tiistai 16. huhtikuuta 2013

Hulinaa, hulinaa

Muutama hulina päivä takana!! :) Ja vähän taas sairastupaa täällä pidetty... Onneksi tänään jo parempaan suuntaan monkin juttu.
Sunnuntaina meillä oli seurakunnassa lasten tapahtuma, järjestäjinä oli myös muita seurakuntia. Lapsia oli yli 30!! Mikä on tosi upee juttu!! Oltiin tavoitettu myös sellaisia lapsia, jotka eivät meidän seurakunnan tilaisuuksissa ole käynyt koskaan. Niin upee juttu!! Itse pidin helmikorupistettä, jossa sai askarrella itselleen joko kaulakorun tai rannekorun. Innokkaita korujen tekijöitä kyllä oli porukassa. Muilla pisteillä sai pomputella jalkapalloa jaloilla, kasvomaalaus (joka on muuten sellainen kestosuosikki), karkkiarvaus (lasipurkissa karkkia ja niiden määrä piti arvata, voittaja sai purkin sitten itselleen), paperilennokkipiste, palloja koreihin heiteltiin, tikuilla poimittiin karkkeja, rukousmajassa sai käydä ja yhdellä pisteellä tehtiin letti tyttöjen hiuksiin. Letittivät siis eriväristä nauhaa (en tiedä miksi sitä oikeesti sanotaan) tyttöjen hiuksiin ja siitä tuli omia hiuksia pidempi letti. Itsekin olisin sellaisen voinut tehdä. ;) Pisteiden jälkeen oli lasten ylistyskuoro laulamassa ja sitten saimme kuunnella opetuksen. Opetuksen jälkeen alkoivat suuret nyyttärit. Jokainen sai tuoda jotain syötävää suureen nyyttäripöytään. Nyyttäreihin iltamme sitten päättyikin. Oli niin hieno päivä taas meillä!! <3

Eilen sitten taas sattui ja tapahtui meidän perheessä.... ;) Piti jo eilen postata, mutta se sitten jäi kaiken jalkoihin. Toiseksi vanhin sai lääkekuurin poskiontelontulehdukseen, vanhimman kanssa käytiin nieluviljelyssä (onneksi ei ollut angiinaa! joku muu pöpö vaan jyllää) ja neidille haettiin kepit, kun nilkan kanssa ei pystynyt kävellä ollenkaan ja se oli turvoksissa. Viime viikolla kompuroi rappusissa, mutta se juttu meni ohi, eikä nilkassa mitään näkynyt. Sunnuntai-iltana neiti valitteli jalkaansa, mutta ei mitään silloinkaan vielä. Eilen koulun jälkeen nilkka oli sitten tosi reilusti turvoksissa ja ensiavusta kehottivat kepit hakemaan, ettei nyt rasittaisi nilkkaa, kun ei silloin vielä tiedetty, että mikä siinä on. Onneksi pääsimme pelkällä säikähdyksellä ja nilkassa vaan nivelsiteet venähtäneet. Ihana juttu!! <3 Onneksi ens maanantaina on reumapoli, niin saamme sitten vielä uudestaan nähdä, ettei sinne ole mitään reumaan viittaavaa tullut. Nyt ei ainakaan näytä sellaiselta ollenkaan!! Mikä myös niin ihana juttu!! Nuorimmainen kävi kans tänään nieluviljelyssä, siitä vastauksia huomenna. Toivon mukaan hänellä myös kaikki hyvin!! Tapahtumarikas päivä siis taas eilen.

Tänään on sitten juostu ja hoideltu asioita. Aamusta mieheni käytti neidin kuvissa ja nuorimman samalla lääkärissä. Heidän sieltä kotiuduttua vein neidin kouluun (aikaa piti mennä lääkärireissussa max. puol tuntia, olivat siellä 3 tuntia....) ja olin neidin seurana, kun hän kävi syömässä ja kirjastoautolla. Ei tarvinnut opettajan lähteä autteleen. Mulla kun oli siinä kohtaa hyvinkin aikaa! :) Sieltä ajoin postiin ja omaan hammaslääkäriin. Meillä päin hammastarkastukseen kestää jonottaa lähes vuosi... Onneksi reikiä oli nolla!!! Mä kun niin kovasti pelkään tuolla hammaslääkärissä käydä. Mieheni hoitaa meillä yleensä lasten hammaslääkärireissut. ;) Jos siis täytyy hampaita poistella ym. Tavalliset ja oikomisreissut kyllä hoidan itekin. Purentakiskoja suositteli hankkimaan, kun mulla paha tapa öisin narskutella hampaita.... Aamuisin sitten vähän leukaluut lukossa. Hammaslääkärin jälkeen hain yhden varaamani hameen, hain ystäviltä kuitin, jonkahe ystävällisesti tulostivat, neiti hakemaan ja Kelaan. Jossa sitten rauhallisesti istuimme ja odotimme. ;) Tänään ruokana oli vaan ranskalaisia, kun kukaan ei ole ehtinyt/jaksanut muuta tehdä. Illan mieheni on ollut ruokakurssilla ja me ollaan lasten kanssa vietetty rauhallista iltaa. Oon saanut lueskeltua blogeja ja kudottuakin oon saanut!! <3 Ihana juttu!! <3

Mukavaa alkanutta viikkoa ihan jokaiselle!!!! <3

P.s. Meillä on Sylvanian Families ukot käyneet kahden nuorimman leikeissä jo useamman kerran röntgenissä sekä nieluviljelyssä. ;)

7 kommenttia:

 1. Ihanaa että vain nivelsiteet vaivasivat. Tai ei siis ihanaa että mikään vaivaa, mutta tuo on ihan ok jos jonkun täytyy vaivata :)
  Hyvä että iltanne oli rauhallinen hulinapäivän jälkeen.
  Toivottavasti ei Sylvanian families -ukoiltakaan löydy mitään vakavampaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kanssa tosi helpottunut asiasta!!! Kyllä kahdesta vaihtoehdosta tää oli kuitenkin paljon parempi!! Kyllä huomas illasta, että omat akut kaipas hiukan lataamista... ;) Mutta ei se mitään, onneksi hetken sai nauttia olemisesta. Täytyy yrittää josko tänään pääsis suht ajoissa nukkumaan.
   Ilmeisesti Sylvanian familiesitkin oli kunnossa!! :D Se oli vaan niin hauska seurata kahden nuorimman leikkejä, kun juuri niitä samoja juttuja kävivät läpi, mitä tänään tapahtunut. Niinhän ne tietty käsittelee niitä juttujaan!

   Poista
 2. Voih, minä inhoan kanssa ihan kauhiasti hammaslääkärillä käyntiä ja kohta se on taas edessä. Toivottavasti eivät löydä reikiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei ole myöskään mun lempparipaikka.... Toivotaan, että sultakaan ei löydy yhtään reikää!!! Suuhygienistille mä sain ajan hammaskivenpoistoon, mutta se ei nykyään ole mikään ihan kauhea paikka. Viimeksi niin nätisti sai irti hammaskiven! :)

   Poista
 3. Lapsilla on mainio tapa käydä läpi kokemiaan juttuja leikin kautta. :)

  Hyvä ettei nilkassa ollut mitään pahempaa!

  Meillä päin hammastarkastukseen pääsee suunnilleen puolessa vuodessa. :)

  Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä leikin keskellä kuulee välillä kaikenlaisia juttuja! :) Mutta hyvähän se on, että tulee läpi käytyä, ettei jää painamaan mieltä.
   Neiti oli itse tooosi iloinen, kun sai kuulla, että vaan huominen enään keppien kanssa. Kun ne kepit estää liikkumisen niin kovasti. Meidän neiti kun ei välttämättä paikoillaan pysyis. ;) Nyt illasta itki päänsärkyä, niskasärkyä ja käsiäkin särki. Sanoin hänelle kyllä jo aamusta, että oudokseltaan voi sitten käsiin sattua. Mutta jos sellaisen 2,5 tuntia ulkoilee keppien kanssa, niin vähemmästäkin ne kädet kipeytyy. ;) Ilma oli niin ihana, että en saanut sisällekään jäämään... Ehkä huomenna. ;)
   Mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle!! :)

   Poista
 4. No varmasti kipeytyy kädet, jos noin kauan keppien kanssa liikkuu! Ja lapsethan leikin kautta käsittelee kaiken. Mä usein leikin häitä, kun mulla oli barbeja.

  VastaaPoista