sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Pientä pohdintaa

Nyt on taas käytynä yksi lääkärireissu, joka sai minut pohtimaan taas asioita enempikin... Kyllä se kunnollinen lääkäri on oikeesti joka sairaudessa se iso juttu. Siis tarkoitan sitä, että kun lääkärin kanssa sujuu hyvin, niin asiatkin tulee oikeesti hoidettua. Meidän neiti on sairastanut nyt jo monta kuukautta. On yritetty hakeutua yksityistä kautta sekä julkiselta puolelta hoitoon. Normihommat, kuten spirat ja korvatulehdukset hoituu julkisellakin puolella ihan hyvin. Ei mitään moittimista! Mutta kun on tämmöinen lapsi, joka sairastaa taudista toiseen, niin sitten ei laiteta eteenpäin sellaiselle lääkärille, jonka osaamisalueeseen se kuuluisi. Eihän kaikki voi osata kaikkea, eikä ole tarkoituskaan! Mutta jotenkin sitä toivoisi, että jos ei itse pysty auttamaan, niin kertoisi kuka pystyy.
Eilisen reissun jälkeen taas jäätiin mieheni kanssa pohtimaan, että vaikka matkaa onkin hoitavan lääkärin luokse, niin kyllä se matka kannattaa ajaa! Niin ison avun siitä aina saa. Eilen lääkäri totesi, että kuulostatpa neiti tukkoiselta, niinpä... Kohta kaksi viikkoa olen tuota tukkoisuutta kuunnellut, mutta minut on luokiteltu vaan ylihysteeriseksi äidiksi. ;) Virustauteja tulee ja menee, juu niinhän ne tekee, mutta kyllä jos näin pitkä kierre on, niin toivoisi, että asiaa hiukan enempi tutkittaisi. Eilisen saldona oli se, että keuhkokuviin ja poskiontelokuviin saatiin lähete. Epäili lääkäri, että poskiontelot eivät ole kunnossa... Vuosi sitten on tehty poskionteloiden pallolaajennus, mikä on tosi hyvin kyllä auttanutkin! Mutta nyt tuo tukkosuus ei ole oikein helpottanut. Kuvat sitten näyttää ja kertoo, että onko siellä poskionteloissa jotain. Niin helpottunut on mun oloni, kun tiedän, että ainakin tutkitaan, että onko jotain! Ja tiedän, että lapseni ei ole tervehtynyt vielä täysin. Lääkkeitä lisättiin ja muutoksia tehtiin nyt jo meneviinkiin lääkkeisiin. Onneksi kuitenkin parempaan suuntaan ollaan menossa!! :) Se on niin hieno juttu!!
Meidän hoitava lääkäri juttelee myös aina lapselle, hänellä ei ole kiire, vaan hän ehtii myös lapsen kanssa jutella!! :) Neiti sanoi eilenkin, että olipas meillä kiva lääkärireissu!! :D Niinpä!! Jos nyt lääkärireissuista voi sanoa, että ne on kivoja, niin ainakin tämä meidän lääkäri on tosi kiva!! Toki, jos emme saisi näin ihanaa vastaanottoa ja hyvää hoitoa joka kerta, niin emmehän me sinne ajelisi. Kyllä se tietotaito on meidän lääkärillä ihan huippu. Ja osaa hoitaa kokonaisvaltaisesti, eikä vaan yhtä juttua. Mun mielestä on hyvä merkki, että meidän neidillekin jää joka kerta hyvä mieli, vaikka reissu onkin lääkärin luokse. Ja mun itseni mielestä on niin ihanaa ja tärkeetä se, että mua ei ihan joka kerta luokitella ylihysteeriseksi äidiksi. ;D Eiköhän ne vanhemmat ole ne, jotka lapsensa kaikista parhaiten tuntee!! <3 Ja se kokoaikainen huoli lapsesta on aika kuluttavaa... Yötä myöden kun valvoo ja miettii, että kuvittelenkohan mä vaan nää jutut, niin nyt voi taas muutaman yön nukkua, kun tietää, että jotain tapahtuu asian kanssa.

Tuli hiukan pidempi pohdinta asiasta, mutta niin paljon mä oon tätä tässä viime viikkoina taas miettinyt, nyt voi huokasta taas hetkeksi aikaa! :)

Tässä pieni ajatus tämän päivän kirjastani:
"Näe hyvää kaikessa. Rakasta ihmisissä olevaa hyvää. Rakasta, riemuitse, tee ympärilläsi oleva maailma onnelliseksi."
Niin kauniisti on asiat sanottuna!! <3

Aurinkoista sunnuntaita ihan jokaiselle!! <3

9 kommenttia:

 1. Lääkärillä ja lääkärillä on eroa. Valitettavasti. Osa ottaa tosissaan, osa ei. Valitettavasti. Mä jännään nyt, minkälainen "vastaanotto" mulla lienee keskiviikkoaamuna. Tosi ihanaa kuulla, että lapsikin jää hyville mielin lääkärireissun jälkeen.. Se kun ei oo automaatio tosiaan!!! Paranemisia ja aurinkoa sinne teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, valitettavasti!! :( Kyllä joskus harmittaa se, että ei oikeesti kuunnella edes niitä oireita, mitä on. Virustauti on helppo todeta ilman mitään sen kummempia tutkimisia ja toki varmaan usein sillä virustaudilla alkaa, mutta ei niidenkään luulisi ain se syy olevan. Kahden kuukauden sairastamisen jälkeen löytyi neidiltäkin mykoplasma. Onneksi silloin sattui olemaan sairaalan lastenpolilla ihana hoitaja, joka osasi asiaa edes epäillä!!
   Kyllä joskus on tosiaan jäänyt lapsille tosi paha mieli, kun on lääkäristä lähdetty ja seuraavalla kerralla onkin menty huudon kanssa. Ei kiva!! Tää lääkäri on tosiaa niin ihana!! Ja mun itseni mielestä on ihanaa, kun aina ensimmäisenä kysytään neidiltä itseltään, että mitä kuuluu. :) Joka kerta tosi neiti vastannut, että hyvää!! :D Sitten äidiltä vasta asiaa enempi tiedusteltu ja kyselty.
   Toivotaan, että Mimmi sullakin olisi kiva lääkäri keskiviikkona!! On se niin turhauttavaa, kun vähätellään ja jätetään sitten tiettyjä juttuja hoitamatta. Toivottavasti sä saat myös avun sun olotilan kohenemiseksi!! Se jatkuva sairastelu on kuluttavaa ja turhauttavaa.
   Paranemista myös sulle ja aurinkoa myös sinun päiviisi!! <3

   Poista
 2. Kun hoitamiseen paneutuu jo ensimmäisellä kerralla kunnolla, se säästää aikaa, rahaa ja hermoja. Valitettavasti terveydenhuollossa on välillä kummallinen pallottelumeininki, että saman asiat takia joutuu juosta monessa paikkaa. Ihanaa, teillä on käynyt hyvä tuuri lääkärin suhteen :)

  Kauniita kevätpäiviä ja terveyttä sekä hyvää oloa pikkuneitille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin täysin samaa mieltä!!!! Kyllä sitä toivoisi, että edes joku lääkäri ottaisi potilaiden oireet ihan tosissaan ja hoitaisi. Tuohon ollaan juurikin törmätty, että pompotellaan millon minnekin, mutta taas toisaalta joskus käy näinkin, että kukaan ei tee mitään.
   Onneksi on olemassa netti ja mm. fb:ssä allergia palsta, josta voi kysyä neuvoja!! Sieltä kautta mä sain tämän meidän hoitavan lääkärin nimen ja jo ensimmäinen kerta oli oikeesti niin uskomaton!! :) Hyvä, etten itkien sieltä lähtenyt pois!! ;) Se tunne, kun joku ymmärtää ja joku ottaa tosissaan. Se helpotuksen huokaus, että mä en ole yksin tämän asian kanssa, vaan joku muu ottaa vastuun lapseni hoitamisesta tässä kohtaa. Kun itsellä ei enään ollut keinoja! Sain jopa lääkärin puhelinnumeron. Kaksi kertaa nyt olen kahden vuoden sisään tekstiviestin laittanut, kun tilanne ollut kaaottinen ja joka kerta saanut vastauksen. Yhden kerran hän lomaltaan jopa soitti meille reseptin apteekkiin, oli silloin lomamatkalla maapallon toisella puolella. Eli palvelu on huippua!!
   Ihania kevätpäiviä myös sinulle!! <3 Kiitos paljon!! <3 Päivä kerrallaan eteenpäin!! :) Uskon kyllä, että tämäkin tästä saadaan muuttumaan vielä hyväksi!!

   Poista
 3. Hieno juttu, että olette löytäneet asiaan vakavasti suhtautuvan lääkärin ja joka on myös mukavaluonteinen! Sellainen lääkäri on kullan arvoinen. :)

  Vanhemman oloa helpottaa, kun lääkäri paneutuu asiaan ja ottaa kunnolla vastuun hoidosta.

  Aurinkoista alkavaa viikkoa! :)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on todella ihana juttu, että on löytynyt lääkäri, joka osaa ottaa huomioon enempikin juttuja!! :) Juurikin tuo asia, että mun ei tartte itse koko aikaa miettiä ja murehtia asioita, vaan joku muu tekee ne päätökset mun puolesta. Ja jos mua joku asia mietityttää, niin aina voin laittaa sähköpostia hänelle. Niin iso helpotus! :)
   Aurinkoista alkavaa viikkoa myös sinulle!! :)

   Poista
 4. On hyvä että olette löytäneet kuuntelevan ja ymmärtävän lääkärin. Niin helposti tätäkin työtä tehdä liukuhihna menetelmällä.

  Jaksamista! Josko se siitä taas alkais aukeamaan ongelmat ja tyttö paranemaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu!! <3
   Kyllä se on tässä tosi iso juttu, että on lääkäri joka ymmärtää. Joskus ei tunnu kivalta olla ylihysteerinen äiti. ;) Joskus mua ei kyllä haittaa pätkääkään, ihan sama mitä ovat mieltä. :D
   Eiköhän ne tästä pikkuhiljaa rupee sujumaan!! :) Onneksi neiti itse on hyvillä mielin!! <3
   Ihanaa alkavaa viikkoa!! <3

   Poista
 5. Ihanaa, että teillä on hyvä lääkäri! Mun tilanne on toistaiseksi vielä stabiili ja lääkityskin pysyi ennallaan, vaikka vähän pelotti, että kun kerran O ei enää tahdo toimia, niin jos B:kin lakkaa toimimasta kokonaan, niin sitten minä olen liemessä. Onneksi sentään B toimii, ja P. B ja P ovat sellaisia "ystäviä", että hukassa olisin, jos niitä ei olisi.

  VastaaPoista