lauantai 22. helmikuuta 2014

Hiihtoloman alku ja kuulumisia

Takana on henkisesti rankka viikko, jonka takia on blogin päivityskin ihan jäänyt.... Olo on ollut niin uupunut ja alakuloinen itsellä. Nyt jo paremmalla mielellä! :)

Toiseksi vanhimmalle piti jo viikko sitten perjantaina aloittaa reumalääke, joka neidille aiheutti ihan hirmuiset oireilut... Neiti lakkasi syömästä ja hengistystiet meni tukkoon. Hän makasi aina ne viikonloput, kun lääke jouduttiin antaan. Ruokahalu palasi keskiviikon maissa ja taas perjantaina uudestaan. Lääkettä annetaan siis vaan kerran viikossa. Reumalääke on sytostaattia, joten huonoa oloa voi siitä siis tosi herkästi tulla ja kun neidin kohdalla noin rajut oireet teki, niin mä oon jännittänyt ihan koko viikon, että kuinka tässä käy. Eilen annoin pienemmän annoksen, kun mitä lääkäri oli määrännyt. Ihan siitä syystä omin päin aloitin pienellä, koska juteltuani muiden reumalasten äitien kanssa, niin lähes jokaisella oli aloitettu pienestä ja nostettu sitten. Niinpä tein itsekin. Lääke voi aiheuttaa myös veriarvojen hurjaa heittelyä, joka taas sitten myöhemmin vasta selviää. Eilen annettu lääke ja foolihapot päälle, eikä onneksi ole mitään oireita tullut!! Niin kiitollinen ja helpottunut olo on mulla!! <3 Yksi iso stressi siis selätettynä tähän väliin.

Eilen illasta selvisi sitten sekin, että miksi nuorin on ollut niin tosi kiukkuinen... Häneltä löytyi kihomatoja... Aloitamme siis taistelun sitten niitä vastaan... Tänään lääkkeet siihen ja huomenna koko kämpän siivoaminen. Olis ehkä voinut tämän hiihtoloman aloittaa jollain muullakin tavalla. ;) Mutta onpahan sitten meinaan siistiä!! Eikä tartte hetkeen miettiä sitä, että tarttis siivota kunnolla. Kyllä meinaan huomenna on desinfioitava ihan joka paikka kunnolla. Onneksi niitä ei muilla ollut, niin uskoisin, että päästään tällä yhdellä kierroksella. Nuorimmalla on tapana syödä sormiaan koko ajan. Eipä siis ihme, että nämä meille tulivat. Oon nuorimmalle jo tosi kauan sanonut, että sormia ei voi laittaa koko aika suuhun, että ei saataisi niitä matoja. No, tässä se tulos sitten taas on... Huomista odotellessa. ;)

Viikkoon on mahtunut kyllä jos jonkinlaisia tunteita ja raivoja vähän jokaisella..... On aika väsynyttä porukkaa kyllä ollut. Neiti eilen illalla totesi, että mä oon äiti ihan tosi väsynyt. Eipä mikään ihme, koulussakin on paljon ollut hommia. Tälle viikolle on sattunut paljon juttuja, mikä on kans vienyt oman osuutensa energioista. Viime lauantaina mä pääsin ihanaan konserttiin serkkuni kanssa!! <3 Voi että oli niin upeeta olla siellä. Ja me saatiin nauttia siitä ihan hirmuisesti!! Laulut olivat tosi kauniita. Sai vaan istua ja olla. Kiitos serkkuni seurasta!! <3 (Laitoin tuohon youtubesta yhden linkin, Nina Åströmin konsertissa siis olimme lauantaina) Lauantaina oli myös lastentapahtuma tuossa vähän matkan päässä, jossa saimme olla koko perheen voimin. Toiseksi vanhinkin pystyi olla mukana menossa, vaikka pyörätuolin kanssa kulkikin.
Sunnuntaina oli seurakunnan tilaisuus, missä olimme mieheni ja neidin kanssa ainoastaan. Nuorimmainen jäi vanhimman kanssa kotiin ja toiseksi vanhin oli kaverinsa luona. Viikonloppu oli siis aivan ihana!! <3
Maanantain mä sainkin sitten huilailla, nuorimman kanssa kotihommia, ulkoilua ym. normijuttuja. Tiistaina oli auton huolto, vihdoin saatiin auto täysin kuntoon. Nyt sillä taas uskaltaa ajellakin. Äitini oli meillä sen aikaa, kun isäni kävi korjauttamassa auton. Lapset niin innoissaan, kun mummo ja pappa kävi. :) Äiti ja isi on niin tylsää seuraa. ;) Illasta oli toiseksi vanhimman metallityökerho. Ollaan keksitty toiseksi vanhimmalle nyt kivaa puuhaa, kun ei pysty liikkua kunnolla. Hän käy tiistaisin miesten kanssa työväenopiston metallityössä ja keskiviikkoisin aikuisten kanssa näyttelemässä. Viime tiistaina oli niin ihana juttu, kun meillä ei ole ollut mahdollisuutta ostaa kaikkea uutena sinne metallitöihin, vaan toiseksi vanhimmalla on ollut mm. hanskat mieheni ja suojalasit tuolta jostain löydettynä. Tiistaina sitten meille tuntematon ihminen antoi pojalle neljät uudet työhanskat, kuulosuojaimet ja suojalasit. Poika oli ihan tosi onnellinen!! <3 Näin sitä voi joku täysin meille tuntematon ihminen ilahduttaa lastamme. Aivan mahtavan ihana juttu!! <3 Miehelleni sanoinkin, että ensi kerralla kun poikaa sinne viedään, niin saa käydä kiittämässä tätä hyväsydämistä ihmistä. Neiti vietiin kaverisynttäreille ja vanhin meni kaverilleen. Me oltiin kaksin nuorimman kanssa kotosalla ja katseltiin olympialaisia. :)
Keskiviikkona oli lasten leirin palaveri meillä. Leireileen päästään maaliskuun lopulla. Niin innoissaan kaikki odottaa!! :) Saatiin paljonkin asioita eteenpäin. Toiseksi vanhin oli siis näyttelemässä samaan aikaan.
Torstaina sitten juostiin minuuttiaikataulun kanssa. ;) Aamusta toiseksi vanhimman silmäpoli, jossa laitettiin laajentavat silmätipat. Hän ei sitten enään kouluun mennyt. Onneksi silmät oli kunnossa!! Vanhempani veivät meidät sairaalalle, koska parkkeeraaminen siellä on ihan kamalaa. Koskaan ei ole paikkoja... Pääsin sitten käymään samalla leipäkaupassa hakemassa kasan leipää. Sitten haettiin nuorin kerhosta ja lasten serkku päiväkodista ja vietiin kotiin. Päivän piristys oli, kun näin veljeni pienen tytön!! <3 Niin ihanat hymyt sieltä sain!! <3 Iltapäivästä juoksin Kelaan ja hoidin kasan asioita. Illasta itse menin nuorimman kanssa kaverisynttäreille, mieheni neidin vanhempainiltaan, toiseksi vanhin kaverilleen ja vanhin säbäileen.
Perjantaina olikin vuorossa toiseksi vanhimman reumapoli, fysioterapeutin kanssa juttelu (miksi pitää reumalapsen käydä fysioterapiassa säännöllisesti, koska se on toiseksi vanhimman mielestä tyhmää...) ja röntgenissä käynti. Ja tottakai perjantaihin kuului Suomen pelin katsominen. :D Nuorimmainen oli kaverinsa luona leikkimässä myös. Ilta oltiin ihan vaan kotosalla. Tai neiti oli kaverinsa kanssa viettämässä leffailtaa loman alkamisen kunniaksi. Kävivät ystäväperheen äidin kanssa kaupassa vähän herkkuja hakemassa. ;) Tänään oleilua ja illasta katsotaan koko porukan voimin Lentsikat. Minä ja nuorimmainen ollaan se käyty leffassa katsomassa, muut eivät ole nähneet. Ja herkkuja ostettiin kaveriksi, että saadaan vähän napostella. :) Huominen päivä meneekin sitten siivoten... Sitä en jaksa nyt edes miettiä! ;) Tänään Suomen pelin katsomista. Vanhin lähdössä kaverinsa kanssa leffaan, juhlistavat molempien synttäreitä sillä lailla. Eipä noin isot kyllä mitään kaverisynttäreitä enään pidäkään.
Tulipas pitkä teksi taas, ehkä joku jaksoi loppuun saakka lukeakin. :D
Oikein ihanaa viikonloppua ihan jokaiselle!! <3

4 kommenttia:

 1. Luin loppuun ja olen sanaton mitä kaikkea teille on taas tapahtunut. Koittakaa kaikki nyt tänään levätä ja rentoutua leffan parissa.
  Eipä noille mitään voi. Elämä on arvaamatonta ja kyllä se jossain vaiheessa helpottaa.
  Voimia se vaatii, mutta päivä kerrallaan. Mahtuihan tuonne onneksi myös jotain hyvääkin kuten ne lahjat toiseksi vanhimmalle. <3 Hyvyys ei ole kokonaan kadonnut tästä kylmästä maailmasta jossa kaikki yleensä ajaa vain omaa etuaan.
  Halaus täältä ja leppoisaa lauantai-iltaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu!! <3
   Kyllä sitä välillä sattuu ja tapahtuu... Onneksi nyt on yöt nukuttu, se auttaa ihan tosi paljon jaksamaan. Alkuviikosta kun ei uni oikein meinannut taas saapua tänne... Ja vaikka sattuu ja tapahtuu, niin tämä ihan varmasti kasvattaa meitä vanhempina ja ihmisinä. Näin mä uskon. Onneksi sekaan mahtuu niitä ihania päiviä ja onneksi on ystäviä ja sukulaisia, jotka jaksaa kulkea rinnalla. Ilman heitä emme jaksaisi! Omin voimin ja yksin tässä ei mennä ollenkaan. Kyllä todella uskon ja luotan siihen, että tämä ihan varmasti helpottaa. Nää alut on aina niitä hankalia. Kun lääkitys saadaan kohdilleen ja onnistumaan, niin tilanne on ihan toisenlainen, ihan niinkun neidinkin kanssa. Kunhan yksi lopettaisi sormiensa syömisen. ;) Nuo matolääkkeet kun ei mitään superhalpoja ole... Eikä siivous mitään kauheen hauskaa... Tänään on kyllä ollut ihan super löhöpäivä. ;D Ruoka ollaan ainoastaan saatu tehtyä ja pyykkiä pestyä. :D Eli maattu vaan.
   Kyllä tosi iloinen olen tuon toiseksi vanhimman jutusta!! <3 Niin ihana oli ihminen, joka häntä halusi ilahduttaa. Ei tosiaan ole ihan täysin kadonnut tuo hyvyys. Mutta liian usein sitä tulee ajatelleeksi vaan itseään, myös itse siihen sortuu. Kuinka hyvän mielen sitä itsekin saa, kun pystyy muita ilahduttamaan!! <3
   Oikein ihanaa viikonloppua myös sinne!! <3

   Poista
 2. Hyvää hiihtolomaa! :)

  Teidän perheessä on ollut tapahtumarikas viikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Kyllähän sitä touhua välillä riittää. Mutta nyt me nautitaan vaan olostamme, emmekä meinaa mitään ylimääräisiä tehdä. Lomalle lapsilla oli yksi toive, kauppakeskukseen meno toiseen kaupunkiin. No se me varmastikin toteutetaan. :) Siinä siis suuret suunnitelmat.

   Oikein mukavaa viikonloppua sinulle! :)

   Poista