lauantai 9. helmikuuta 2013

Pizza lauantai

Ihan ensin, lämpimästi tervetuloa uudelle lukijalleni!!! <3
Pitkästä aikaa tehtiin pizzaa ja herkuteltiin koko porukan voimin!!! :) Kaksi nuorinta halus ihan ehdottomasti omaa "pizzaa", joten tehtiin heillekin sopivaa. Pizzapohja on ihan sama, kun tavallisessa pizzassa, mutta päällä oli ainoastaan öljyä, valkosipulijauhetta, kinkkua, ananasta ja oreganoa. Pizza meni kuin kuumille kiville! :) Ihan pieni pala siitä jäi huomista odottamaan.
Tavis pizzassa oli ihan perusaineet ja päällä kinkku-meetwursti täyte.
Minun gluteeniton on myös tomaatiton, koska en pysty syödä tomaattia missään muodossa. Pohja on muuten samanlainen, kun tavallisessa pizzassa, mutta jauhot oli Pirkan gluteenittomia. Päällä öljyä, valkosipulijauhetta, kinkkua, ananasta, oreganoa ja laktoositonta juustoa. Nam!!! :) Kyllä maistui hyvältä. Tätä niin harvoin viitsitään ruveta tekemään, mutta mitä harvemmin sitä tekee, niin sen paremmalta se maistuu.
Tuossa yläkuvassa on perunarieskoja, siis ihan pienikokoisia gluteenittomia leipiä. Äitini kehitteli siihen hyvän reseptin, hänen leivät olivat kyllä paljon kauniimman näköisiä. Omani näyttävät lähes kauralastuilta!! :D Mutta maku niissä oli tosi hyvä!! Tykkään tosi paljon!! Puolen litran taikinasta tulee n. 18 kpl pieniä leipiä. Ja on vaihtelua noihin kaupan leipiinkin (tai en ole löytänyt vasta, kun yhden hyvänmakuisen leivän ;)).
Mun oli pakko laittaa kuva meidän suolapurkista!!! :D Eikö olekin hieno? ;D Kaksi nuorinta hiukan tuunas meidän suolapurkkia. Mutta eipähän ole kyllä kellään samanlaista purkkia!! Nyt meidän kelpaa ruokaa tehdäkin, kun tuosta purkista tulee jo hyvälle tuulelle.
Mukavaa lauantai-iltaa ihan jokaiselle kävijälle ja kiitos kauniista kommenteistanne!!! <3 Ne ilahduttavat kyllä kovasti!!! <3

9 kommenttia:

  1. Ihan mahti hieno suolapurkki! :)
    Eikö tehnytkin hyvää vähän purkautua edellisessä kirjoituksessa. Ite jään kanssa välillä omia tekstejä miettimään, että onko nyt liian kantaa ottavaa. :)
    Vaan yleensä juuri ne herättää eniten ajatusta ja kommenttia.
    Leppoisaa pian koittavaa sunnuntaita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!!! :D
      Kyllä oli tosi hyvä juttu, kun sai hiukan ajatuksiaan purettua tänne. Joskus vaan täytyy näköjään se tehdä. Tää aiheena vaan sellainen hiukan arka, mutta tosi hyviä pohdintoja sai aikaan.
      Oikein ihanaa alkanutta viikkoa Minttu!! <3

      Poista
  2. Hieno on suolapurkki.:)
    Iloista sunnuntaita teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! :) Kyllä kaksi nuorinta oli niin onnessaan, kun olivat suolapurkin saaneet tehtyä!! ;)
      Oikein ihanaa alkanutta viikkoa!! <3

      Poista
  3. SNY täällä toivottaa mukavaa viikkoa. Ei sitten liikaa suolaa ruokaan, vaikka tuota purkkia heiluttaisi mielellään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon SNY!!! <3
      Täytyy yrittää hillitä suolan laittoa. ;) Olishan se suolapurkki ollut liian tylsän näköinen, jos se olisi ollut vaan ihan yksivärinen valkoinen. Nyt siinä on kyllä väriä ihan reilusti.
      Oikein ihanaa alkanutta viikkoa myös sinulle!!! <3

      Poista
  4. Pystyykö noita pirkan gluteenittomia jauhoja käyttää täysin vehnäjauhon tavoin, siis pysyykö määrä resepteissä samana vaikka jauhon vaihtaa?

    Itse olen leiponut (muistaakseni Semperin) luontaisesti gluteenittomalla jauholla, kun ystävän lapsi oli ennen vilja-allerginen, ja ne jauhot oli tosi hienojakoista tavaraa. Jouduin vähän enemmän laittaa niitä, mutta muuten onnistui piirakka hyvin :)

    Miehen sisko on keliaakikko ja teemme juhliin täytekakut aina perunajauhoista. Mielestämme siitä saa niiiiin paljon kuohkeamman ja paremman kakkupohjan, ettemme käytä vehnäjauhoja kakkupohjiin enää ollenkaan vaikka vieraissa ei olisikaan vehnäallergisia :D

    Oikein iloista laskiaistiistaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon itse käyttänyt ihan vehnäjauhon verran noita jauhoja. Joissain leivonnaisissa saisi olla enempi ja joissain vähempi. Mutta käyttäytyvät ihan samalla tavalla, kun nuo Semperin jauhot. Näitä jauhoja vaan saa kilon pusseissa, kun Semperin paketit on pienempiä. Ja ovat hiukan edullisempia, kun muut jauhot.
      Mä tykkään kans tehdä noihin gluteenittomiin jauhoihin mm. kääretortun ja Mamman marjapiirakan. Mamman marjapiirakka tulee tosi huonosti kakkulapiolla otettavaksi, on sen verran murea, mutta maistuu tosi hyvältä! :) Meillä on kahden nuorimman ollessa pieniä käytetty noita gluteenittomia jauhoja, joten siinä mielessä tuttu juttu. Mutta tykästyin silloin jo makuun. Meillä on nyt lähipiirissä enempikin gluteenittomia, niin mä teen nykyään lähes kaikki leivonnaiset gluteenittomina. Jos tulee joku yllätys vierailulle, niin ei tartte pakastimesta arpoa, että mikä on gluteeniton ja mikä ei.
      Oikein iloista laskiaistiistaita myös teille!!

      Poista
  5. Jaksuja ja voimia sinne! Ei voi muuta sanoa. Ei varmasti ole helppoa, kun on moniallerginen perhe. Itselläni vain kananmuna on kiellettyjen listalla, mutta se onkin sillä sitten kerrostalon korkuisilla kirjaimilla. "Ei kananmunaa missään muodossa!" on ollut ruokailuni pääsääntö niin kauan kuin voin muistaa, mutta kun olen ihmisiltä kysynyt, näytänkö heidän mielestään nälkiintyneeltä, he sanovat aina, että en. Hoikka kyllä olen. Niin että ei se munaton dieetti ole mikään maailmanloppu, vaikka jotkut ihmiset sitä taivastelevatkin, että mitä he voisivat tarjota, kun kaikessa on kananmunaa.

    VastaaPoista