sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Kaikenlaisia juttuja
Pitkästä aikaa täällä ollaan!! :) Meillä on ollut kaksi viikkoa sellaista hulinaa, että hyvä, kun kaikki asiat taas muistanut hoitaa. On juostu sairaalakäyntejä monta kertaa ja toiseksi vanhimman rippijuhlatkin tässä tuli suunniteltua ja juhlittua. Onneksi tällä hetkellä on neidin olotila hyvä ja tyttö pystyy syödä kunnolla ja nukkua!! <3 Niin ihanaa!! Oli kaksi viikkoa, että neiti ei pystynyt syödä, puhua, hymyillä, nukkua ym... Leukanivelet olivat niin kipeenä.. Nyt auttoi onneksi kortisonit!! <3 Saadaan nauttia kesästä, vaikka vettä täällä ainakin on ihan reippaasti satanut...

Tuon pöllön räpelsin ensimmäisenä isona virkkuu työnäni. :D Hiukan sillä on tuollaiset mulkosilmät, mutta tuossa olkkarin nurkassa se silti istuu. Yhdet ystävät kävivät kylässä ja saimme lahjaksi nuo ihanat pallot. <3 Pöllö väreineen kyllä siihen sopii. Ohjeen mä löysin täältä:
Lankakori sekaisin blogista
Hiukan mä tein oman näköisen tästä, enkä ihan tarkkaan ohjeita noudattanut, mutta suunnilleen sen näköinen. ;)Toiseksi vanhimman rippijuhlia saatiin juhlia viikko sitten!! <3 Leiri kesti melkein kaksi viikkoa ja oli ollut tosi kivaa. Leiri loppuu aina konfirmaatioon, joten hiukan väsyneitä juhlittavia me ollaan saatu kahtena vuonna kotiin. Hyvin ovat kaikesta huolimatta jaksaneet juhlia. :)
Kävimme vanhempieni kanssa laittamassa seurakuntasalin kuntoon jo edellisenä päivänä, koska eihän me oltaisi millään ehditty ennen kirkkoon menoa, siellä kun piti olla jo klo 10. Ja meiltä on tuonne kirkolle matkaa reilun puoli tuntia ja sitä ennen piti vielä toiseksi vanhin ja kamat hakea leiripaikalta. Olisi saanut hiukan ajoissa heräillä. ;) Kun päivä kuitenkin aina on touhua täynnä, niin tämä on ihana juttu näin. Ja tykkään tosi paljon, kun ei tarvitse stressata siivouksista, keleistä (me onnistuttiin kyllä saamaan todella kaunis päivä), riittääkö kupit ym. Kaikki on valmiina salissa. Näin me tullaan toimimaan neljän vuoden päästäkin. ;) Juhlat on tosi ihania, mutta ihan kiva, kun nyt pari vuotta väliä ja saadaan nauttia muiden juhlista. ;)
Niin ihana tunnelma oli kirkossa ja omassa juhlassammekin. Juhlat saimme onnistumaan tosi hienosti ja jälkikäteen saimme paljon kiitosta lämmin henkisistä juhlista. Pääasia, että päivänsankarimme oli itse tyytyväinen juhliinsa, koska ei näitä juhlia juhlita, kun kerran elämässä. <3
Lämmin kiitos jokaiselle juhliimme osallistuneelle ja toiseksi vanhinta muistaneelle!! <3

Kun juhlat oltiin saatu lauantaina juhlittua, niin sunnuntaina saimme olla kolme tuntia ilmaiseksi Särkänniemessä. :) Vaikka vettä satoi lähes kaatamalla, niin silti me sinne menimme. Tästä tulee ihan oma postaus. :)Kun ei ole sitä avotulta, niin hätä keinot keksii ja vaahtokarkkien grillaus onnistuu sähkögrillilläkin ja teleskooppi makkaratikulla ;)
Juhannusta vietimme perjantaina neljän perheen voimin, joka on jo niin perinteeksi muodostunut meille. :) Iltaan kuuluu aina leikkimieliset olympialaiset, johon jokainen perhe keksii oman lajin. Lajin pitää olla sellainen, että kaikki pystyy osallistumaan eli myöskin pienimmät. Tää on aina hauskaa!! :D Meillä on myös kiertävä pokaali, jonka me saimme viime vuoden pitää kotonamme, tänä vuonna tuli sijoitukseksi jaettu kakkossija ja pokaali vaihtoi kotia. Ensi vuonna sitten uudet kisat. Meillä on jo ensi vuodella lajikin tiedossa. ;) Vanhin vietti meidän kanssa vähän aikaa ja loppu illaksi ja yöksi lähti sitten riparikavereidensa luokse. Iltaan kuuluu myös tietysti grillaus, uudet perunat ja juhannuskakku. Jokainen tuo omat grillattavat ja sitten nyyttäreinä jotain herkkuja. Aikuisten kesken usein pelaamme jotain lautapeliä, joka on suunnattu aikuisille ja joutuu vähän ajattelemaankin siinä. Tänä vuonna opittiin taas uusi hauska peli. :D Ehkä täytyy itsellekin se ostaa.... ;)
Eilen käytiin koko perheen voimin Keuruulla juhannuskonferenssissa tapaamassa mieheni työkavereita ja ystäviämme. Saatiin isot pojatkin mukaan ja he olivatkin tosi iloisia päivästä. Ensin alkuun vähän nikottelivat ja miettivät, että mitä he siellä tekevät. Mutta hekin löysivät omia ystäviään ja menivät heidän kanssaan. Levyjä ostettiin ja pojat löysivät molemmat itselleen t-paidat. Tosi kiva! :) Illasta rupesi vettä satamaan, mutta silti me kuunneltiin yksi artisti/bändi loppuun saakka, koska sitä isot pojat odottivat tosi paljon. :) Huomasin itse siellä seisovani lähes eturivissä keskellä teinejä... ;D Kaikesta sitä itsensä löytääkin!! :D Neidin kanssa käytiin askartelemassa keppihevonen ja nuorin kävi ampumassa ritsalla tölkkejä ym. Kiva päivä meillä oli kyllä!! <3 Ja ihanaa oli, kun saatiin olla koko perhe yhdessä retkeilemässä!! <3

Tänään saimme vanhempani ja toisen veljeni perheineen meille kylään ja grillailemaan. Meidän nuorin ja heidän vanhin juoksivat lähes koko ajan ulkona. :D Ihan kiva niin, kun oli tekemistä!! Herkuteltiin ja oleskeltiin vaan. Oli kyllä tosi kiva päivä tämäkin!! <3 Veljelläni on 1,5 vuotias neiti ja hänen kanssaan aika kuluu aina niin mukavasti. On sellainen tädin pieni!! <3 Tänään pääsivät trampalle hyppimään ja näytti siellä olevan myös naapurin lapsiakin. Munakello on muuten äärettömän kätevä, kun sitä osaa nuorinkin käyttää ja laittaa 10 minuuttia aina kerrallaan. Se on hyvä, kun on jokaiselle oma aika, niin ei tule epäselvyyksiä, eikä kenenkään tarvitse tulla valittamaan, että toi on saanut olla kauemmin. Meillä on toiminut todella hyvin tämä systeemi!! :)

Meillä on vielä kaksi viikkoa loman alkuun, tai siis mieheni aloittaa lomansa silloin. :) Pojat juoksevat vuoron perään koko tämän kesäkuun ja vähän heinäkuutakin omissa jutuissaan. Ensin oli ripari, sitten vanhin oli isosena lastenleirillä, juhannusjuhlat, iso nuorten kesäleiri, kesäjuhlat, riparille isoseksi... Siinähän se olikin 5 viikkoa jo mennyt... ;) Muutamia suunnitelmia meillä on lomalle, mutta haluan myös kotonakin viettää vähän aikaa!! Vaatehuoneen siivousoperaatio on tiedossa, mutta siinä ei pitäisi ihan kauhean kauaa mennä. Ovelle vaan kun on kertynyt kamoja vähän turhan paljon taas... Se on kyllä sellainen paikka, johon tuntuu kertyvän ihan kauheesti kamaa... No, ovatpahan siellä piilossa. ;)
Nyt toivottelen oikein mukavaa alkavaa viikkoa jokaiselle!! <3

9 kommenttia:

 1. No on teillä ollut touhua jos jonninmoista. Kivoja juttuja onneksi suurin osa.
  Mahtavaa lomaa sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä on tosiaan ehditty touhuilla!! :D Nyt vasta tällä viikolla ruvennut vähän sisäistämään sitä, että mitä on lomailu. Niin aikataulutettua on ollut meidän viikot. Mutta onneksi nyt rupee helpottamaan ja saadaan nauttia sellaisesta ei aikataulutetusta ajasta.
   Kiitos paljon!! <3

   Poista
 2. Teillä on kyl ollut kivaa. :) Munkin miehen lma alkaa kahden viikon päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on ollut ihan kivoja juttuja!! :) Nyt vaan nautin siitä, että ei ole sellaista minuuttiaikataulua enään. Näin mä toivon, että saadaan hetken matkaa mennäkin. :) Ihan muutamia suunnitelmia on tehtynä. Isot pojat kyllä kulkee, mutta onneksi he pääsevät junalla menemään.

   Poista
 3. Onks noi vadelmahillo keksejä? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne on!! :) Nuorimmainen kysyy joka hillosta aina, että onko ne vadelmaa ja jos on, niin ei suostu suuhunsa laittamaan.. En tiiä, että mikä ihme siinä on, että ei suostu missään muodossa vadelmaa. Ehkä pienestä jäänyt kammo, kun oli niin allerginen. Itse kun tykkään vadelmasta niin paljon!! <3

   Poista
  2. Nuo on mun herkkukeksejä ja jos oisin tullut juhliin niin varmana olisin suuren loven syönyt tuohon lautaselle. :D Ne ovat niin hyviä, että yhen kun ottaa niin ei osaa lopettaa syömistä. :)

   Poista
  3. Niitä keksejä meni yllättävän vähän kaupaksi!! Mutta niin tuntui menevän lähes kaikkea muutakin... Viime vuonna meni tarjottavia enempi. Jäi kokonainen täytekakkukin.. Onneksi saatiin se jaettua ystäville ja he pääsivät herkuttelemaan vielä toisenakin päivänä. Toiseksi vanhimman piti kutsua kavereita kyläileen, mutta oli poika niin kipeenä, että ei jaksanut... Lääkekuuri jouduttiin hakemaan... Mä tykkäisin itsekin noista kekseistä!! :D Vadelma kun ei voi koskaan olla pahan makuista... Tai mä en ainakaan ole törmännyt pahan makuisiin vadelma juttuihin. ;)

   Poista
  4. Nuo on tuoreeltaan suussa sulavan murevia. :) Kertakaikkisen ihania. <3

   Poista