sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Leipomisia

Sain kuin sainkin tälle viikolla aikaiseksi Runebergin tortut!! ;) Viikko menty minuuttiaikataululla, niin ei vaan ehtinyt, kun yöt halusin nukkua. Eilen sitten siivottiin koko kämppä. <3 Ihanaa!! Vaikka joka päivä imuroidaankin, niin kyllä sitä pölyä vaan kertyy joka paikkaan... Nyt saa taas vähän aikaa nauttia siisteydestä ja puhtaudesta. Samaan touhuun sitten ajattelin, että leivon myös.

Meidän Runebergin tortut on kahta eri ohjetta. Osa on gluteenittomia ja maidottomia, osassa vehnää ja maidottomia. Hiukan siis aina reseptejä muokkaillen. ;) Vaikka tuo ulkonäkö ei mikään parhain mahdollinen olekaan, niin hyvin tuntuivat maistuvan. Runebergin tortun ohjeessa oli korppujauhoja, gluteenittomissa korvasin ne vaan ihan maissiryyneillä, siksi väri on ihan erilainen. Muffinssit ovat gluteenittomia sekä maidottomia myös, makuina suklaa ja vadelma (mä ite niin paljon tykkään vadelmasta, että halusin sellaisiakin versioita tehdä). Mä oon ruvennut maidon korvaamaan ihan vaan vedellä. Eikä kukaan ole koskaan makua moittinut. :D Meidän nuorimmainen inhoaa vadelmaa kaikissa muodoissa. Ilmeisesti jäänyt ihan vauvasta, kun pienenä oli vadelmalle tosi allerginen, iho aukes ja hengitystiet meni tukkoon. Nykyään ei mitään sellaista tule, mutta se vaan ei maistu, enkä pakota, koska poika syö muuten niin tosi hyvin ja aina maistaa kaikkea. Joten osa Runebergin tortuista on mustikkahillosta tehtyä. Oli kuulemma tosi herkullisia!! ;D Myös kaksi gluteenitonta leipää samalla tein, niin on hetkeksi aikaa taas mulle ja neidille vaaleeta leipää. Leivänkään ulkonäkö ei mikään huippu ole, mutta maku on tosi hyvä. Tykkään tuosta leipäohjeesta tosi paljon. Myös vispipuuroa gluteenittomana tein, mä tykkään ite siitä vispipuurosta ihan tosi paljon!! Se on mun suurta herkkua. Sitä meinaan sitten syödä jälkkäriksi, kun eilen se oli vielä niin lämmintä, että en voinut sitä vispata. Tänään meillä on oma tekoisia hampurilaisia ruuaksi, joten tänäänkin on sämpylöitä tehty. Mieheni kyllä tällä kertaa teki ne. On nyt sitten oikein herkuteltu urakalla tänä viikonloppuna!! Tosi kiva, kun on herkkuja, mitä voi potilaallekin antaa. Neidin kanssa taas tänä aamuna käyty tapaamassa ensiavun tätejä ja lääkärisetää. Lääkekuuri saatuna ja nyt hoivaillaan potilas kuntoon. Kyllähän tässä Sotshin kisoja samalla on kiva seurata. ;)

Oikein ihanaa sunnuntaita ihan jokaiselle!! <3

P.s. Haluaako joku noita meidän erikois ruokavalio reseptejä tänne? Voin postata, jos joku sellaisia tarvitsee. Jos oikein kovasti tuohon ulkomuotoon keskittyisi, niin niistä saisi kauniita. Meillä vaan aina rivi odottamassa herkkuja, joten kovinkaan kauniita en ehdi tehdä. ;)

10 kommenttia:

  1. Ei se ulkonäkö vaan maku on tärkein. :)
    Minulla ei ole lainkaan Runebergintortun ohjetta ja tuo maidoton versio kiinnostaisi. Laita tänne blogiin tai privana tulemaan. <3

    Mun äiti toi tänään kanssa meille vielä kaks pakettia eli yhteensä neljä Runebergintorttua, kun leipomolta sai halvalla perjantaina. ;) Kyllä näitä herkkuja vielä riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, niinpä!! :D
      Mä voisin jossain kohtaa laittaa tuon meidän reseptin. Meillä ei tule myöskään niitä manteleita sinne eikä punssia. Mutta sellainen raakaversio. :D Pääasia, että lapset saa syödä herkkuja, eikä tartte jäädä ilman.

      Sä oot saanut oikein kunnolla herkutella!! <3 Ihanaa!! Joskus täytyy vaan pitää kunnon herkkupäiviä, toki niissä piilee se vaara, että tulee huono olo. ;) Muistan tuossa syksyllä yhden viikonlopun yksin viettäneeni ja söin ja söin, illasta oli vähän huono olo. Onneksi ei kuitenkaan ihan kauhea!! :)

      Poista
    2. Mä en niistä manteleista välitäkkään. Jään odottelemaan reseptiä.

      Vispipuuro on minunkin suurta herkkua. Äitin tekemä on parasta.Mummolassa söin usein vispipuuroa penskana. :)
      Meillä tehdään punaisista viinimarjoista puuro. Mistä sä teet?

      Poista
    3. Mä yritän huomenna laittaa reseptiä tänne!! :) Kun ei pitäisi mitään kiireitä olla huomennakaan... Neidin kanssa vietetään kotipäivää.

      Se on ihan älyttömän hyvää!! <3 Juuri kaksi lautasellista söin. ;D Mä kokeilin kerran tuosta viinimarjasta, mutta mielestäni ei ollut riittävästi makua. Mä teen puolukkamehusta. Kokonaisista puolukoista en välitä siellä seassa. Puolukkamehua ja karkeita riisijauhoja. Mannasuurimot kun on vehnää, niin tuosta tulee rakenteeltaan ihan samanlainen ja kyllä on yhtä hyvää. Mä tykkään kans eniten äidin tekemästä. :)

      Poista
  2. Jopas on leivottu oikein urakalla :)

    Täällä sairastaa kissa - toinen etujalka on turvoksissa ja haisee pahalta...pitää huomenissa soittaa eläinlääkärille :( Onneksi kissa asuu vanhemmillani, sillä mulle tulisi niin paha mieli, jos joutuisin ihan vierestä seuraamaan - johtuu varmaan siitä, että tiedän, ettei meille enää ikinä tule kissaa, sillä olen allerginen :(

    Mukavaa viikon alkua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä usein leivon sitten oikein enempikin, kun aloitan. :) Kun on uuni kuumana, niin samalla sitä sitten tekee useamman taikinan... Mä tykkään ite tosi paljon leipoa. Joskus olis ihanaa, kun olis enempikin aikaa siihen. Mutta kiva näinkin! :)

      Voi kuinka kurja kuulla!! :( Toivotaan, että saatte kissan kuntoon. Eipä sitä tosiaan kiva ole vierestä katsoa, kun joku sairastaa. Rankkaa se on. Jaksamista sinne!!

      Mukavaa viikon alkua myös sinulle!! <3

      Poista
  3. Meilläkin tehtiin tänä vuonna Runebergin tortut ilman korppujauhoja ku unohdin ne ostaa. Korvasin osin vehnä- ja osin mantelijauhoilla. Vähän vaaleampia mutta hyviä tuli ja nopeasti menivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi voi ohjeita soveltaa!! :D Eipä nää meilläkään homehtumaan pääse... Kai se maku pääasia on!! ;) Mä tykkään ite tosi paljon noista Runebergin tortuista. Laitoin osan pakastimeen ilman päällisiä, niin saa sitten vielä joku toinenkin kerta niitä syötyä.

      Mukavaa alkavaa viikkoa teille!! <3

      Poista
  4. Ihana blogi sinulla! ♥ Kävin jo joulublogisi postauksiakin lukemassa ja nyt kuolasin Runebergin torttujen perään vaikka itse leivoinkin niitä. :) Oletkos huomannut että makkinoilta löytyy luontaisesti gluteenittomia korppujauhoja esim. Moilaselta ja Risentalta? :) Itse käytän Moilasen korppujauhoja kun vierailen muutenkin aika usein leipomolla, niin niitä korppujauho pusseja tarttuu aina mukaan. :) Ps. Ei se torttujen näkö vaan maku on tärkein! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! <3
      Mä katselin noita Moilasen korppujauhoja, mutta niissä on ihan tosi paljon kaikenlaista. Meillä kun neiti niin moniallerginen, että ne eivät sopineet. Mutta en ole tiennyt, että Risentallakin on. Osaatko sanoa, että mistä niitä löytyisi? Täytyykin lukea, että mitä ne sisältää. Kun tuo keltainen väri hiukan itseäni häirinnyt, mutta eipä tuota neitiä vaivaa ollenkaan. :)
      Kiitos!! <3 Niin meillä lapset sanoi, että äiti tosi hienojahan niistä tuli ja hyviähän nää on. :D Jos olis vieraille tarjonnut, niin ehkä olisin hiukan rauhallisemmin niitä tehnyt. Mun kaverina oli kolme lasta odottamassa niiden valmistumista. ;D

      Poista