maanantai 28. maaliskuuta 2016

Maidoton ja gluteeniton pinjata kakku




Pinjata kakku

Kakkupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta

Kananmunat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Lisätään kuivat aineet sekaan. Kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Itse käytän maissiryynejä korppujauhon sijasta, gluteenittomissa korppujauhoissa kun on paljon kaikenlaista muutakin. Paistetaan 175 asteessa n. 1 tunti.

Laitoin kakkuun täytteeksi kauravispikermaa ja vadelmahilloa. Tämän tein jo edellisenä päivänä, niin ehti vähän vetäytyä jääkaapissa. Kostutin hiukan ananasmehulla. Tuossa alimmassa kuvassa on nuorimman kakku, koska hän ei halua syödä vadelmaa missään muodossa. 

Kakun leikkasin ainoastaan kahteen osaan eli yksi kerros täytettä vaan. Tein kakkupohjiin reiät ihan mukilla. Täytekakun keskelle laitoin pupuneidin pääsiäisrakeita (näissä on vehnätärkkelystä, joten eivät sovi niille, jotka ovat luontaisesti gluteenittomia). Meillä muut noita pystyy syödä, mutta itse en kestä edes vehnätärkkelystä... Sisälle laitettavat karkit kannattaa laittaa sisään ja päällystää kakku vasta mahdollisimman lähellä tarjoilua, ettei karkeista tule tahmaisia. Alemman kakkupohjan palan keskustan jätin kokonaan pois, mutta päällimmäisen laitoin kakkuun tavallaan kanneksi.

Meidän kakussa on päällä ihan kauravispikerma vaahdotettuna ja seassa Pandan tummaa suklaata, joka on maidoton. Meillä oli hukassa kaikki pursottimet, joten siksi tällä kertaa ainoastaan veitsellä levitetty päällinen. Neiti kyllä sai siitä tehtyä tosi hienon. <3

Nyt on tämäkin testattu. :) Hiukan epämääräiset on nämä mun ohjeet, mutta toivottavasti niistä kuitenkin jotain ymmärtää. ;)

10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos paljon Outi!! <3
      Lapsista tuntui olevan kauheen kiva juttu, kun oli yllätys sisällä. :) Ehkä teemme toistekin tämmöisen kakun.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kyllä kannattaa testata! :) Meillä neiti varsinkin oli aivan innoissaan tästä.

      Poista
  3. Hei onpa hauska idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! :) Tää oli niin hauska idea, että pakko oli testata. :D

      Poista
  4. Enks mä ole kommntoinut tähän, että varsin namin näköinen kakku?
    Sulle on muuten haaste blogissani. Ota tai jätä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ainakaan mulla näkynyt muita kommentteja, kun tämä. :) Mulla hajos tietokone ja nyt vähän hankalaa tämä postaaminen... Katotaan millä tavalla saan fiksummaksi systeemin. Yritän sitten ottaa haasteen vastaan, kunhan vaan muistan. ;)

      Poista