keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Munkkiohje


Meillä on tänään tuoksunut kotona paistettu öljy, voin myös kertoa, että se öljy on oikeesti tosi kuumaa. :D Tein kaksi litraa maidotonta, mutta vehnällistä taikinaa. Sekä litran maidotonta ja gluteenitonta. Se ohje millä tein gluteenittomat, niin ne munkit maistuu ihan oikeille munkeille!! :) Mä tykkään ite tosi paljon syödä niitä, joten siksi urakoin nyt kerralla vähän enempi. Muutaman tunnin mä sain tähän kyllä uhrattua, mutta kyllä kannatti. Neiti oli ystävänsä kanssa pyörittelemässä tavallisen taikina pyöreiksi palloiksi. Tuli meinaan ihan reilun kokoisia munkkeja tällä kertaa. :D Osa sokeroitiin ja maisteltiin ja osa meni pakastimeen, josta ne on helppo ottaa ja mikrossa lämmittää ja sokeroida. Ovat sitten aina tuoreen makuisia. :)
Laitan tähän vielä ohjeen, jos joku haluaa vielä kokeilla:

2 litraa kädenlämpöistä vettä
400 g sokeria (laitoin 4,8dl sokeria itse)
400g margariinia sulatettuna
60g suolaa (mä laitoin 6 tl, eikä kukaan ainakaan moittinut liiasta suolasta)
4 kananmunaa
4 palaa hiivaa (50g siis yhden hiivan paino)
4 kg vehnäjauhoja (mulla jäi ihan vähän vajaaksi)
2 l öljyä paistamiseen

Kädenlämpöiseen veteen sekoitetaan hiiva. Sitten lisäsin sokerin, suolan ja kananmunat. Sen jälkeen laitoin 2 kg vehnäjauhoja koko ajan sekoittaen ja sulatetun margariinin. Lopuksi sitten loput vehnäjauhot. Siis ihan samalla tavalla tein taikinan, kun tavallisen pullataikinan. Tätä taikinaa ei nostateta, vaan ensin pyöritellään pyöreät pullat ja sitten kohotetaan. Kohoavat sellaista kyytiä, että viimeiset munkit ovat jo ihan reilun kokoisia. ;) Reiän oon tehnyt juuri ennenkun laitoin ne öljyyn paistumaan. Reikäkauhalla kääntelin ja kun oli sopivan ruskeita, niin nostin reikäkauhalla talouspaperin päälle ihan pieneksi hetkeksi valumaan ja tosi pian pyörittelin sokerissa. Jos kovasti ehtivät jäähtyä, niin sokeri ei ota enään kiinni.
Sitten vaan herkuttelemaan!! :D


Näiden gluteenittomien munkkien ohjeen löysin Pörden keittiössä blogista, linkki sinne on TÄÄLLÄ. Pörden keittiössä on muutenkin tosi paljon kaikkia ihania gluteenittomia leivonnaisia. <3 Sieltä yleensä reseptini haen. Meidän munkkeihin laitoin kaurajuomaa nesteeksi. Antoi vähän lisämakua vielä.

Mukavaa keskiviikkoa ihan jokaiselle kävijälle!! <3

Pakastimeen odottavia pusseja


4 kommenttia:

  1. Meillä munkkeja paistetaan huomenna. Oikein jo haistoin sen ihanan tuoksun kun katselin sinun kuviasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tehdyt munkit on niin hyviä!! :) Meillä toiseksi vanhin tuli eilen koulusta ja heti, kun oli oven avannut, niin sanoi, että onko munkit jo valmiina, saanko syödä. :D Onneksi oli jo muutama valmiina, että poika sai heti herkutella.
      Mukavaa vappua sinne! :)

      Poista
  2. Herkullisen näköisiä munkkeja. Huomenna ajattelin tehdä meille pienen satsin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ) Munkit ja korvapuustit on mun herkkuja, siksi näitä tulee tehtyä. Vaikka eipä nuo muutkaan näitä homehtumaan jätä. ;) Paitsi vanhin lapsistamme ei syö mitään pullaa, kakkua, keksejä ym. Karkkia oppinut muutama vuosi sitten syömään, mutta niistäkin ihan vaan tiettyjä. Kyllä itse tehdyt vaan maistuu hyvältä! :)
      Mukavia herkutteluhetkiä teille! :)

      Poista