maanantai 1. helmikuuta 2016

Runebergin tortut (maidoton, pähkinätön ja gluteeniton)





Pitkästä aikaa sain inspiraation leipomiseen. :) Kun tuo Runebergin päivä lähestyy, niin ajattelin niitä sitten tehdä. Blogistani varmastikin jo löytyy tämä ohje, mutta kirjoitan sen tähän kuitenkin vielä. Meidän ruokavalio kun pitää olla maidoton ja gluteeniton, niin tämäkin ohje on muokattu meille sopivaksi. Myöskään manteleita/pähkinöitä ei voida käyttää.
Nuorimmainen ei saa vadelmaa alas ollenkaan, joten tänä vuonna Runebergin tortut ovat tehty sekä vadelma- että mansikkahillolla. :) Nuorin on pienenä ollut todella allerginen vadelmalle, joten varmaankin sieltä jäänyt sellainen kammo siihen, että ei edelleenkään sitä syö missään muodossa. Mutta kaikki ohjeet ovat muunneltavissa, joten näin tänä vuonna. :)

Runebergin torttujen ohje
200 g margariinia (maidoton margariini oli meillä)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl korppujauhoja (itse käytin Polenta maissiryynejä)
2 dl vehnäjauhoja (itse käytin gluteenitonta jauhoseosta ja kun se loppui kesken, 
niin jatkoin perunajauhoilla)
1 tl leivinjauhetta

Ensin sulatetaan margariini, vaahdotetaan sokeri ja margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita sokeri-margariini vaahdon sekaan kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää kuivat aineet sekaan. Laita taikina paistovuokiin. Paista 200 asteessa noin 10 min. Kun tortut ovat jäähtyneet koristele tomusokeri-vesi seoksella ja vadelmahillolla. Sitten ei kun herkuttelemaan. :)

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!! <3

4 kommenttia:

  1. Näyttääpä nämä hyviltä. Heti alkoi tehdä mieli cappuccinoa ja Runebergin torttua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! :D Kyllä lapset olivat onnellisia, kun pitkästä aikaa leivoin. Täytyy vähän ryhdistäytyä tässä hommassa. Toki tätä hommaa hidastaa se, että meidän sähkövatkain toimii ainoastaan käsin ohjaamalla... Mutta josko saisin uuden sähkövatkaimen ostettua piakkoin. :) Tällä viikolla kun saisi tehdä jo laskiaispulliakin.

      Poista
  2. Nam, kyllä on herkullisen näköisiä ja varmasti myös makuisia. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! <3 Kyllä ei tarvinnut ihan kauheesti näitä tuputtaa, vaan lapset nauttivat kovasti tästä herkusta. Ja ehkä sitä muutama omaan suuhunkin tais upota. ;P

      Poista