maanantai 3. elokuuta 2015

Koulun alku lähestyy




Mistä tietää, että koulun alku lähestyy? Ainakin siitä, että lehdissä rupee olemaan mainoksia repuista. :D Niitä meillä on nyt tosi ahkeraan luettu. Kaksi vanhinta sanoivat, että menevät viime vuoden repuilla, koska ne ovat niin hyvät. Hyvä niin!! Nuorimmainen sai käydä kummiensa kanssa itse valitsemassa repun. Oli hänelle sitten synttärilahja. Samalla reissulla kävivät kaupungilla syömässä hampurilaista. Kyllä kotiin tuli niin onnellinen ja iloinen poika!! <3
Penaalit ovat isoilla pojilla viime vuotiset, koska nekin vielä hyvässä kunnossa. Sisältö ei sitten ollutkaan ihan kauhean hyvässä kunnossa... ;) Viivottimet katki ja terottimet rikki ja kynät oli kaikki ihan tosi lyhyitä... Mutta nyt on sitten ostettu myös sisältöjä niihin penaaleihin. Kahdella nuorimmalla on kyniä, joissa on kuvioita, mutta isot pojat halusivat sellaisia missä ei saa olla yhtään mitään. Toiseksi vanhimmalla tais jossain kynässä olla vielä kuvioita. Nuo Lyran kynät ja kumit ovat todella laadukkaita. Niitä meillä on ollut jo pidemmän aikaa käytössä. Viivottimiksi ostin ihan tavallisia 20 cm, että mahtuisivat penaaleihin ja saattaisivat vaikka pysyä ehjinä. ;) Kolmioviivottimet on isoille pojille myös ostettu. Pienet ei niitä vielä tarttekaan.
Vanhimmalle ostettiin kaksi mappia ja sisällä on välilehdet. Kun monisteita varmaan tulee uudesta koulusta ihan reilusti, niin jospa ne vaikka löytäisivät tiensä noihin mappeihin. :D No, nähtäväksi jää se homma!! Ne vaan pysyis niin paljon siistimmässä kunnossa niissä. Muutama kulmalukkokansio täytyy vielä ostaa ja papereita sisään mihin voi kirjoitella.
Jännitystä täällä jo kovasti ilmassa, mutta kyllä ne siitä taas lähtee sujumaan ja arki rullaamaan, kunhan alkuun päästään!! :) Tasan viikon päästä uuden koulunsa aloittaa vanhin ja tiistaina alkaakin sitten lopulla porukalla.
Arki alkaa, kun palaveriaikoja on sovittuna ja kouluterkan kanssa oltu yhteyksissä. Silmien tarkistus tehdään ennen koulun alkua vielä nuorimmalle ja monta muuta hommaa vielä tälle viikolle. Mutta ihan olen iloinen, kun arki alkaa!! ;) Jos tää vuorokausi rytmikin hiukan muuttuisi. :D
Mukavaa maanantaita kaikille!! <3

4 kommenttia:

 1. Meillä vielä poika on vailla uutta reppua. Penaalin sisukset (kynät, kumit yms) meni vaihtoon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi vielä on hyvin aikaa tehdä ostoksia!! :) Meillä kans nuo penaalien sisukset meni vaihtoon. Olivat aivan kamalassa kunnossa... Toiseksi vanhin ihmetteli, että kuinka sä äiti voit heittää mun hyvät tarvikkeet roskikseen... ;) Mutta nyt on uudet pakattuna valmiiksi. :)

   Poista
 2. Tuntuu niin oudolta että arki alkaa jo ensiviikolla. Meillä Iida odottaa jo kovasti koulun alkua ja Lumi innoissaan esikoulua. Saa nähdä sitten kun arki alkaa että kuinka nopeaan se innostus siitä vielä laantuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa tässä oon pohtinut, että tuntuu ihan hassulta kuinka se arki yllättää niin nopeesti. Tänä vuonna se voi tosin johtua tuosta, että ei ole ollut oikein kunnon lämpösiä kelejä...
   Teillä onkin jännittäviä aikoja, kun tulee kaksi uutta ja isoa juttua eteen!! :) Meillä on mennyt aika pitkälle, kun kouluun ja eskariin meno on ollut kivaa. Nuorimmainen nautti eskarista melkein koko vuoden, pieniä juttuja sattui, jotka teki sen, että ei ollut kivaa mennä, ne onneksi saatiin sitten selviteltyä. Toiseksi vanhin aloitti koulun ja kysyin sitten ekan päivän jälkeen, että oliko kivaa, hän vastasi, että oli kivaa, mutta en mä sinne toiste mene. :D Hänen kanssaan oli todella takkuista koko ekaluokka, kun on syntynyt joulukuussa, niin mietin silloin jo, että olis pitänyt hakea vuosi lykkäystä. Mutta jollain tavalla saatiin takuttua ekaluokka ja sen jälkeen ei mitään ongelmia ole ollutkaan. :) Koulu on sujunut todella hienosti!!
   Tsempit teidän uuteen arkeen!! <3

   Poista