torstai 5. huhtikuuta 2012

Pääsiäinen


Toiseksi vanhin istuttamassa rairuohoa


Viikot taas vierähtäneet kovaa vauhtia... On ollut tapahtumarikkaita päiviä ihan riittävästi!! ;) Nyt on ihanaa päästä nauttimaan lomailusta. Lapsetkin rupee olemaan tosi väsyneitä...

Neidin kanssa on ollut ihan ok pätkä. Mutta koko aika sitä on mietitty, että mitä tässä seuraavaksi pitäis tehdä... Kun kovalla lääkityksellä neiti pysyy suht hyvässä kunnossa, lääkkeet kun lopetetaan, niin tukkosuus alkaa. Alkaa jo epäilemään kaikkea ympärillä olevaa... Ihan ekaksi nyt kuitenkin lähdetään siitä, että sängynpatja lähtee vaihtoon. Lääkäri kovasti epäili tuota takkaa osasyylliseksi... :/ Mutta eipä sitä kovasti viittis olla polttamattakaan talvella... Eihän sitä kesällä tartte käyttää, ellei nyt ihan kauheen kylmää keliä ole ulkona tai sellasta koleaa. Sängynpatja täytyy kyllä vaihtaa, koska se voi olla tosi iso syyllinen, eipä sitä voi tietää, että mikä se oikeesti on. Ihan salapoliisi hommaahan tää on! Mutta jostain kuitenkin aloitettava. Ja kun niin nopeesti aina lääkkeiden käytön jälkeen se tukkosuus alkaa. Myös lonkkiin oli alkanut kerääntyä nestettä... Mutta eipä se ihme ole, kun koko aika jonkulainen tulehdus kropassa on. Toukokuun puolessa välin mennään ultraan lonkista ja loppukuusta reumapolilla käynti. Noiden lonkkien takia tuli näin nopeesti uusi aika, kun yleensä kontrolliväli on pidempi. Mutta hyvä, kun tutkivat! :) Eipähän tartte itse niitä miettiä. Kun niin paljon mietittävää on tässä koko paletissa. Enään ei osaa itekään sanoa mihinkään mitään. Koko juttu sellainen epämääräinen. Joskus vaivaa itseä pieni väsymys koko asiaan ja silloin tekis mieli lähteä jonnekin, missä sen vois unohtaa. Onneksi kuitenkin harvemmin ja varmaan ihan asiaan kuuluvaa! :)

Nuorimman koristelema rairuoho purkkiNeidin koulussa askartelema tipu
Me laitettiin sopeutumisvalmennuskurssille hakemus menemään. Katotaan kuinka meidän käy! :) Maaliskuun loppuun mennessä piti hakemus laittaa ja tosi pitkään sitä asiaa mietittiin, mutta niin moni oli sen kokenut hyväksi, niin päädyttiin sitten itsekin sinne hakemaan. Allergia- ja astmaliiton kautta oli haku. Sinne kurssille otetaan 8 perhettä ympäri Suomea. Olishan se tosi ihanaa, jos pääsis hetkeksi aikaa valmiin ruokapöydän ääreen ja neiti sais vertaistukea ja huomais, että on kaikesta tästä huolimatta ihan samanlainen, kun muut! :) Kun siitä niin usein nykyään keskustellaan. Miksi vaan hänellä on tämmösiä typeriä sairauksia ja muilla ei ole mitään.. No eihän näihin ole vastauksia olemassa. Tosi hyvin hän yleensä asiaan suhtautuu ja nyt onneksi saanut olla koulussakin suurimman osan ajasta. Paikkakin olis kyllä tosi ihana, Kivitipun kylpylä Lappajärvellä. Omalla tavallaan tuntuis lomaltakin se, mutta kyllähän siellä tosi paljon kaikkea ohjelmaa mm. luentoja on joka päivä, joten sen puoleen ihan työntäyteistä. Silti olis ihanaa sinne päästä!! <3 Nyt me täällä jännitetään sitä asiaa kovasti.

Viime maanantaina meillä oli tosi mielenkiintoinen matka Tampereelle... Niinkun moni kuvista näki, niin lunta oli tullut ja paljon. Mä olin matkalla enkuntunneilleni ja yleensä me ajetaan joku puol tuntia, niin maanantaina se matka kesti mennessä yli tunnin ja tullessa 1,5 tuntia. Toki me oltiin tosi onnekkaita, kun niin vähällä selvittiin. Toiset kun olivat joutuneet odottelemaan kolme ja neljäkin tuntia ruuhkissa. Mennessä yhdessä pienessä mäessä oli 8 rekkaa, jotka eivät päässeet eteenpäin ollenkaan, eikä taaksepäinkään, koska takana niin pitkä autojono. Tulomatkalla nollattiin mittari ja ihan katsottiin, että kuinka pitkä autojono oli vastaantulevien kaistalla, tulokseksi saatiin 5 km!! Siihen viiteen kilometriin mahtui kyllä sitten autoja ja tooosi paljon. Rekkoja oli ojassa, samoin linja-autoja ja takseja. Monessa risteyksessä oli autoja rutussa. Se tuntui jotenkin tosi uskomattomalta! En ole ikinä ennen ollut tuollaisessa kelissä liikkeellä, että isot autot eivät pääsis kunnolla kulkemaan. Hurja oli kokemus, mutta onneksi meillä oli suojelusenkelit matkassa mukana ja me päästiin turvallisesti kotiin!! <3Virpojille varattuja herkkuja

Meillä oli Pääsiäiseksi suunnitelmissa lähteä laivalle, mutta viime maanantai sai sitten toisiin ajatuksiin, kun Pääsiäiseksikin luvattu paljon lumisadetta.. Teemme risteilyn sitten vähän myöhemmin keväällä, kun lumet sulaneet kokonaan. Ja jos kovasti rupee tuulemaan, niin kyllä huono olo äkkiä laivalla tulee. Lapsista en tiedä, mutta ainakin mulle tulee... Nyt Pääsiäinen menee suurimmalta osalta ihan kotosalla ollessa. Kaksi vanhinta sai tänään päähänsä, että nyt olis kiva yökyläillä. Toiseksi vanhinta kysyi yksi luokkakaveri heille ja sitten vanhinkin innostui kyselemään, mutta hänkin sitten päätyi luokkakaverinsa luokse kyläilemään. Meillä siis vaan kaksi nuorinta kotosalla. Huominen ollaan ihan vaan kotosalla, mutta sitten lauantaina on sovittu, että mennään jonnekin. Kylpylää vähän lapset puhuivat, mutta toiseksi vanhin niin tukkonen, että taitaa jäädä tällä kertaa kylpylä väliin. Onneksi kuitenkin on muutakin kivaa puuhaa olemassa! :) Vapriikkikin vaikutti ihan hauskalta, siellä tällä hetkellä joku Lintu näyttely. Mukana myös joku Angry Birds juttu. Se sai jonkin verran kannatusta, mutta huomenna sitten tarkemmin mietimme, että mitä lauantaina tapahtuu! :) Sunnuntaina me saamme neidin yhdet kummit kylään. On kyllä ihana heitä nähdä pitkästä aikaa! :) Kivaa puuhailua siis tiedossa!!

Oikein ihanan rauhallista ja Siunattua Pääsiäistä kaikille!!! <3


Nuorimman ihana tipu

4 kommenttia:

 1. Kivoja puuhia ja askarteluja. :)
  Ihanaa pääsiäisen aikaa! ♥

  VastaaPoista
 2. Kivoja Askarteluja.
  Ja Ihanaa Pääsiäistä.
  Toivottavasti tytön tukkoisuudelle löytyy selitys ja apu ♥

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon!!

  Kyllä sitä jo vuoden sairastamisen jälkeen toivois jotain helpotusta neidin olotilaan! Mutta ehkä sekin sitten ajallaan selviää. Välillä turhauttaa, mutta onneksi neiti itse on suurimman osan ajasta tosi iloinen ja positiivinen, niin helpottaa omaakin oloa.

  Oikein ihanaa Pääsisäistä myös teille!! <3

  VastaaPoista
 4. Joskus vaan on niin, että vain lääkitys pitää ihmisen kunnossa. Minä en olisi näin hyvässä voinnnissa, jos en käyttäisi Bricanylia, Pulmicortia ja Cetiriziniä, joista viimeinen on ns. "unilääke", vaikka virallisesti onkin antihistamiini. Mutta se pitää minut kunnossa. Ja jos oikein tiukkaa tulee, niin pieni muru inkivääriä kaakaon sekaan auttaa. En tarvitse inkivääriä usein, mutta joskus kyllä.

  VastaaPoista