perjantai 7. helmikuuta 2014

Kuulumisia ja arjen helpotuksia


Minuutti aikataulutettu viikko taas takana. Edes tänne en ole ehtinyt käydä postailemassa. Su-ma mä vietin kahden nuorimman kanssa Turussa, päästiin oikein junamatka tekemään. :) Kyllä oli aivan ihana irtitotto tämän kaiken keskelle. Lääkäriä käytiin neidin kanssa tervehtimässä ja hiukan lääkitystä muutettiin ja yksi lisäys tehtiin. Nenäsumute aloitettiin, mutta astmalääkkeiden annostusta vähän laitettiin toisenlaiseen kuosiin. Arkea helpottamaan on nyt hankittuna kahdelle lapselle Dosetit. Mä en ole näitä koskaan osannut miettiä, että olisi meilläkin tarpeen, mutta kun eräänä aamuna on antanut molemmat vanhemmat lääkkeet, niin siinä kohtaa en jäänyt enään epäröimään koko juttua. Kaksi eriväristäkin, neidille punainen ja toiseksi vanhimmalle sininen. Neidin aamulääke määrä on ihan huikea... Lisänä d-vitamiini. Aamuisin menee tuon tablettimäärän lisäksi (reumalääke, antihistamiini, d-vitamiinit ja vatsansuojalääke) nenäsumute, volumaticilla hengitettävä astmalääke sekä raepusseja kaksi astmaan. Päivällä menee silmiin kostutustipat ja iltaisin vain (ihanaa!!) kalkki ja nenäsumute. Tämä systeemi helpottaa nyt ihan tosi paljon!! Ei tartte kun kipata käteen nuo lääkkeet, eikä tartte miettiä, että mikä on annettu ja mikä ei. Toiseksi vanhimmalla menee tällä hetkellä ainoastaan kortisonit, särkylääke ja d-vitamiinit aamuisin. Särkylääke illasta. Reumalääke liitetään jossain kohtaa, mutta koska, niin siitä ei vielä tietoa. Vanhimmalle määrättiin jo kaksi kuuria poskiontelontulehdukseen (ei tehonnut), nyt korvalääkäri määräsi nuhalääkettä suun kautta sekä yhdet tipat menee ensin kaksi viikkoa, sen jälkeen kolme kuukautta toinen nenäsumute. Nuorimmalla ei onneksi mene, kun vitamiinit!! :) Ihana pikkuinen arjen luksus on myös omat kylmäpussit, neidillä on Muumipeikko ja toiseksi vanhimmalla on pingviini (hän ei nyt niin erityisesti tästä perusta, mutta erottuvat kuitenkin. Neidille on tosi tärkeä ihan oma.). Lämpöpussi onkin yhteinen, niitäkin oon miettinyt, että pitäisköhän tehdä molemmille omat, niin saisivat säilyttää omissa huoneissaan niitä ja laittaa kun siltä tuntuu. Ehkä mä vielä joku kerta teen molemmille omat pussit, tokihan niitäkin voi laittaa myös pakastimeen, kun kauran jyviä sisältävät.

Tällä viikolla on juostu jos jonkinlaisia asioita, hammaslääkäriä, labroja, lääkäreitä, fysioterapiaa.... Onneksi nyt alkaa viikonloppu!!! <3 Niin ihanaa!! Ohjelmaakaan ei ihan hirmuisesti ole, mikä on ihana juttu. Kun on kolme viikkoa juossut juoksevia asioita, niin nyt mä todella nautin vaan. Tai kyllähän tää kämppä on sitten sen näköinen, että en ole ehtinyt tehdä oikein mitään... Pyykit on saatu pestyä, nyt viikkausta odottaa kolme telineellistä... Ne taitaa huomenna mua odottaa. ;) Tälle päivälle toiseksi vanhimman fysioterapia ja illasta neidin luokan illanvietto yhden luokkakaverin laavulla sekä kauppareissu. Aamusta jo hoidettuna omia asioita. Siinähän se tämän päivän kulku. ;) Huomenna on neidin kanteleryhmä ja samalla reissulla täytyy palauttaa kepit sairaalalle ja hakea säkillinen riisiä (meidän on niin turhaa ostaa mitään kahden kilon riisi purkkeja :D). Neiti yhden kaverin luo ja kummityttö luvattiin kuljettaa synttäreiltä kotiin. Itse menen yhden ystäväni kanssa kahville. Jos sitten sais vähän imuriakin kämpälle näytettyä. Sunnuntaina me ei tehdä yhtään mitään, silloin vaan oleskellaan. <3



Turun reissulta tuliaisina tämmöinen harja!!!! :) Mä en yleensä tänne mitään ostoksiani laittele, mutta tämän neiti sai mun serkulta. Kiitos Minttu vihjeestä!! <3 Oli pakko munkin tätä harjaa kyllä kehua. Ikinä en olisi voinut kuvitellakaan, että harjoissa on näin suuria eroja. En vaan ole voinut ymmärtää. Neidillä on pitkät hiukset (ainakin vielä toistaiseksi, hän haluaa polkkatukan) ja todella helposti menevät takkuun ja aina saadaan tapella tästä hiusten harjaamisesta. Koko viikolla ei ole tarvinnut yhtään tapella!!!! Harjalla hiusten takut avautuu tosi nätisti. Neiti on saanut jopa itse hiuksensa kunnolla harjattua. Tottakai mä aina autan, mutta nyt hän ei ole kun yhden kerran pyytänyt apua. Voin siis tosi lämpimästi viikon käytön jälkeen tätä suositella ihan kaikille!! :D Luulin tämän harjan olevan ihan lelu, mutta se ei todellakaan sellainen ole!! Pieniä/suuria arjen helpotuksia.

Nyt on sitten viikko takana!! :) Ens viikolla on Taysissa reuman ensitietopäivä, jonne menemme mieheni kanssa molemmat. Mä oon kerran jo sellaisen käynyt, neidin sairastuessa. Mutta nyt sitten molemmille tietoa enempi. Oli kyllä silloin ainakin tosi hyödyllinen päivä! Toivottavasti tälläkin kertaa. Normijutut sitten pyörii ensi viikollakin.

Oikein ihanaa viikonloppua ihan jokaiselle!! <3

8 kommenttia:

  1. Kyllä ihan hengästyy kun lukee tuota listaa mitä menoja on ja tuota lääkemäärää. Dosetit varmasti kyllä tosi iso apu. Niihinhän voisi laittaa vaikka kivoja tarroja koristeiksi :)
    Mä sain siskoltani joululahjaksi tuon tangle teezerin ja on kyllä niin kätevä ettei enää muunlaista viitsisi käyttää. Kuopuksen kanssa sitä yhdessä käytämme, toinen neiti ei ole halunnut vielä kokeilla. Kyllä niin helposti takut lähtevät ja tosiaan itsekin saa neiti harjattua hiuksensa. Ei enää oikein aina apua huolisi niin hyvä että saa kohtuullisen siisteiksi itse.
    Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua teille kaikille :)

    VastaaPoista
  2. Lääkemäärä tuntuu itsestä hurjalta ja kurjalta.... Mutta täytyyhän sitä yrittää noilla lääkkeillä saada oloja edes vähän paremmaksi.... Sitä päivää odottaen, koska pääsemme tuosta eroon. :) Kiitos vinkistä!! :) Noista todellakin sais kivoja, kun vähän tarroilla koristelis. Neiti tuskin kovasti vastustaa ajatusta. :D
    No on se ihme harja!! En tosiaan olis voinut uskoa ollenkaan. Ehkä teidän toinenkin neiti jossain kohtaa suostuu testaamaan. Sen jälkeen tuskin muunlaista haluaakaan. ;) Mutta jos ei kavereilla ole, niin silloin sitä harvemmin itsekään niitä haluaa.... Aamuisin meillä on neidin hiukset aina vähän mitä sattuu. ;) Mutta eiköhän se ole ihan hyvä, että itse saa hommansa hoidettua.
    Kiitos!! <3 Ihanaa viikonloppua myös teille!! <3

    VastaaPoista
  3. Yllätti tuo lääkemäärä joka teillä menee. Nyt vasta ymmärtää kuinka paljon rahaa teillä kuluu ainoastaan lääkkeisiin.

    Mukavaa, kun saitte tuon harjan. Se on arjen pieniä iloja, kun ei tarvitse takkujen kanssa tapella. :) Itse mietin kauan otanko tuon kuvassa näkyvän liila pinkin vai vaaleansinisen pinkin harjan. Nää väriasiat kun ovat niin tärkeitä naisille. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se lääkemäärä aika huikee on... ONNEKSI meillä on vakuutus, mutta ennenkun sieltä rahat tulee, niin saa aina odottaa... Useita satasia noihin saa kyllä uppoamaan. Eikä ihan kaikkea sieltä saa, onneksi kuitenkin suurimman osan.

      Kyllä tuo harja on aivan mahtava!! Kiitos vaan vinkistä!! <3 Neiti myös mietti pitkään sitä väriä, mutta päätyi tuohon, kun kaverikin sai samanvärisen. ;) Eli värillä on väliä!! :D

      Poista
  4. Takunselvitysharja on tosi hyvä (ja helppo puhdistaa) - mäkin hankin taannoin tuollaisen harjan. :)

    Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on tosi hyvä!! :D Vaan enpä olisi ikinä osannut kuvittelakaan tämmöistä. En ole edes miettinyt tätä harjaa ennenkun Minttu sitten blogissaan kehui ja serkkuni vielä päälle. Päätin sitten, että voidaanhan me testata! Enkä oo kyllä katunut. ;)

      Mukavaa viikonloppua myös sinne! :)

      Poista
  5. Hurja määrä lääkkeitä, mutta onneksi on olemassa lääkkeitä. Kurjaa olisi, jos sairauksia ei pystyttäisi hoitamaan lääkkeillä ollenkaan, vaan pitäisi kärsiä ilman apuja.
    Taidan minäkin jossain vaiheessa tuohon ihmeharjaan investoida. Paljon kehuja olen kuullut. Minulla on helposti takkuuntuva hiuslaatu ja herkkä päänahka eli takkujen selvittäminen on kirjaimellisesti tuskaa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tuo tosiaan huikea määrä... Nyt vielä antibiootti lisänä. Mutta totta myös se, että onneksi noita lääkkeitä on, ettei tartte kokoaikaista kipuakaan kokea. Eipä ole sekään olotila kiva!! Ja niin pitkään meillä sellaista seurattiin, että ihanaa, kun nyt helpotusta ollut.
      Suosittelen lämpimästi harjaa!! :) En todellakaan olisi uskonut, että se on noin hyvä. Neiti ei ole sen jälkeen mitään muuta harjaa käyttänytkään. Enkä itsekään ole... Mun vanha harja oli iso ja luulin sen olevan hyvä, mutta tää olikin parempi. Hiusten selvittely ei ihan kauheen hauskaa hommaa olekaan....

      Poista