoille välttämättä ole kauhean hyvä juttu. Kovasti siis asiaa täällä pohditaan. Toissa yön poika onneksi nukkui jo ihan rauhallisesti, viime yönä oli vähän levottomampi. Täytyy vähän tuota lääkitystä tässä kysellä, että miten sen kanssa toimitaan.
Neidillä nilkka ihan turvoksissa ja eilen illasta oli molemmat... Sehän tiesi siis kotipäivää myös neidille. No, onpahan nuorimmalle sitten kaveria. :) Leukanivelille on onneksi punktioaika varattu torstaille ja nyt yritän josko nuo nilkatkin saisi samalla reissulla hoidettua. Kun niin paljon ovat vaivanneet tässä viimeisen viikon aikana. Reumapolille jätetty soittopyyntö tälle päivälle, joten ehkä sitten selviää enempi. Tänään tiedossa neidillä siis sohvalla makaamista ja telkkarin katsomista, lukemista, kutomista ym. Näin nää tilanteet nopsasti muuttuu... Sunnuntaina tyttö oli uimassa, nyt sohvalla. Kunpa löytyisi sopiva lääkitys, että kivut häviäisivät ja päästäisiin nauttimaan ihan normaalista arjesta. <3

Oikein mukavaa päivää ihan jokaiselle!! <3

2 kommenttia: